חסר מנוח: סיפורו העצוב של דוד קינדון ומאבקו בגורמים הפוגעים במסורת ישראל

פוסט של סמי קונדקטור

[עדכון 20.1.10: סמי קונדקטור, הלא הוא גילעד נס, משיב בתגובות לטענות נגד הפוסט הזה]

באמצע דצמבר נפלה על דוד קינדון המכה. בתחילה החלו השמועות, ההודעות ההיסטריות בפורומי האינטרנט, אך רק כשהביט בידיעה המודפסת שחור על גבי עיתון הבין שהסיפור נגמר: “זקנים עצלנים” תרד מהמרקע.

“זקנים”, כפי שקינדון וחבריו נהגו לקרוא לה בחיבה, היתה הסדרה הוותיקה ביותר בערוצי הכבלים. בברית המועצות לשעבר, המדינה שבה הוקרנה לראשונה, היא מככבת על גבי מסך הכסף כבר יותר מ-30 שנה, ועלילותיה המפותלות, העוסקות בשילוש הקדוש של תככים, אהבה וגולאש הונגרי, יצרו דורות של מעריצים מכל הגילאים.

כשהחלה “זקנים” להיות משודרת בישראל בערוץ 3 של חברת הכבלים מת”ב, היה קינדון רק בן 3, אולם כבר אז נשבה בקסמם של “האנשים שזזו על המסך”. היום, עשרים שנה לאחר מכן, הבשורה על ירידתה של הסדרה מסדר יומו הטלוויזיוני הקבוע פשוט שוברת אותו.

“אומרים שמדובר בפעולה כמעט חד צדדית של הרוסים, בעלי זכויות השידור, שפשוט דרשו מחיר מטורף על מנת שהכבלים ימשיכו לשדר את הסדרה”, הוא מתייפח. “אז מה? כמה הנאות כבר יש לאדם בחיים? אז מוסיפים קצת כסף לרוסים – בשביל זה שוברים מסורת של 20 שנה?”.

קשה לעמוד בפני יבבותיו של קינדון. גם כשאני מנסה לטעון בפניו שתשלום מוגזם על הסדרה היה עלול לגרום להתייקרות התשלום הקבוע לחברת הכבלים, הוא נזעק. “יש גבול לכמות הסבל שאזרח במדינה יכול לעמוד בו! קודם מורידים את ערוץ המוזיאונים הצרפתי, אחר כך את אחד משלושת הערוצים הגרמנים שאני נשבע לך ששמעתי שיש אנשים ברחוב ימית בחיפה שהיו צופים בו מדי יום שלישי, וממש לאחרונה התחילו ליפול המכות הגדולות באמת – ערוץ קראמלוה, ששידר את מיטב הסרטים שהקולנוע לא היה מסוגל להכיל והערוצים הגדולים בארצות הברית לא היו מוכנים לשדר – ירד מהמסך. יפה תמצא היום ערוץ כמו קראמלוה, שמתוך דאגה לסדר יומם העמוס של רוב הצופים החליט לשדר את הסרטים שלו שלוש פעמים ביום, ולחזור עליהם פעם בחודשיים? איפה?”.

קינדון מאמין שהפעם, עם הורדת “זקנים עצלנים”, נחצה הקו האדום. “יש בישראל עוד עשרות אנשים שחיים עדיין בטראומה שנגרמה להם ביום שנודע שטלעד לא ישדרו את העונה השישית של באפי, ואני אפילו לא מדבר על העובדה שאפילו העונה האחרונה של פרייזר לא הגיעה לאף ערוץ. איך מנהלים מדינה מתוקנת, כשכל אחד שיש לו חברת כבלים או לווין פשוט מקבל החלטות כאלה ולא חושב על ההשלכות שלהן?”.

פנינו ליו”ר מועצת הכבלים והלווין, באד גרייס, ומצאנו אוזן קשבת לתלונותיו של קינדון. “דוד קינדון ורבים אחרים ממשפחת קינדון המורחבת צודקים – הורדת “זקנים עצלנים” עומדת בניגוד גמור להסכם הבלתי רשמי בין חברות הכבלים והלווין, שלפיו האחרונות מחוייבות לספק באופן מתמשך תוכן בידורי טלוויזיוני, ללא קשר לעלותו”, אומר גרייס. “לא יתכן שהתירוץ של אותן חברות ימשיך להיות כזה המטיל את האשמה על הגורם המוכר להם את התוכנית. אנחנו נדרוש מברית המועצות להמשיך ולמכור את הסדרה למדינת ישראל, ולצורך כך אני קורא לצרכנים הישראלים לפצוח במרד צרכנים שמטרתו העליונה היא לגרום להסבת הגלגל לאחור, הפיכת המדינות הנפרדות שהתפרקו מברית המועצות בחזרה למדינה אחת, ודרישה מאותה מדינה לעמוד בהסכם שלא חתמה איתנו, ולהמשיך לספק לנו את הסדרה הזו, שמבחינתי צריכה להיות מוגדרת כנכס לאומי. באם הדבר לא יבוצע מיידית, אאפשר לכל אזרחי ישראל להתנתק מהכבלים והלווין באופן מיידי, ולשמור לעצמם את הזכות לתבוע את החברות על עוגמת נפש.

סמי קונדקטור הוא מוליך למחצה

תגובות

27 תגובות לפוסט “חסר מנוח: סיפורו העצוב של דוד קינדון ומאבקו בגורמים הפוגעים במסורת ישראל”

  1. דרומי on 19 בינואר, 2010 09:53

    כמה כיף ומגניב לעשות צחוק ממבוגרים.
    הכי כיף זה לעשות את זה בלי אומץ לעמוד מאחורי הדברים.

  2. Aya on 19 בינואר, 2010 10:20

    לא נראה לי שהמטרה היתה לצחוק פה על זקנים אלא להתעצבן, ובצדק על חברות הכבלים.

  3. יוסי on 19 בינואר, 2010 12:20

    כל כך קשה להבין סאטירה?
    ברור שההומור כאן הוא על חשבון לקוחות שחושבים שלא יעלה על הדעת שיורידו תוכניות שהם אוהבים לצפות בהן, ולא חשובה הסיבה שגרמה להורדתן. הרי ברור שבאפי לא קשורה לזקנים, וברור שהקטע עם רחוב ימית בחיפה לא בדיוק מכניס לחברות הכבלים.

  4. חוגה on 19 בינואר, 2010 12:49

    אממ יוסי, חוששני שגם אתה פספסת, צוחקים על אביעד קידרון.
    לא פייר.

  5. מאיה שובל on 19 בינואר, 2010 13:21

    גם לדעתי זה לא לעניין.
    קל לצחוק ולהגחיך את אביעד, אבל הוא לפחות מנסה לעשות פעילות צרכנית כלשהי.

  6. אילת on 19 בינואר, 2010 13:33

    זה באמת לא יפה.
    כל העניין הזה של הורדת הסדרות הוא סתם בגלל רדיפת הבצע האינסופית של גופי התוכן – גם האמריקאים וגם הישראלים.
    ולא מדובר על סדרות זניחות כמו ערוץ המוזיאונים הצרפתי…מדובר על סדרות שבאמת מדברות לקהל רחב מאד של צרכנים. אבל שוב, בגלל רדיפת הבצע של הנ”ל, אנחנו מקבלים בחבילת הבסיס עליה משלמים כ200 ש”ח בחודש, בעיקר ערוצי מוזיאונים מצרפת, וכל תוכן אחר זולג לו לויאודי או איזה קומבינה אחרת.
    מילא אם הם מראש מגדירים את הסדרה לצריכה בויאודי כמו הסדרות של HBO , אבל פה מדובר על סדרה שמשודרת כבר איזה עשרים שנה בערוץ 3. בתחילת דרכם של הכבלים זה בערך כל מה שהיה להם לשדר.
    ההורדה הזאת היא נקמנית מעצבנת ומכוערת. ובעיקר מעציבה.
    אה. ואופרות סבון זה לא רק עניין של זקנים.

  7. רוני on 19 בינואר, 2010 21:44

    איזה פעולה צרכנית ואיזה נעליים? הבנאדם עסוק בהאדרה עצמית וסגידה מנפחת אגו. כמה נחמד לשבת מאחורי מקלדת ולהאשים את הקואורפרטיבים הגגדולים בחוסר איכפתיות בזמן שהם היו כי שקופים ופירטו את כל המידע ושמו את הקלפים על השולחן. אף אחד לא רוצה שהסדרות האלו ירדו אבל באותה מידה לא רוצים לוותר על תוכן ראוי אחר שיצטרך לרדת כי הכפילו ושילשו את מחירן ללא שום הצדקה. אני רוצה את האמריקן איידול שלי! אני רוצה את בונז! אני לא רוצה לוותר עליהן בשביל תוכנית אחת בערכי הפקה של שנות השמונים. אין פה שום פעולה צרכנית יש פה קריאה להכנע ולשלם כל מחיר כדי ש”לזקנים המסכנים” (דמגוגיה זולה) תהיה סדרה טלויזיה אחת ושאר הצרכנים יסבלו ולא יראו את הסדרות שלהם. הוא דמגוג זול, פאתטי (חותם פוסטים עם אמירות כמו תחקירנים זה הטלפון שלי…) והפוסט הזה לוכד את רוח הדברים בדיוק מדהים.

  8. משתמש אנונימי (לא מזוהה) on 19 בינואר, 2010 22:22

    אז יש לנו פה כתבה מוזמנת שממומנת כנראה על ידי יס או הוט?

    לאן הגענו?

  9. עידו קינן on 19 בינואר, 2010 23:20

    Anonymous, הכתבה לא מוזמנת ולא ממומנת.

  10. דור on 20 בינואר, 2010 06:51

    אני לא מבין איפה הבעיה, מדובר פה בהתנהלות מונופוליסטית נטו מול הצרכן, לא משנה עד כמה קידרון עסוק בפיאור עצמי, ההחלטות של חברת הלווין והכבלים שנובעת משיקולים כספיים היא צביעות אחת גדולה, הרי לא צריך להיות רפי גינת כדי לדעת שהמחיר המופקע שמשלמים על תוכניות טלוויזיה נובע מהתחרות המופרעת בין יס להוט, שהעדיפו לשלם מחירים אסטרונומיים ע”מ שהשנייה לא תשיג את הסידרה. (אגב, זו הסיבה שהופעות של אמנים גדולים מחו”ל היא מועטת אצלינו, המחירים שהובטחו להם בעבר שברו כל שוק, העיקר שהמפיק השני לא יביא מישהו יותר גדול)
    הרי אם היו מחליטים להעלות את מחירי אבודים או סידרה פופלארית אחרת, היו יושבים בהוט/יס עם חברת ההפצה ושוברים להם את הידיים בנושא הזה עד שהתמחור היה משתנה, ולא נראה שנעשה מאמץ מיוחד לטפל בבעיית הסבון מבחינת הוט/יס, יצאו בהודעה שהסידרות תרד, והדבר התקבל כהכנעה שקטה.

  11. אברקרומבי ופיץ' on 20 בינואר, 2010 09:58

    כמה רוע וכמה אטימות והתנשאות. ובעיקר לכתוב את זה מאחורי ניק (מטומטם לכשעצמו, אבל הי, זה לא שהשם האמיתי שלך פחות אדיוטי) זה הכי פחדני בעולם. גילוי נאות: אני מתעב את צעירים חסרי מנוח אבל מכיר אישית לפחות 3 אנשים ש-17:30 אחה”צ היא השעה הכי יפה שלהם ביום.

  12. okok4 on 20 בינואר, 2010 10:58

    פוסט דוחה.

  13. רוני on 20 בינואר, 2010 12:16

    דור מה הקישקושים על תחרות? שתי החברות משדרות את הסדרה, יס קונה אותה מהוט (א יותר נכון דורי מדיה) דרך הערוץ המשותף הוט פמילי/יס פמילי בייס. ואם יס תומכת בהוט במהלך הזה זה אומר שכנראה הגיעו מים עד נפש בדרישות של סוני. מספיק לראות איך סוני אילצו את צעירים חסרי מנוח לפטר חצי מהקאסט כדי לשמור על עלויות נמוכות כדי להבין שלא מדובר במלאכים או במי שבאמת דואגים לסדרה.

  14. הנושפת לסביונים on 20 בינואר, 2010 13:13

    אוי ואני חשבתי שזה שמורידים סדרות גרועות עם רייטינג נמוך אבל עם קהל מעריצים שרוף זה דווקא סבבה לגמרי בעיני מר קינדון.

  15. דור on 20 בינואר, 2010 13:14

    רוני,
    אני בטוח שאם ליס והוט היה מספיק אכפת הן היו יושבות ביחד עם דורי מדיה ומגבשות פתרון ואם הדבר היה כולל הפעלת לחץ מאסיבי על סוני ופגיעה איפה שכואב (תזרים המזומנים) אז הפרשה הזו היתה מסתיימת.
    אני מתאר לעצמי שהופעל לחץ, אבל לא מספיק חזק כדי לטפל בבעיה, סוני יכולה לעשות מה שבראש שלה על מנת לצמצם את עלויות התוכנית ולהגדיל את הרווחים, אבל אין שום סיבה שיס והוט יכנעו לתכתיב הזה ויחליטו שזה או לשלם או להפסיק לחלוטין.
    הכל תלוי באיך אתה מנהל את המשא ומתן *הכנס הערה על גלעד שליט כאן*

  16. גילעד נס on 20 בינואר, 2010 16:13

    אני חושב שהגיע הזמן לענות לכל מיני האשמות שעולות כאן. שמי גילעד נס, אני עומד מאחורי הכינוי “סמי קונדקטור” כבדיחה פרטית רבת שנים ודי ידועה לכל מי שמכיר אותי. חלקכם מכירים אותי, ומסתבר שנציג משפחת ופיץ’ גם חושב שהשם האמיתי שלי אידיוטי, אבל לפחות ההורים שלי לא קראו לי אבקרומבי.

    כמה הבהרות:
    1. בשום שלב שהוא לא העלתי בדעתי אפילו שהפוסט הזה הוא תגובה לפעילות כלשהי של אביעד קדרון. אלמלא חלק מהמגיבים כאן וקדרון עצמו היו ממהרים להדביק לי אג’נדה נסתרת, הם בוודאי יכלו לקחת את שם המשפחה “קינדון”, לקרוא אותו מהסוף להתחלה ולהבין את הכוונה בבחירה. מכיוון שכך, כל מסע הנקם המופרך שאני מנהל כאן שעשע אותי מאוד, אבל לצערי סביר להניח שהוא משעשע פחות את עידו, שנאלץ שוב להתמודד עם קוראים שלא מסוגלים להבין שלא רק הוא כותב כאן.
    2. הקטע, למי שבכל זאת סירב להבין, הוא לא ביקורת על צופי “צעירים חסרי מנוח” שהורדת הסדרה פגעה בהם (ובניגוד להשערות למיניהם שהועלו כאן, מספר הצופים בפועל נמוך בהרבה ממה שאתם חושבים). הביקורת הופנתה לעבר העובדה שיש עדיין אנשים שמבחינתם בידור חייב להינתן על פי הקריטריונים המתאימים להם, כלומר רצונם, ולא על סמך המציאות הפיננסית.

    2. שמחתי לגלות בחלק מהתגובות שחברת סוני היתה מוכנה להתפשר עם דורי מדיה, אבל כדאי שמישהו יספר את זה לסוני. אם תשוחחו עם גורמים שישבו בדיונים, ולא היו עסוקים בכתיבת טוקבקים, תבינו עד כמה הדרישות הכספיות היו בלתי ניתנות לגישור. עם כל הכבוד, לא מדובר על הורדת מהדורת “מבט לחדשות” בערוץ הראשון או הפרת התחייבות בפני המדינה לתוכנית שבועית שתעסוק בפריפריה – מדובר בסדרת טלוויזיה הנמכרת מחו”ל, וככזו השליטה ביכולת לשדר אותה למנויים קטנה בהרבה.

    3. זכותם של הצופים הנפגעים להתלונן, וזכותם אף לטעון כי המסורת ארוכת השנים של שידור הסדרה מקשה עליהם להיפרד ממנה. עם זאת, היה כאן אובדן פרופורציה המוני, שכמובן לובה בידי אמצעי התקשורת.

    4. מי שחטא לתפקידו במצב הנוכחי היה יו”ר מועצת הכבלים והלווין, שקרא ל”מרד צרכנים”, משל היה מנכ”ל ארגון זכויות האזרח. כמי שאמור לפקח על חברות הכבלים והלווין, ולכן אמור להיות מיודע בסיבת הורדת הסדרה, קריאתו של היו”ר לפעולה הזו אינה מידתית, בלשון המעטה. תארו לכם את שר התחבורה קורא לאזרחי ישראל שלא לטוס בחברת אל על, כיוון שביטלה את קו הטיסה לברזיל, לאחר שהתברר כי מחירו גבוה מדי ואינו כלכלי.

  17. אילת on 20 בינואר, 2010 17:26

    גלעד – נעים מאד.

    אני ממש לא בקיאה בפרטים. וסביר להניח שהמידע שבידך הוא מדויק. התחושה הכללית שלי – כצרכנית של חברת הוט – היא שחברת הוט החליטה לספק לי בחבילת הבסיס – ערוצים שלא עולים לה גרוש (כל מיני ערוצים הודים ואיטלקים ושאר עמי עולם וערוצי הברודקאסט) ואילו כל תוכן נוסף – דורש תשלום נפרד. המצב הזה הוא מאד מקומם.
    הם באופן שיטתי מקצצים בכמות התכנים בחבילת הבסיס אבל לא מקצצים בעלות של הצרכן.

  18. אביעד on 20 בינואר, 2010 17:53

    זו תהיה התגובה היחידה שלי לנושא הזה. פשוט כי גילעד נס טועה ומטעה בכל תו שהוא מקליד כאן.

    1. לצעירים חסרי מנוח יש באופן מסורתי כמות צופים גדולה מאוד וסוד ידוע בתעשייה הוא שיס התעקשה לשמר את חלק מתכני יס סטארס בייס בגללה בין היתר.

    2. ניצן חן כבול. מבחינה חוקית הוא לא יכול לעשות כלום כי יש פרצה שיס והוט מנצלות. הדבר היחיד שהוא יכול לעשות כרגולטור זה לקרוא למרד כביכול ולהעיר את תשומת לבו של המחוקק כפי שעשה.

    3. מציאות פיננסית זה בולשיט אחד גדול. וכאמור, אין בעיה שאלה הקווים המנחים של הוט ויס. כל מה שאני רוצה בתמורה זה שיס למשל תפסיק להציג את עצמה כחברה שתגאל את כל אזרחי ישראל ושמספקת חווית צפייה גדולה מהחיים. חברה שמורידה עוגן צפייה יומי לאחר שידור של 19 שנים ולא מספקת ללקוחות תחליף ראוי/פיצוי היא לא חברה שמספקת חווית צפייה גדולה מהחיים. מציאות פיננסית? סבבה. עכשיו תחליפו את הפרומואים ותודו באמת המרה: אתם רק רוצים את הכסף
    שלנו.

    4. בפעם המי יודע כמה. גיל הצופה הממוצע הוא בשנות החמישים שלו. האנשים האלה לא יילכו להוריד את הסדרות. יש כאן ניצול ציני של אוכלוסיה חלשה ולא משנה איך תסובב את זה ותתבל את זה בציניות ובעלק סאטירה – לא תצליח לברוח מזה. מה הגמלאים אמורים לעשות עם ריאליטי שמשודר בשידור חוזר?

    מעבר לזה – הטקסט המקורי בעיקר מבזה את האכסניה בה הוא פורסם אבל עם זה עידוק כבר צריך לחיות. לא אני.

  19. גילעד on 20 בינואר, 2010 17:56

    אילת – נושא חבילת הבסיס נידון כיום בקרב משרד האוצר, מועצת הכבלים והלווין, והחברות עצמן. יש טיעונים טובים לכל צד, אבל לצערי מצד הרגולציה מסרבים עדיין להתאים את עצמם לעובדה שאנחנו נמצאים ב-2010, והרגולטור אינו הגוף שיקבע את הרכב השוק, כי אם הצרכן. זה נושא לא פשוט, ואשמח בהזדמנות לקשר כאן לכתבה רלוונטית שלי שמתוכננת בקרוב, אבל בגדול אפשר להגיד שכל הרפורמות והדיונים שמתקיימים כיום בנושא שוק הטלוויזיה הישראלי פשוט מתעלמים מההשפעה של צריכת התוכן ה”אלטרנטיבית”, כלומר באמצעות האינטרנט. אני לא מדבר בהכרח על הורדות קבצים, אלא גם על פעילות שאין לגביה שבב של השגות על חוקיותה (למשל פורטל הוידאו של אורנג’, שידורי הטלוויזיה בסלולר), שלצערי עוברת ליד הרגולטור מבלי שהוא בכלל מבין את השפעתה על הצרכן ועל גופי השידור.

    אני רק רוצה להזכיר לך שכלקוחת הוט צפית בתחילת השבוע בשידור ישיר של פרקי תחילת העונה החדשה של 24, ואת מקבלת את “אבודים” ו”אמריקן איידול” בהפרש קטן מאוד מהשידור בארצות הברית. כלקוחת יס את נהנית מסדרות בריטיות ואמריקאיות שסביר להניח שמעולם לא היית נחשפת אליהם בצורה אחרת. כך שלצד הטענות שלך על מחירי השירות כדאי לא להתעלם מהעובדה שלפני כמה שנים היית צריכה לחכות חודשים, אם לא שנים, לשידור של תכנים שכאלה. זה לא שחור ולבן.

  20. יוסי on 20 בינואר, 2010 18:45

    אה, אז הקריאה שלי היתה אכן נכונה, ולא כפי שמגיב ארבע טען. התנצלותך מתקבלת, חוגה!

    אבל זה היה פוקס כי אין לי מושג בכלל מי זה אביעד קדרון.

  21. דור on 20 בינואר, 2010 20:33

    גלעד- בתור אחד שהיה בשולחן הדיונים, אשמח אם תספר לנו מה היו הדרישות של סוני.

  22. אילת on 20 בינואר, 2010 21:05

    גלעד

    בעולם הטכנולוגי של 2010 אני מסרבת להתרגש מהעבודה שאמריקאן איידול משודרת בהפרש של שלושה ימים מהשידור בארה”ב.
    כנראה שלהוט יש סיבה טובה לעשות את זה.

    חבילת הבסיס גם ביס וגם בהוט עולה כ200 ש”ח לחודש. סכום מכובד לכל הדיעות.
    בתמורה אנחנו מקבלים מספר מצומצם של ערוצי תכנים כמו הוט 3 וערוץ סרטים (ביס קוראים לזה משהו “יס בייס ואטאווור”)ועוד בליל ערוצים שקונים בשקל (ערוץ האופנה, MTV צכיה, ערוץ הקניות) ושלל מציאות מופלאות.
    אני חושבת שיש פלח לא קטן של מנויים שמשלמים על חבילת הבסיס למרות שמעולם לא זפזפו לערוצי הספורט,או לפוקס ניוז, או לניקולודיאון, וכן הלאה.
    סילוקה של “צעירים” ודומותיה עבור מנויים אלה היא פגיעה בתפריט תכנים שגם כך הוא די מצומצם.

    מה שתמוה בעיניי היא העובדה שלא הוצע פתרון חליפי:שידור התוכנית בויאודי. העברה של התוכניות לערוץ ויוה פלטינה שמשודר בתשלום. לא יודעת. לא ניסו אפילו.

  23. gir on 21 בינואר, 2010 03:02

    מה זה השטויות האלה לגבי הדרישה להפסיק לפרסם את עצמם ו”להודות” שהם “רק רוצים את הכסף”. בן כמה אתה?

  24. שרגא הטזל"מ on 21 בינואר, 2010 11:51

    בהקשר הזה הועלו בבלוג של קידרון המילים “התאכזרות” ו”חוסר התחשבות”. לדעתי העניין נופח מעבר לכל פרופורציה.
    אני מרחם על האנשים שמכורים לאופרות הסבון הללו לא בגלל שמורידים את הסדרה, אלא לאור העובדה שציפור-נפשם בגיל מבוגר היא 25 דקות של בהיה מסוגרת במסך זוהר. רפש טלויזיוני הוא רפש טלויזיוני, אם תקראו לו אופרת-סבון, ראליטי, או כל פסוודו-ז’אנר אחר כמיטב ההמצאה.
    תתנתקו מהמסך, צאו החוצה, ותגלו שיש גם חיים מעבר לקופסה המלבנית שיש לכם בסלון.

  25. אברקרומבי ופיץ' on 21 בינואר, 2010 18:45

    קצת מידע על המותג אבר
    http://he.wikipedia.org/wiki/Abercrombie_&_Fitch

    גילעד, החכמת? יופי. זה לא שם של אדם, זה שם של שני שותפים שהקימו מותג אופנה מהגדולים בעולם. תמיד שמח להאיר עיניים טחות.
    עכשיו אתה רק צריך להפסיק להילחם את מלחמתם של גדולי העושקים בארץ, הוט ו-יס, ולהתחיל לדאוג גם לאזרח הפשוט שמשלם 300 שקל על ערוצים שהוא לא רואה רק בגלל החבילות המתוחכמות ששני העריצים האלה הרכיבו, ומבקש בס”הכ לראות תכנית שאהובה עליו. אחרי שתעשה את זה אולי תהיה גם בנאדם אהוד, לראשונה בחייך. מתנשא קטן.

  26. אהוד קלדור on 22 בינואר, 2010 00:03

    אברקרומבי,
    אני חושב שקצת פספסת וגלעד קצת צוחק עליך. בעיקר על העובדה שאתה יורד עליו שהוא משתמש בניק, למרות שגם אתה עושה בדיוק את אותו הדבר.
    ואגב, אני לא מבין למה אתה מבקש ממני להיות בנאדם, לראשונה בחיי. מה עשיתי לך?

  27. ארז on 23 בינואר, 2010 02:02

    הפוסט הזה מגעיל ומקומם. נראה שיותר מאמיתות נבובות שמסתתרות מאחורי מטאפורות מתחכמות יש פה ניסיון להסתלבט על אביעד קידרון, ועל פועלו להחזרת אופרות הסבון שהורדו מהמסך. כמו שאביעד בעצמו הגיב כאן, אין פסול בהורדת הסדרות לכשעצמן, אבל חייבים להודות שהיעדר השקיפות והתגובה של החברות האלו ו/או חלופין יצרת חלופות יוצרת טעם רע ולעג לרש, בהתחשב במאפייני הקהל.
    גלעד, פגעת בי באופן אישי כצופה בסדרות האלה. Erez is now no longer your friend.

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.