עוד מהנושפת בסביון
למה הנושפת בסביון (ובשמה הרשמי “wishes“, והתיאור “A cute child blowing a dandelion”) כל כך פופולריות? אחת הסיבות העיקריות היא הנוכחות שלה: היא הראשונה שמופיעה כשמחפשים ב-istockphoto את המילה girl (ובטח מילים נוספות), ועל כן כל מי שמחפש מילה כזאת נתקל בה מיד; הסיכויים שלה גדולים יותר מול תמונות אחרות, גם אם הן מוצלחות כמוה או ממנה, אם הן מופיעות במקומות נמוכים יותר, ובטח אם הן בעמודי החיפוש הבאים (בגוגל מדברים על שיעור עצום של גולשים, יותר מ-90% אם אני זוכר נכון, שלא עובר את עמוד החיפוש השני).
אגב, אני לא יודע אם יש ב-istockphoto מנגנון שמקדם תמונות שזכו לפופולריות; אם יש, הוא יוצר מעגל משוב חיובי גרוע. במנוע חיפוש של אתר שמוכר תמונות לשימוש מסחרי, רצוי שתמונות משומשות יותר ירדו בדירוג, ויפנו מקום לתמונות פחות משומשות.
הנה עוד מקומות שהיא מופיעה בהם שאתם שלחתם:
ירון שמש ראה אותה באתר סביבה ישראל:
מלשינונימי מצא אותה ב-eye-fi:
וגם בסרטון ההדרכה שלהם:
רונן איתר אותה באתר fixfox:
נינה, שהשתמשה במנוע חיפוש התמונות ההפוך tineye, מצאה עוד הרבה נושפות, ובהן ב-paysdunois.fr:
מן הארכיף: הנושפת 1, הנושפת 2, הנושפת 3
אפרופו istockphoto, זה מה שמוצא מי שמחפש תמונה של חייל ישראלי…
גם פה:
http://www.dreamview.co.il
ואני אחזור על הטענה שלי שהתמונה פופולרית גם כי היא קיטישית במובן הלא מזיק ולא מעורר אי נוחות או מחשבה, שאולי זה סבבה לגמרי כשמוכרים חברת ביטוח (או מה שלא מוכרים שם במה ששלחו) וקצת יותר בעייתי כשמוכרים מפלגה והשקפת עולם.
(הלינק העליון שבור)
זה כבר לא כיף! היא בכל מקום!!!
אתם שוכחים דבר אחד – אנחנו בישראל, ולכן ייתכן שחברת עיצוב כלשהי מעצבת אתרים ללקוחותיה עם שימוש חוזר בתמונה הזו.
ילדים, עזרו לעידוק למצוא נושפת בסביון ו”ישראל ישראלי” ביחד והוא יוכל לסגור סוף סוף את הבלוג ולמצוא עבודה.
לפחות משרד החינוך מצא נושפת אחרת…
http://cms.education.gov.il/EducationCMS/UNITS/Owl/Hebrew
שימו לב
בבלוג של טיןאיי
כתוב על כתבה בנענע
שמספרת על הפוסט הזה
http://blog.ideeinc.com/2009/01/13/tineye-in-israel/
נינה, תודה על הלינק. מה חבל שכתבות בנענע10 לא בנויות לשלוח טרקבקים.
שמתי לב שלכל תמונה יש גם רישום של כמה פעמים הורידו אותה — צורך העניין אני _אניח_ שמדובר במספר הרכישות של התמונה.
הנושפת בסביון כבר זכתה ליותר מ-14000 הורדות.
כן, אייסטוקפוטו לא באים ואומרים את זה בצורה מפורשת, אבל הם כן לוחשים לך, “היי, חבר, תראה, אתה לא רוצה לקנות תמונה שכולם כבר השתמשו בה, נכון? הנה, אולי אתה מעוניין בתמונה שחור-לבן של בחורה מחומצנת באוברול חצי פתוח יושבת על אופנוע?”
הנושפת היא דוגמנית הבית של מרצ
גם בבלוג שלהם – למה מרצ?
http://blogs.newmeretz.org.il/biglal/
הצחיק אותי התירגום של גוגל לכתבה של נענע…
[…] רמי איתר אותה באתר Dreamview: […]