👙 משתמשות אייפון משועזעות לגלות שהוא אוסף תמונות של החזיות שלהן, יותר משנה אחרי שהוא התחיל לעשות את זה
בכנס WWDC ביוני 2016 הכריזה אפל על שדרוג באפליקציית התמונות שלה, Photos, שתכלול מעתה זיהוי אנשים לפי הפנים שלהם, ומספר הבעות פנים. המפתח קיי יין חפר בתוכנה וגילה שהאפליקציה יודעת גם לזהות בתמונות מקומות, חיות, פעילויות, נופים, חפצים ועוד, מתוך מרשימה מוגדרת של 4432 פריטים – מאקורדיון דרך שושבינה וכושר ועד תולעים. חיפוש של מילת מפתח – למשל, “כלב” – תציג למשתמשים את כל התמונות ששמורות אצלם אשר מכילות כלב.
יותר משנה אחרי הפרסום, הטוויטראית ell (@ellieeewbu) פרסמה ציוץ נחרד בנושא לכ-19.5 אלף עוקביה: “לתשומת לב כל הבנות!!! חכו לתמונות שלכן והקלידו את ה’חזייה’ למה אפל שומרים את אלו והפכו את זה לתיקייה!!?!!?😱😱😱😱”. בדיקת הרשימה שפרסם יין מעלה שאכן מופיעות בה מילות המפתח לחזייה וחזיות – Brassiere, Bra, Bras, Brassieres. אבל כמו בקלישאה, תמונה שווה 4432 מילים – ורבות מהמגיבות ל-ell חיפשו חזייה בפוטוז והעלו סטטוס משועזע עם צילומסך מצונזר.
@statueofleah כתבה: “זוג סלפים וכמה תמונות שלי עושה מין. מה לעזאזזזזזללל”. @Pr1ncessSyd כתבה: “היה יכול להיות יותר גרוע”. @rnoomin הודתה: “לא ידעתי שחצי מתמונות ההלבשה התחתונה האלו קיימות, אייפונים מזהים ומסדרים את רוב הדברים שאפשר לחשוב עליהם”. @nadinmousa תהתה: “מה זה איך @Apple יודעים שאני משתוללת ככה אומג”
@ohanaleau היתה משועשעת: “בכנות, מתתי מצחוק כשראיתי את זה! אפל חושבים שהזרועות שלי נראות כמו ציצים! 😂”. @ChocoMetaphor, שקיבל בעיקר תמונות של חזהו הגברי, כתב: “אני זונה”. @jewstein3000 הסבירה ביובש את שלוש התמונות שפוטוז מצאה: “היתה לי פריחה”.
הציוץ שהתחיל את הסערה, ושכאמור מגיע שנה לאחר השקת הפיצ’ר, מדגים לנו את ההבדל בין לדעת שטכנולוגיה עושה משהו שעלול להרגיש לנו לא נוח לבין לחוות את הדבר הזה בפועל. מעניין גם לשים לב שאפל עלתה על המוקד, ולא גוגל או פייסבוק, שמספקות פיצ’רים דומים עם יותר פגיעה בפרטיות. בהשקת זיהוי הפריטים הדגישה אפל שפיצ’רי הזיהוי לא פוגעים בפרטיות, משום שהם מבוצעים מקומית על המכשיר ולא בענן. בעמוד של פוטוז באתר אפל נכתב: “אחד הדברים הכי טובים לגבי פוטוז הוא איך שהיא שומרת על הפרטיות שלכם. iOS נבנתה כך שתנצל את המעבד העוצמתי שנמצא בכל אייפון ואייפד. אז כשאתם מחפשים בתמונות שלכם, למשל, כל זיהוי הפנים והנופים והחפצים מבוצע כולו על המכשיר שלכם. מה שאומר שהתמונות שלכם הן שלכם, ושלכם בלבד”. גוגל מבצעת ניתוחים דומים לתמונות לפחות מאז 2013 ובשירות אחסון התמונות המקוון שלה גוגל פוטוז מ-2015, ובשנה שעברה פייסבוק שחררה את הקוד שמזהה מה מופיע בתמונות, שהיא מפעילה על התמונות שמשתמשים מעלים לרשת החברתית שלה. בניגוד לאפל, שתי החברות מבצעות את הניתוחים בענן ולא על המכשיר המקומי.
תגובות
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.