החומוסית: סטודנטית לעיצוב יצרה כלי לנשיאת ואכילת חומוס
איך אוכלים חומוס? מנגבים עם פיתה מהצלחת. ואם אין שולחן? הממ..
איה לשם, בת 27, סטודנטית שנה רביעית לעיצוב תעשייתי במכון אבני ומנהלת בר “המעוז”, ספרי לי.
“החומוסית מכילה ארוחת חומוס שלמה, פיתות, בצל, חמוצים, סלט, ביצה וחריף. הרעיון היה ליצור שפה חדשה בתרבות האכילה, שפה שמשנה את חווית האכילה. מי אמר שבמסעדה חייבים שולחנות?”
לשם יצרה את החומוסית בשנה השלישית במסגתר פרויקט גמר להנדסאים וטכנאים מוסמכים. “המחקר שלי החל בתרבות אכילה”, היא מספרת. “אנחנו חיים בקצב חיים רצחני, ואורח החיים בעידן המודרני משפיע על תרבות האכילה שלנו. תהליך הפיתוח החל בתנוחות אכילה, מה מנח הגוף הרצוי בזמן שאוכלים, שמשפיע על תהליך העיכול, היבטים תרבותיים וחיפוש צורני לאלמנט המתחבר בין הרגליים”.
החומוסית מנסה להיות חד-פעמית וירוקה בו זמנית, מסבירה לשם: “השפה העיצובית במוצרים חד פעמיים הולכת לכיוון אקסקלוסיבי יוקרתי, חשוב לשמור על מוצרים ירוקים מתכלים. החומוסית מיוצרת בכבישה של נייר, היא זולה לייצור ומאפשרת ייצור המוני. החומוסית מגיעה עם שקית יעודית, העשויה גם היא מנייר ממוחזר, בעלת חריץ לפיתות”.
תגובות
10 תגובות לפוסט “החומוסית: סטודנטית לעיצוב יצרה כלי לנשיאת ואכילת חומוס”
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.
נראה יעיל ביותר…
נראה נהדר ואם קצת צבע אז אולי גם יתאים בתור מסיכה לפורים.
מקסים רעיון מעולה
נראה שימושי מאוד
זה נראה חביב ביותר, אבל העיצוב לא מוצלח. הבעייה העיקרית היא החריץ לפיתות. בגלל הגודל שלו לא ניתן להניח את החומוסית בצורה ישרה על שום משטח מלבד הרגליים. דמיינו שקניתם את זה ואתם רוצים להתיישב. אם תניחו את החומוסית כמו שהיא על הרצפה או על משטח ישר אחר כלשהו, היא מיד תטה הצידה בגלל החריץ לפיתות וכל הנוזלים שבפנים (שמן זית, מיץ מהסלט, חומוס נוזלי במיוחד, וכולי) יישפכו ויתערבבו.
צריך היה לחשוב על פיתרון טוב יותר לנשיאת ואחסון הפיתות…
[…] של החומוסית (שממחישות כמה מבריק העיצוב שלה) אפשר למצוא אצל עידוק בחדר 404. הפוסט הזה פורסם בקטגוריה חדשות החומוס, תולדות […]
במבט ראשון זה נראה חביב ביוצר, אבל אם חושבים על זה קצת לעומק, זה עיצוב לא מוצלח בכלל. הבעיה העיקרית בו היא החריץ לפיתות. בגלל החריץ הזה לא ניתן להניח את החומוסית הזו על שום משטח ישר, אך ורק בין הרגליים.
תחשבו שקניתם חומוס בכלי הזה, יחד עם השקית המוזרה שלו, ואתם רוצים להניח אותו רגע באוטו או סתם על הרצפה או על שולחן לפני שאתם מתיישבים. בגלל החריץ של הפיתות הכלי ייטה על צדו וכל הנוזלים שבו (שמן זית, מיץ מהסלט, חומוס נוזלי קצת) מיד ישפכו ויתערבבו זה עם זה. אם המקום לפיתות היה ישר, כמו זה של החומוס, ניתן היה להניח את החומוסית בצורה נורמלית.
זה… ממש מטופש.
איפה אפשר לקנות כאלה ?
גאוני ומקסים!!!
וואו את חייבת להציע את זה לאיזו חומוסיה שיקית בת”א (משוושה למשל)
אני בטוח אהנה לאכול ככה חומוס :)
יש משהו במה שאלי אומר; אין מקום למשקה.
וגם עכשיו בא לי חומוס. נו באמת…