גוגל וצה”ל נגד שונאי ישראל
מתוך הטור “השרת”:
דובר צה”ל פרסם באוקטובר 2008 באתרו הרשמי את “תוכנית דובר צה”ל לעולם ה’ניו-מדיה’: בלוגים, ימי עיון ועדכוני ‘יו-טיוב’ שוטפים”. חודשיים לאחר מכן החלה חיילת בדובר צה”ל, אליסה לנדיס, להעלות ליוטיוב סרטונים של תקיפות צה”ל שהתקשורת הבינלאומית לא רצתה לפרסם. אלה הוסרו מספר שעות מאוחר יותר. “אנחנו עצובים על כך שב-YouTube החליטו להוריד חלק מקטעי הווידיאו הבלעדיים שלנו המראים את הצלחות צה”ל במבצע נגד פעילי חמאס ברצועת עזה”, נכתב אז בערוץ הצה”לי ביוטיוב. “בעוד שמדינת ישראל מתמודדת עם אלה שרוצים להשמיד אותה, חשוב שאנו בצה”ל נראה לעולם את חוסר ההומניות המכוונת נגדנו, ואת מאמצנו לעצור זאת”. הסרטונים הוסרו בנוהל רגיל ביוטיוב, אחרי שגולשים דיווחו עליהם כבעייתיים, והוחזרו לאחר הבדיקה, אבל ישראלים רבים מיהרו לאמץ את עמדת “העולם כולו נגדנו”, ובגל”צ אף הופיע דיווח שגוי לפיו “הנהלת יוטיוב מתכננת להסיר את סרטוני דובר צה”ל בשל חוסר פופולריות”, והוצג אימייל שרשרת ש”קורא לכולם לצפות בסרטונים כמה שיותר ולהבטיח כי מסע ההסברה הלא-פורמלי של ישראל לא יסתיים”.
אבל גוגל שמחה שצה”ל משתמש בכלים שלה להסברה שלו, ואפילו מעודדת זאת, מסיבות תדמיתיות וכלכליות. לפני כחודשיים ערכו חטיבת דובר צה”ל והמרכז הבינתחומי כנס סגור בנושא “ניו-מדיה, מיתוג והסברה”, שארבעה מהדוברים בו היו בכירים בגוגל ישראל: המנכ”ל מאיר ברנד, שנשא דברי פתיחה; הסמנכ”ל אייל חן, שדיבר על ניצול כלים מקוונים לטובת הסברה; ציפי רינגלר, אסטרטגיית לקוחות גוגל ישראל, שהרצתה על פרסום ושיווק ברשת בדגש על אתרי יוטיוב ודיספליי; ואהרון די קסטרו, ראש תחום המגזר הציבורי בגוגל ישראל, שנושא הרצאתו היה “תחום החיפוש – בניית קמפיין, דרכים לקידום תכנים”.
די קסטרו ביקש להדגים לחיילים ולקצינים של דובר צה”ל את בעיית התדמית של ישראל ברשת. הוא נכנס לגוגל וכתב “Israel is”. שירות Google Suggest השלים את החיפוש לחיפושים פופולריים שמתחילים במילים הללו, ובהם “Israel is not a state” ו-“Israel is a terrorist state”. ישראל יכולה לנסות להפעיל מומחי קידום אתרים (SEO) כדי לדחוף אתרי הסברה במעלה תוצאות החיפוש הללו; די קסטרו הציע לדובר צה”ל לפרסם לצד החיפושים האנטי-ישראליים והאנטי-צה”ליים הללו ואחרים. כך שאם תגגלו מתישהו צירוף כמו “Israeli army kills civilians”, אל תופתעו אם תראו לצד התוצאות מודעה שמפנה לאתר של דו”צ – היא מיועדת לקהל היעד המפולח של גולשים ששונאים את ישראל.
• הטור מתפרסם בגירסה ערוכה במדור “השרת” במוסף “פירמה” של גלובס, גליון ינואר 2010
המצב של הפלסטינים גרוע יותר. הקש Palestine is… ותגלה שהיא מוגדרת על ידי ישראל. שתי האותיות הראשונות ב-Israel לא מועילות, כמובן, אבל אפשר לומר שבקרב הספציפי הזה, ה-Hasbara ניצחה.
רק כדי להיות בטוח, המשפט “ישראל יכולה לנסות להפעיל מומחי קידום אתרים (SEO) כדי לדחוף אתרי הסברה במעלה תוצאות החיפוש הללו” הוא הערה ולא ציטוט, נכון?
איתי, אכן, מדובר בהערה שלי.
ממתי גלי צהל תחנה ציונית ???
בראש שדרניה עומדים אנשים שהאגנדה שלהם אחרת לגמרי
אילנה דיין והתקפתה האופנתית נגד קצין צהל – דוגמא , לספקנים
תמצאו אותה עדיין משדרת בתכנית סדר היום האקטואלית, אם עדיין הספק היה בכם
מדינת ישראל ללא ספק שוגה בצורה בלתי נתפסת בחוסר ההסברה הווירטואלית שלה.
ישראל היא מעצמת SEO מאוד רצינית ונחשבת בעולם (ע”ע שוק הגמבלינג והסקס העולמי נשלטים ע”י ישראלים), אבל הקודקודים בממשל עוד לא השכילו להבין את זה.
חבל
דוראן תשמח לספק להם שירות נהדר
:)
יש הרבה מה לעשות
אחד הדברים שאני הכי אוהב לעשות באינטרנט הוא לקחת מושג, ולקדם בו עמוד עם מסר לא קונבנציונאלי כל כך, כמו למשל בביטוי תאוות בשרים יש לי את המקום החמישי עם מסר טבעוני.
:)
זה נחמד
תודה על פוסט מעניין
גיא