רוב מה שרצית לדעת על VPN 🐱💻 סייברסייבר ע02פ02

להאזנה ומנוי לסייברסייבר באפליקציות השונות

VPN היא רשת וירטואלית פרטית, שמשמשת לדברים כמו חיבור מרחוק לשרת המשרדי, עקיפת חסימות גאוגרפיות (היי, נטפליקס) והתגברות על צנזורשת (ני האו, שי ג’ינפינג). איך זה עובד, מה צריך לבדוק כשבוחרים ספק ועל מי אנחנו ממליצים (למרות שהמתחרים משלמים יותר)? נעם רותם ועידו קינן מדברים על כך בפרק 2 עונה 2 של סייברסייבר.

חסויות

אחרי שתאזינו לפרק, תוכלו ללכת לאתר של השירות החביב עלינו, ProtonVPN, ולרכוש לעצמכם מנוי. אבל אם תיכנסו לכאן, או לכתובת המקוצרת bit.ly/vpncybercyber, על כל רכישה שלכם הבלוג והפודקאסט יקבלו כמה שקלים – דרך נחמדה להגיד לנו תודה.


אחד האתגרים העומדים בפני חברות שיוצאות לפעילות בינלאומית הוא תמיכה ושירות ללקוחות בינלאומיים. ברגע שצריך מערכי שיווק ומכירות, מרכזי הדרכה, סיוע טכני או הטמעה לשוק העולמי דברים מתחילים להסתבך ומהווים חסם משמעותי לצמיחה.

הפתרון המקובל בעולם הוא מרכזי שירות בהודו, בזכות היצע של כח אדם זול מיומן מוכשר ומנוסה. לשכת המסחר הודו ישראל מפשטת את התהליך ע”י שירות של גיוס והעסקת עובדים הודים בהודו עבור חברות ישראליות, ללא הצורך בהקמת חברה מקומית.

הלשכה פועלת כמו חברת כח אדם בישראל, רק שהעובדים עובדים מהודו והלשכה דואגת לכל סביבת העבודה: משכורות, תלושי שכר, משרד, מחשוב וכו’. החברה הישראלית צריכה רק לאשר את העובד ואז לנהל אותו מקצועית. אז אם החברה שלכם מחפשת לעשות את קפיצת המדרגה הבאה, גם אתם מוזמנים להצטרף לעשרים חברות ישראליות שכבר מעסיקות למעלה ממאה עובדים במגוון תחומים ובהצלחה גדולה. הקליקו כאן

הערותוכנית


סיבר סיבר? סיברסיבר?? סייבר סייבר?! סייברסייבר! 🐱💻 סייברסייבר הוא הסכת (פודקאסט) על האקרים ומאפים 🗣️ מגישים: עידו קינן, חדר 404, נעם רותם 🔔 קולות: חוק הפטריוט עם חסן מינאז’, ראש הממשלה בנימין נתניהו בטקס יום העצמאות 2019; העטיפה המוזיקלית של הפודקאסט מבוססת על הטראק Fauna vs. Killah B – Los Piratas Del Reggaeton (Futuristic Dance Squad Viaba Mashup) by Futuristic Dance Squad (רשיון cc-by) 👨‍🔧 עיצוב סאונד: עומר סנש 🔧 הופק על ידי Podcasti.co – מפיקים פודקאסטים מעולים, בשיתוף אורבן פלייס


📰 חדשות סייברסייבר: @OhCyberMyCyber 📫 כיתבו לנו אל cybercyber@podacsti.co

תגובות

4 תגובות לפוסט “רוב מה שרצית לדעת על VPN 🐱💻 סייברסייבר ע02פ02”

  1. טל on 4 בספטמבר, 2019 10:23

    אולי זו מקריות ואולי לא, אבל יש טעם לפגם בעובדה שה-VPN היחיד שמומלץ בפרק הוא של נותן חסות. נכון, הדבר לא מוסתר, אבל עדיין, זה לא נראה טוב.
    לרגע חשבתי שאחרי כתיבת הפרק פניתם ל-ProtonVPN והצעתם שיתנו חסות, כך שבפרקים בהם יש שרותים מומלצים, נותנים החסות רלבנטים. אבל אז שמתי לב שיש גם חסות של FIICC.

  2. עידו קינן on 6 בספטמבר, 2019 22:34

    תודה שכתבת לנו. קודם כל, נכון: זה לא נראה טוב. אנסה להסביר את המניעים שלנו ואת העניין האתי:

    ההמלצה המערכתית שלנו מתבססת על הרקורד הציבורי של פרוטון ועל ההיכרות איתם כלקוח משלם. ההמלצה הזו מופיע במסגרת סקירה קצרה של שירותי VPN ספורים מתוך האינספור הקיים, סקירה שנועדה להדגים מה לבדוק כשבוחרים VPN.

    ההמלצה הפרסומית שלנו מתבססת גם היא על הרקורד וההיכרות עם פרוטון. בפודקאסטים רבים נהוג לפרסם מוצרים שבעלי הפודקאסט באמת משתמשים בהם ומרוצים מהם, כך שההמלצה נהנית מאמינות גבוהה יותר, והפודקאסטר לא נאלץ לדקלם טקסט פרסומי על מוצר שהוא לא מכיר. בתוכנית שעוסקת בסייבראבטחה, לא היינו רוצים להמליץ על מוצר שאנחנו לא היינו מוכנים להשתמש בו.

    אם ההמלצה שלנו לא היתה אובייקטיבית ומקצועית אלא מונעת רק מרצון להכניס כסף,
    1) היינו ממליצים על VPN עם תוכנית אפיליאייט יותר רווחית. לא עשינו זאת, בחרנו בפרוטון.
    2) היינו מלנקקים לאפיליאייט גם ב-VPNים שלא המלצנו עליהם, למקרה שמישהו יחליט בכל זאת להקליק ולרכוש. לא עשינו זאת, לינקקנו רק לפרוטון.
    3) אולי היינו נמנעים מלהטריש VPNים ספציפיים, מסתפקים בטיפים כלליים על מה צריך לבדוק כשבוחרים VPN, ואז היינו מצרפים רשימת VPNים עם לינקי אפיליאייט. לא עשינו זאת – הטרשנו VPNים ספציפיים שאנחנו לא סומכים עליהם.
    4) היינו פונים לשירותי VPN שונים ובודקים מי מהם מוכן לשלם לנו על הפרסומת סכום גדול יותר מסתם אפיליאייט. לא עשינו זאת – לא פנינו לאף VPN, גם לא לפרוטון. הפרסומת היא טסטמוניאל שמפנה ללינק אפיליאייט. כלומר: בניגוד ל-FIICC, שהוא מפרסם שלנו שבחר לפרסם אצלנו ומשלם לנו, פרוטון אינם מפרסם שלנו, לא דיברו איתנו ולא משלמים לנו על הפרסומת. אנחנו רשומים לתוכנית האפיליאייט שלהם, כמו שיכול כל אחד לעשות, ומקבלים עמלה על כל מכירה שמתבצעת דרכנו.

    בכל מקרה, לקחנו את ההערה שלך לתשומת לבנו, ובהמשך נבחן בצורה יותר קפדנית איך להפריד – גם בפועל וגם למראית עין – בין החלק המערכתי לחלק הפרסומי. למשל: לא לציין שירותים/מוצרים ספציפיים בחלק המערכתי; לא להמליץ בחלק המערכתי על שירות/מוצר שאנחנו ממליצים עליו בחלק המסחרי.

  3. טל on 9 בספטמבר, 2019 11:23

    תודה על התשובה. ברור לי שלא היה מדובר בניסיון לעשות כסף במרמה, לכן הסבתי את תשומת לבכם.

    אם אני כבר פה, יש לי שאלה שנוגעת לפרק קודם (אבין אם בגלל האורך תערכו או לא תעלו את זה לאתר): טלגרם מול סיגנל. אני משתמש סיגנל שנים, כך שלא צריך לשכנע אותי ביתרונותיו. מצד שני, החסרון היחיד שכולם מצביעים בטלגרם זה שהם לא חושפים מידע.
    אני לא מומחה הצפנה, אך אני מפתח אפליקצית מסרים עם הצפנה פשוטה עד טמטום: צופן הזזה, כאשר כל תו מוזז לפי מיקומו. זה יכול להיות ערכים בקבוע שממשיך עד אינסוף (פאי; ד”א, מהספרה השלישית), מתכון הקרואסונים האהוב עליי (לא תקבלו, אפילו סיגנל לא מספיק מוצפן), משהו שנמצא ברשת (הערך ‘הצפנה’ בויקיפדיה ברגע נתון) או קידוד של תמונה של בריטני ספירס. כל עוד אני מסתיר מה המפתח להזזה, אין סיכוי אמיתי לפצח את ההצפנה שלי. כולם יכולים למצא/לחשב את ערכי פאי ועדיין, רק מי שיודע שצריך להשתמש בו יוכל לפענח את ההודעה. הכוח למעשה בהסתרה של שיטת ההצפנה. [למשתמשים בתשלום, לא נשתמש תמיד באותו מפתח — פאי — אלא כל פעם ייבחר מפתח חדש לפי השולח והמקבל.] במקרה כזה, המבחן לטיב השרות הוא לא מה חושפים לנו, אלא האם מישהו הצליח לפרוץ. למיטב ידיעתי, טלגרם עדיין לא נפרץ.

  4. טל on 25 בספטמבר, 2019 19:35

    הגעתי הערב לפרק “תומר אשור ניצח את ה-NSA” וקיבלתי תשובה לשאלתי. תודה.

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.