שימושיות דפוקה: גרירת פריט לשורת המשימות בחלונות

דפדפן פיירפוקס מאפשר להעביר לשוניות, שבתוכן פתוחים אתרים, בין חלונות שונים שלו. פשוט גוררים את הלשונית מחלון המוצא ומשחררים בחלון היעד. בווינדוז, אם החלון של פיירפוקס פתוח על כל המסך, המעבר בין החלונות עובר דרך סרגל המשימות של חלונות. גוררים את הלשונית, עומדים עם העכבר על לחצן חלון היעד בסרגל, החלון נפתח, ומשחררים בו את הלשונית.

אבל אם בטעות שחררתם את הלשונית לפני שחלון היעד נפתח, תקבלו את הודעת השגיאה “לא ניתן לשחרר פריט על-גבי לחצן בשורת המשימות. עם זאת, אם תגרור את הפריט על-גבי לחצן מבלי להרפות מלחצן העכבר, החלון ייפתח לאחר רגע ו תוכל לשחרר את הפריט בתוך החלון”.

מיקרוסופט, כמו גופים פגומי-שימושיות אחרים, משתפים אותי בבעיה שלהם במקום לפתור אותה. אם לא ניתן לשחרר פריט על גבי לחצן לפני שהחלון נפתח, תַּקְנוּ את מערכת ההפעלה כך שכן אפשר יהיה לעשות את זה. ושהחלון ייפתח אחרי השחרור ולא לפניו. או שלא ייפתח, לא אכפת לי.

אתם לא צריכים להודות לי, ואני לא מבקש תמלוגים. פשוט תעשו את העבודה שלכם.

• עוד טרוניות שימושיות: בנק הפועלים משתף אותי בבעיית השימושיות שלוהניו יורקר משתף אותי בבעיית השימושיות שלו

תגובות

9 תגובות לפוסט “שימושיות דפוקה: גרירת פריט לשורת המשימות בחלונות”

  1. צפריר כהן on 18 באפריל, 2010 17:52

    במקרה הזה שחררת בטעות. די בקלות יכולת לשחרר בטעות על מקום חלון שאליו לא התכוונת.

  2. ועוד אחת on 18 באפריל, 2010 18:13

    וזאת בעית השימושיות היחידה שלך עם ווינדוס? החיים שלך דבש.

  3. קובי on 18 באפריל, 2010 18:26

    נו, זה XP, והנושא הזה קיים עוד מ95. שום דבר חדש.
    איך זה ב7?

  4. דורה on 18 באפריל, 2010 19:08

    אני תומכת בפוסט זה. מדי פעם אני נוזפת במחשב שבמקום להגיד לי את זה כל פעם הוא היה יכול פשוט לאפשר את הפאקינג גרירה.

    בגדול, אם אתה מוצא את עצמך כותב הודעה שמסבירה מילולית איך פועל הממשק שלך (כמו אתרים שאומרים “לחץ על הלינקים בטור הימני כדי להגיע למדורים השונים!”), סימן שהממשק שלך דפוק.

  5. ירון שהרבני on 18 באפריל, 2010 23:20

    אני מסכים באופן חלקי עם הגברת דורה
    הלינוקסאים לא יכולים להתרברב פה, ב־GNOME זה גם לא עובד… (הפריט שנגרר חוזר למקומו בלי הודעת שגיאה)

    בנוגע לגרירה אל חלונות… זה קצת מסובך כי בהנחה שלא מדובר בחלון יש הבדלה גסה בין אזורי הגרירה בתוכנות השונות ולכן גרירה באופן כללי אל הפריט בשורת המשימות יכולה להתפרש בהרבה דרכים

    עוד נקודה שראוי להעלות, החוסר במיצג ויזואלי מדויק הופך את ההעברה לקשה יותר לזכירה וכך כאשר תגרור פריטים אל שורת המשימות לא בהכרח תזכור לאיזו תיקייה העברת אותם… יש פה חוסר דיוק מסוים אבל אני סובר שיש לכך סיבה ולחיזוק טענתי אומר שאם זאת אכן הייתה בעיה, היא הייתה נפתרת בלינוקס (וכבר סיכמנו שלא)

  6. אלירם on 19 באפריל, 2010 16:21

    – יש לא מעט אפליקציות שבהן חשוב לאן בחלון אתה גורר את הקובץ. למשל סייר החלונות. אפשר לגרור לתיקיות שונות.
    – יש לחלונות אופציה לקבץ חלונות דומים לפריט אחד בסרגל המשימות. מה תעשה אז?
    – כדי לתמוך בגרירת קבצים/טקסט, האפליקציה עצמה צריכה להגדיר מה קורה כשגוררים אליה משהו. לא כולן בכלל תומכות בזה.

    ואחרי שאמרתי את כל זה, עדיין הייתי מאפשר כברירת מחדל גרירה ישירות לסרגל ולדמות לתוכנה כאילו מישהו גרר לתוכה, אם היא לא פתוחה כרגע.

    אבל זה מה שמרגיז אותך? וכשאתה מעתיק ספריות וקובץ אחד לא מועתק ופתאום הכל עצר ואין לך מושג מה הועתק ומה לא ואיזה ספריות מלאות ואולי בכלל רצית להמשיך או להתעלם? נאדה!

    אני מניח שבשביל זה המציאו תוכנות כמו זו:
    http://supercopier.sfxteam.org/

  7. ויטלי on 19 באפריל, 2010 23:13

    מסכים עם ירון ואלירם. הדבר אכן מעצבן גם אותי, אבל כשחושבים על הסיבות, מבינים שזאת פונקציונאליות מאוד לא טריויאלית. היכולת הזו מהווה פתח להמון המון טעויות שמקורן בזה שהמשתמש פועל “על עיוור”, בלי לראות על איזה אזור הוא משחרר את האובייקט. לדוגמא, אם אגרור מייל לכפתור האוטלוק בסרגל המשימות – מה יקרה איתו? לאיזו תיקיה הוא יגיע? האחרונה שהייתה פתוחה? האם אתה יודע איזו תיקיה פתוחה לך באוטלוק בכל רגע נתון כשהוא ממוזער ואתה לא מתעסק בו? ואם בכלל עמדתי על היומן באוטלוק, אז אקבל הודעת שגיאה? או שהוא ינסה ליצור אירוע ביומן מהמייל, כמו שהוא עושה בדרך כלל כשגוררים מייל ליומן? זה מאוד מאוד בעייתי. מה שמחמיר את המצב זה העובדה פעולת undo לגרירה אינה אפשרית תמיד, וגם כשכן – בד”כ היא תהיה זמינה רק דרך קיצור המקלדת (כי באיזו תוכנה תלחץ על כפתור undo, כאשר שיש שתי תוכנות מעורבות), ולא תספק חיווי ויזואלי ברור למה שהתרחש.

    לא חסרות לי טענות כלפי מיקרוסופט, אבל ממש לפני כמה פוסטים כתבתי על זה שלדעתי ההאפיון המפורט של הממשק שלהם הוא לרוב מצוין (http://uxtasy.wordpress.com/2010/03/24/ms-thefwa/).

  8. דור on 21 באפריל, 2010 15:20

    דווקא בווינדוז 7 תיקנו את העניין

  9. שימושיות דפוקה: אתר תשלומי הקנסות שוהר | חדר 404 • הבלוג של עידו קינן on 25 באפריל, 2010 15:48

    […] עוד טרוניות שימושיות: גרירת פריט לשורת המשימות בחלונות • בנק הפועלים משתף אותי בבעיית השימושיות שלו • הניו […]

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.