גל”צ: עדיין מחכים למכרז
בעקבות היציאה של סמייל מדיה מהשותפות באתר msn ישראל והפיטורים שמיקרוסופט ישראל ערכה באתר, לי-אור אברבך ממעריב פרסם ידיעה בכותרת “מכה נוספת ל-MSN: עשויה לאבד את גל”צ”. אלא שהסיפור הזה גם לא חדש וגם לא קשור בשום דרך לשינויים הנוכחיים ב-msn ישראל.
בדוח מבקר המדינה 55א מ-10/2004 נמתחה ביקורת על גל”צ שבחרו את msn להקים להם את האתר בלי מכרז ובלי ניתוח כלכלי נאות.
בתחילת השנה פניתי בשאלה לגל”צ, והם הפנו אותי למשרד הבטחון. ב-17/2/2008 כתב לי דובר המשרד, שלמה דרור, כי “מסמכי האיפיון הועברו למשרד הביטחון לפני כחודש. מכרז יפורסם בטווח של חודש מהיום”.
החודש עבר ומשרד הבטחון לא פרסם את המכרז כמובטח. בתגובה לפניה נוספת שלי נמסר מהמשרד ב-22/5 כי “לאור ייחודיות הנושא וראשוניותו עלו סוגיות שונות לדיון לגבי הכנת המכרז על ידי גורמים משפטיים וכלכליים במשרד, לאור זאת המכרז אמור להתפרסם לא יאוחר מ- 1.6.08”.
התאריך עבר, ולא קשה לנחש שהמכרז עדיין לא פורסם. כולה ארבע שנים מאז דוח המבקר, כולה ארבעה חודשים מאז תאריך הפרסום שהובטח על ידי משרד הבטחון, כולה תשע ומשהו שנים מאז שאתר גל”צ הוקם בלי מכרז.
אתה חייב לשנות את הצבע של הקישורים או לעשות משהו אחר שיבדיל אותם מהטקסט הרגיל.
הפורום של המילה האחרונה, שהוא די פעיל, עבר לאתר סטארט, אתר אימתני שחייבים להרשם אליו כדי לכתוב, והם שומרים לעצמם את הזכות לצרף אותך אוטומטית למאגר כתובות שלהם, וכן מכריחים אותך לוותר בהרשמה על כל זכויות יוצרים על מה שאתה כותב שם. חוץ מזה, מותר להם לגלות עליך מידע כשאתה גולש שם לצורך עריכת סקרים שלהם. בהרשמה אתה מסכים לקבל דואר זבל. אם אתה מבקש שלא ישלחו אליך דואר זבל הם שומרים לעצמם את הזכות למחוק אותך מהאתר שלהם.
והאתר הזה מקבל עכשיו פרסומת חינם בגל”צ.