מוֹדעוּת: לאומי קארד, דיאטה
לצד הידיעה העונתית וחסרת ההצדקה העיתונאית (ומלוות האילוסטרציה הגסה) על אישה שמנה שחולצה מדירתה באמצעות כוחות ההצלה, מודעה להרזיה. הלשין אוהד קצין.
מודעה של מבצע הנקודות של לאומי קארד התייצבה ליד כתבה נגד המבצע. הלשינה אודליה ממן.
• ארכיון מוֹדעוּת
18 בפברואר, 2009 | בנושאים 404, מוֹדעוּת – החומה הצינית
אני חושב שיותר מעניין הוא שהכתבה על המבצע של לאומי טוענת שכדי לקבל נקודה צריך לקנות ב 250 ש”ח בעוד בתגובות נטען שהסכום הנדרש הוא 25 ש”ח בלבד ו 250 ש”ח זה בכלל בבנק הפועלים.
כל הכתבה מתבססת על העובדה השגויה (כנראה) הזו. כולל ההתרעמות שצריך לקנות במשך שנתיים כדי לקבל 25 ש”ח וכו’.
זה כאילו יפרסמו כתבה המתרעמת על כך ששער הדולר הגיע ל 40 ש”ח ועכשיו המשכורות שלנו שוות מעט מאד בחו”ל.
כשמאשרים תגובות כאלו, צריך לפנות לכתב ולהסיר מיד את הכתבה אם הטענות נכונות.
כל התגובות שם נראות כאילו הן נכתבו ע”י עובדים של חברת אשראי כזו או אחרת.
אני כבר לא יודע למי להאמין…
אלירם, השורה התחתונה של הכתבה נכונה. יש בה שתי טעויות מספריות/חישוביות שמקזזות זו את זו. זה נכון שנקודה נצברת על כל קניה של 25 ש”ח (ולא 250 כפי שנכתב בקטע), אבל מצד שני 250 כפול 2,500 אינם שווים 62,500 שקל כפי שנטען בקטע, אלא 625 אלף שקל.
כך שבשורה התחתונה, כשמכפילים 25 שקל לנקודה ב-2,500 הנקודות שנדרשות, מתקבל שאכן נדרשת הוצאה של 62,500 שקל, השווה לשימוש של כשנתיים בכרטיס.
[…] מוֹדעוּת של לאומי קארד (הלשינה אודליה ממן). […]