סופו של פופטיץ
החשיבות העצומה של המאמר הזה היא לא בתוכן שלו, אלא בכותבו (מנכ"ל סלקום) ובנושאו (הקרינה הסלולרית). יצחק פטרבורג מתגושש שם עם שר הפנים אופיר פינס על ההצבעה על תיקון תמ"א 36, התוכנית שמאפשרת לחברות הסלולר לשתול אנטנות מעל ראשינו בלי שנוכל להתנגד, ומבלי שכלל נדע על כך מראש.
אבל כאמור, התוכן לא חשוב. חשוב שמנכ"ל סלקום כתב אותו, ולא פורום החברות הסלולריות. הפורום הזה – שכמו שגיא מרוז גילה בתוכנית "בולדוג", הורכב בעיקר מיחצן-העל טל זילברשטיין, טלפון ומשרד – הוקם על ידי סלקום, אורנג' ופלאפון כדי לטפל בכל נושא האנטנות הסלולריות.
עד מהרה הפך הפורום למסלקת תלונות הציבור ויחסי הציבור של האנטנות, שקיבלו חיים משלהן, כאילו הן כלל לא קשורות לחברות הסלולר, אלא מתקיימות מעצמן, אלחוטיות לגמרי. פונה עיתונאי לחברת סלולר א' ושואל על אנטנה שהוקמה על גג גן ילדים, ודובריה שולחים אותו לפורום. מתקשר עיתונאי לחברת סלולר ב' ותוהה על אנטנה שלה שפולטת קרינה מעבר לתקן, ודובריה שולחים אותו לפורום. מתעקש העיתונאי ומדבר עם חברה ג', ושואל למה צריך 36 אנטנות על גג תאטרון הבימה, ואכן, הוא מופנה שוב לפורום.
כשחברות הסלולר משיקות שירות חדש או מכשיר מדליק, הן ממהרות לשלוח הודעות מתלהבות לעיתונות. אבל קרינה? זה אצל פופטיץ מהפורום. הסיבה אינה שהפורום מתמחה בקרינה והוא הסמכות העליונה בנושא – כזכור, מדובר ביחצן – הסיבה היא תדמית: חברות הסלולר רוצות להיתפס כגופים סופר-מתוחכמים שמספקים שירותים מדהימים מהאוונגרד הטכנולוגי. הן לא רוצות להיתפס כגופים שאחראים על קרינה שמי יודע אילו נזקים יתגלה שהיא גורמת בעוד עשר ועשרים שנה. המותגים של חברות הסלולר צריכים לשדר צעירות וחדשנות ודור שלישי, לא אנטנות ומחלות ומוות. לכן הן לא מוכנות להגיב לעניין האנטנות והקרינה, ושולחות את העיתונאים לפורום. משום מה, העיתונאים והציבור הסכימו לאכול את זה.
***
אבל הצעת החוק גרמה לפטרבורג, כמו גם לשותפיו לתעשייה יעקב גלברד מפלאפון ועמיקם כהן מאורנג', להכניס את ראשיהם הבריאים למיטת הקרינה. בשבוע שעבר הם יצאו במופע משולש ויוצא דופן במסיבת עיתונאים שכונסה בבהילות, והשבוע הם המשיכו את מסע ההופעות בפגישות עם בכירי העיתונות הישראלית.
וזה מעולה, כי עם יציאתם של מנהלי הסלולר מהארון, המותגים סלקום, אורנג', פלאפון ואסקייפ הם לא רק SMSים ומצלמפונים ו-GPS וחיוג קולי ומשחקים ואינטרנט, אלא גם קרינה. כי אם היא אכן בריאה ועומדת בתקנים ואף טובה לעור הפנים, אין שום סיבה שחברות הסלולר יסתירו אותה. אבל אם היא באמת מסוכנת, אין שום סיבה שהיא לא תקרין גם על המותגים שלהן.
(פורסם בערוץ "ירוק נושך" ב-NRG)
תגובות
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.