טועים 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ 20.3.2021
Elon בן-שחר
I’m selling this song about NFTs as an NFT pic.twitter.com/B4EZLlesPx
— Elon Musk (@elonmusk) March 15, 2021
אילן מאסק הוציא טראק EDM על NFT ואמר שיציע אותו למכירה כ-NFT (אולם אחרי יומיים חזר בו). ומאחר שהפינה היום עוסקת בטעויות, נתחיל בטעות של חברת המכוניות שלו, טסלה, מיוני אשתקד. מכונית טסלה בנהיגה אוטונומית (Autopilot) האטה לפני שלטים של בורגרקינג. בעל הרכב חושב שהמכונית טעתה לחשוב שמדובר בשלט עצור. בורגר קינג, שמבינים בפרסום, יצרו קמפיין סביב התקלה וחילקו וופרים בחינם לנהגי עצמכוניות, תחת הסיסמה “מכוניות חכמות הן מספיק חכמות לעצור לוופר”.
הילד בן 103, יש לו חום גבוה
כתב העת המדעי לנסט דיווח בשבוע שעבר שתמותת תינוקות מקורונה בספרד היא הגבוהה מבין 7 המדינות המפותחות עם מירב מקרי הקורונה בקטינים. הקביעה התבססה על נתונים רשמיים של משרד הבריאות הספרדי, שלפיהם 54 קטינים מתו מקורונה מאז תחילת המגיפה במרץ 20′.
רופאי ילדים בספרד הצביעו על טעות במספר, שלדבריהם עומד על 7 קטינים בלבד. ההשערה היא שמקור הטעות הוא ברישום שגוי של מוות של אנשים בני יותר מ-100, בגלל שימוש בשתי ספרות גיל ולא בשלוש במערכות המחשב המתעדות את המתים. כך, בן 103 שמת מקורונה נרשם כבן 3. ממש כמו באג 2000 הזכור לשימצה.
אבל ד”ר דיויד אנדינה, רופא ילדים בחירום, ואחד מהרופאים שהעלו את ההשערה הזאת, אמר שגם המידע המתוקן לא משנה את השורה התחתונה של המחקר – שיעור תמותת הקטינים מקורונה בספרד יוצא דופן בקרב 7 המדינות שנבדקו.
גם בבריטניה גרמה בעיית תוכנה לבעיית נתוני קורונה, שנחשפה באוקטובר אשתקד. 16 אלף מקרים של תחלואה לא נכנסו למאגר הלאומי בגלל מתיחת תוכנת עיבוד הנתונים אקסל של מיקרוסופט עד לקצה. מעבדה אחת שלחה את תוצאות הבדיקות שלה לארגון הממלכתי Public Health England בקובץ CVS עם יותר שורות מהמספר האפשרי באקסל, העומד על 1,048,576 שורות. כש-PHE ייבאו את ה-CVS לאקסל, השורות העודפות נחתכו ונעלמו.
טי.קו
רוסיה של פוטין נאבקת בחופש הביטוי ברשתות החברתיות, שאיפשר בין השאר את המחאה ההמונית נגד כליאתו של מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני. טוויטר היא אויבת גדולה במיוחד, לאור העובדה שהיא מסמנת כלי תקשורת רוסים שמקושרים לממשל, והסירה 100 חשבונות שלפי טוויטר העצימו נראטיבים שהתיישרו עם הממשלה הרוסית, והתמקדו בחתירה תחת האמון בברית נאטו ויציבותה, ויצאו נגד ארה”ב והאיחוד האירופי.
רוסקומנדזור, רגולטור הרשת של המדינה האוטוריטרית, הודיע שיאט את מהירות העלאת התמונות והסרטונים לטוויטר החל מה-10.3. זאת לאחר שהמדינה כשלה בלגרום לטוויטר להסיר 3000 פוסטים שנתפסים כמתסיסים – לפי רוסקומנדזור, מדובר בתוכן שמעודד התאבדות ילדים, ומידע על סמים ופורנוגרפיית ילדים, אולם בפועל מדובר גם בקריאות לילדים להשתתף בהפגנות האופוזיציה.
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין 🖼️ DonkeyHotey cc-by
בנסיון להאט את תפוצת המידע הטוויטרי, רוסקומנדזור חסמו גישה לדומיין t.co, שמשמש את טוויטר הן להפניה לתכני מדיה עשירים והן לקיצור לינקים שמשתמשים מפרסמים. אולם אמן התלת-ממד הרוסי גרגורי קודירב חשף שרוסיה חסמה בטעות את כל הדומיינים המכילים את המחרוזת t.co, ובהם microsoft.com, reddit.com וגם אתר החדשות הממשלתי הרוסי RT.com.
בסמוך לחסימה נרשמה ירידה משמעותית בתעבורת הרשת ברוסיה, למרות שטוויטר הזו אינה דומיננטית במדינה. רוסיה הסבירה זאת בכשל נתבים בספק האינטרנט רוסטלקום, אולם יש מומחים שטוענים שההאטה קשורה ישירות לחסימה של טוויטר ושאר האתרים.
רוסקומנדזור כשל באופן דומה ב-2018, כשניסה לחסום את יישומון המסרים המידיים והרשת החברתית טלגרם בגלל סירובה להעביר מפתחות הצפנה שיאפשרו גישה להודעות. החסימה הובילה להפרעה לגישה למאות אתרים ברוסיה, ובשנה שעברה החליטה רוסיה לוותר באופן רשמי על החסימה.
ממפיס, תנסי
אפרופו צנזורשת, בסופש שעבר טוויטר דרשו ממשתמשים למחוק ציוצים שכללו את המילה ממפיס (באנגלית) וחסמו אותם לחצי יממה, בנימוק שהם הפרו את המדיניות האוסרת הפצת מידע אישי. המתגלצ’ים צחקו על טוויטר, כתבו על ה-M-word והשתמשו בכוכביות טוהר השפה ב-M******.
מטוויטר נמסר כי “היתה תקלה מערכתית שהשפיעה על חשבונות שצייצו את המילה Memphis. התקלה גרמה לבקשה שגויה מבעלי חשבונות שימחקו את הציוצים הללו והגבילה זמנית את פיצ’רי החשבון שלהם. כעת החשבונות הושבו על כנם והתקלה נפתרה”.
באג מאסר
מאות אסירים באריזונה לא קיבלו שחרור מוקדם שהם זכאים לו, בגלל תקלה בתוכנת ניהול האסירים ACIS, כך דיווחו שרקנים לרדיו KJZZ. השב”ס האריזוני (The Arizona Department of Corrections) אישר את קיומה של תקלה בתוכנה, אולם הכחיש שיש אסירים שמועד שחרורם עוכב בגלל התקלה. השב”ס הוסיף כי בבדיקה אנושית נמצאו 733 אסירים עם זכאות פוטנציאלית להשתתף בתוכניות השחרור המוקדם שלא רשומים בהן כרגע,. השרקנים טוענים שהמספר הזה רק מגרד את פני השטח.
חוק הסנאט 1310 שנכנס לתוקף ביוני 2019 מאפשר לאסירים שהורשעו בעבירות לא אלימות להקדים את שחרורם באמצעות השתתפות בתוכניות מיוחדות בבתי הכלא המדינתיים. אלא שמודול התוכנה שאחראי על חישוב תאריכי השחרור של האסירים לא מסוגל לוודא זכאות של אסירים לשחרור מוקדם כזה, ולא יודע לחשב את תאריך השחרור העדכני לאחר השלמת התוכנית המיוחדת.
דיווח על באג השחרור המוקדם בתוכנת ניהול האסירים ACIS בשב”ס אריזונה
תקלות נוספות בתוכנה, שחוותה יותר מ-14 אלף באגים מאז שהוטמעה בנובמבר 2019, גרמו בין השאר לסיכון חיי אסירים בגלל ציוות אסירים מכנופיות יריבות לאותם תאים, ותקלות בחלוקת תרופות לאסירים עם מחלות קשות שעברו יחידה. בנוסף, השרקנים מדווחים שגם אחרי שטעות מתגלה, התוכנה מקשה על תיקונה. למשל, כשנרשמה לאסיר בטעות ענישה משמעתית של מניעת שיחות טלפון ל-30 יום, אי אפשר היה למחוק אותה מהתיק שלו והוא נאלץ לשאת בעונש.
חברת Business & Decision, North America קיבלה מרשות הכליאה האריזונית יותר מ-24 מיליון דולר עבור בנייה ותחזוקה של ACIS מ-2019, אז הוכנסה לשימוש, ועד היום. השרקנים סיפרו שניסו להעלות את הנושא לסדר היום של הנהלת הכלא במשך יותר משנה, ללא הצלחה, וכי סמנכ”ל המידע הולי גרין וסגן המנהל ג’ו פרופירי ידעו על הבעיה מההתחלה, אולם לאור ההוצאה הכספית הגדולה, הוחלט להישאר עם התוכנה הפגומה.
המופע של טרו-וומן
השחקנית רייצ’ל טרו לא הצליחה להתחבר לחשבון האייקלאוד שלה במשך חצי שנה, ובזבזה שעות רבות עם התמיכה הטכנית שלא פתרה את הבעיה. היא צייצה זאת עם צילומסך של התקלה, ועד מהרה התגלה מקור התקלה – המערכת לא מוכנה לקבל “טרו” באות ראשונה קטנה כשם משפחה, משום שמדובר במשתנה בוליאני ששמור למטרות אחרות.
אף שבאג כזה יכול היה להכניס לה כסף רב בתוכנית הבאונטי של אפל, העובדה שהיא פרסמה אותו בפומבי פוסלת אותה מהשתתפות, ולאחר שהבעיה נפתרה היא קיבלה מאפל פיצוי עלוב של שנת אחסון חינם וכרטיס-שי של 100$, וכתבה ש”זה קצת מעליב ואומר הרבה על איך שהם כן או לא מחשיבים לקוחות”.
המתגלץ’ תומר אלון וצייצנים אחרים דיווחו על תקלה מסוג דומה ביישומון התו הירוק, שלא איפשר לאנשים עם גרש בשם להנפיק תו, אולם נראה שהבעיה נפתרה.
ולמלשינים כן תהי תודה: יותם גוטמן, חנן כהן, גיל שושן, מדע פאקר, דניאל צורן, סופרקט, ענר שב
אם אתן רוצות להמשיך להפיק את הפודקאסט שלכן גם בימי הריחוק החברתי, אם אתם רוצים לנצל את הזמן הפנוי להתחיל את הפודקאסט שדחיתם עד עכשיו – דברו איתנו באימייל (Go@podcasti.co) או בטלפון (053-7337419), או בקרו באתר לפרטים נוספים Podcasti.co
הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי