אלוהים התקבל לשנה ג’ בבצלאל
ראש המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, עדי שטרן, שלח לסטודנטים פיליטון שחיבר על ציונים באקדמיה. קראו וצחקקו:
לסטודנטים שלום,
לקראת תומו של הסמסטר, אני מבקש להזכיר לכם את מדיניות מתן הציונים במחלקה, ולהעביר אליכם את תפיסתי בנדון. מסמך דומה הועבר למרצים.
הפרשנות המילולית המובאת כאן משקפת את משמעותו של כל ציון וציון במחלקה. חשוב שכולנו, מרצים וסטודנטים, נבין ונתייחס לציונים באופן אחיד.
95 ומעלה
הצטיינות יתרה. מקרים יוצאים דופן (יש האומרים כי החלק הזה של הסקאלה שייך לאלוהים בלבד).90-94
מדובר בסטודנטים מצטיינים, בעלי הישגים נדירים ויוצאי דופן. מתי מעט שהוכיחו עצמם במהלך הקורס בכל ההיבטים: נוכחות, מעורבות, השתתפות, רצינות, אחריות וכמובן עשייה יצירתית איכותית במיוחד.80-89
סטודנטים טובים מאד, יציבים, מבוססים ואיכותיים, אך לא יוצאי דופן.70-79
סטודנטים בינוניים. ממוצעים. לא מרשימים במיוחד ולא חלשים במיוחד.60-69
סטודנטים חלשים בצורה מובהקת.55-59
סטודנטים חלשים ביותר. כאלה המציגים הישגים גרועים, היקף עבודה זעום, העדרויות, אי השתתפות וכיוב’. תמרור אדום ואזהרה ברורה וחד משמעית.54 ומטה
סטודנטים נכשלים. כאלה שהישגיהם אינם מספקים. אלה שעבודותיהם ו/או התנהלותם אינם עוברים את רף המינימום הנדרש. סטודנטים שאינם מתאימים ללמוד במחלקה.בברכה הצלחה לכולכם,
עדי שטרן
ראש המחלקה
הכי טוב סטודנטים “מבוססים”
זה ממש מגעיל. אני לומדת במחזור של אלוהים. לא רואים אותו ולא שומעים ממנו, והוא עוד מקבל הצטיינות יתרה? אני השתתפתי בכל השיעורים ולא קיבלתי אפילו מבוססת.
ואני בכלל לא רוצה לדבר על הסמינר בנושא השואה, לא הצלחתי לתפוס אותו כל הסמסטר, וכשנשכלנו הוא אמר שהכל באשמתי.
די, נמאס מהפרוטקציות האלו. לסגור את בצלאל
ועל זה נאמר:
100 – רק לאלוהים.
90 – שר החינוך.
80 – מנכ”ל משרד החינוך.
70 – המפקח הארצי.
60 – המפקח המחוזי.
50 – מנהל בית הספר.
40 – מנהל החטיבה.
30 – רכז השכבה.
20 – רכז המקצוע.
10 – המורה.
0 – התלמיד.
לקראת תומו של הסמסטר, אני מבקש להזכיר לכם שאני פוץ, ולהעביר אליכם את תפיסתי הפוצית. מסמך דומה בפוציותו הועבר למרצים.
הפרשנות המילולית המובאת כאן משקפת את משמעותו של כל פוץ ופוץ במחלקה. חשוב שכולנו, מרצים וסטודנטים, נבין שאני פוץ, ולכן גם אתם צריכים להיות פוצים, כי כאן במחלקה אתם מעוצבים בדמותי הפוצית.
חוץ מההערה על אלוהים, לא הבנתי מה הבעיה.
כשאלוהים למד שם היה פקטור מטורף, הוא סתם איכותי ומבוסס ולא יוצא דופן.
לא בכל פוסט שמפורסם פה צריכה להיות בעיה.
איזה בכיינים….
המשפט על אלוהים היתה בדיחה כדי להכניס את כולם לפרופורציות ולהבין שציונים זה לא הכל.
בסה”כ המטרה היא ליישר קו.
אתם רוצים להיות קטנוניים על הניסוח? בשביל מה? תנסו להבין את מה שמנסים להגיד, שהוא לגיטימי, ותפסיקו לבכות כי לא התנסחו כל כך יפה.
אנשים בבצלאל הם לא פוצים. הם בכיינים.
יאנה – “פיליטון” ו”קראו וצחקקו” מרמז על ביקורת על הטקסט המצורף. אבל אני לא רואה שום סיבה לביקורת עליו. כאמור, חוץ מאותה הערה קטנה לגבי “100 זה רק לאלוהים”, שאולי טיפה מיותרת, יתר פירוט הציונים נראה לי סביר לחלוטין, וממש לא “פיליטון”.
אלא אם עידו חושב שמה שמצחיק הוא ייחוס הגדרות כאלו לציונים הללו, כלומר, הוא חושב שאנשים שמקבלים 80 הם דווקא די פארשים, ושמי שמקבל 90 הוא סביר פלוס לכל היותר, ואף אחד לא מקבל 50. אם כך, אני עדיין לא מבין על מה הביקורת, כי נראה כאילו שטרן מנסה לגבש משמעות אחידה לציונים שתהיה מקובלת וידועה לכולם, ונלחם באינפלציית הציונים הידועה לשמצה.
בניגוד לצורת מתן הצינים בתחום הריאלי,בתחום לימודי האומנויות יש בעיה בלתת ציונים שישקפו בצורה אוביקטיבית את יכולותיו ורמתו של התלמיד, שכן מדובר בציונים המבוססים על דיעות סובייקטיביתיות של המורים וכן השוואה יחסית בין התלמידים בכיתה ובשכבה בכלל.
כתוצאה מכך נוצרים כל הזמן פערים לא מוצדקים בין יכולות וציונים. ובכל תקופה של מתן ציונים ישנם תלמידים שנפגעים.
תלונות אילו הועלו בפני עדי שטרן על ידי סטודנטים ,ואני ביניהם , והוא מצידו פעל בכדי להסדיר ולהגדיר בצורה ברורה ואחידה את המשמעות של כל רמות הציונים.
לסיכום, זהו ניסיון לייעל שיטה שהיתה ותהיה בעייתית מיסודה.
אני מניחה שרוב חברי ללימודים קיבלו ציונים שחולשים על מנעד די גדול ( אני אישית נעתי בין בינוני לבין אלוהים :)) עצם הגדרת מנעד ציונים אחיד אינה מהווה בעייה אלא היומרה שהמסמך הזה מייצג שהציונים מעידים על אופיו תוכנו וכישרונו של הסטודנט באופן מוחלט ,דבר המאפיין את גישת הכוכבות שכל כך אוהבים לפתח במחלקה לתקש”ח בבצלאל, או שיש לך את זה או שאתה סתם עוד אחד מהעדר … הגישה הזו מכבה יצירתיות וחדשנות וגורמת לאנשים לקפוא על שמריהם כדי להשיג ציון נשגב ולככב . הגישה הזו בסופו של דבר תפגע במחלקה . כרטיס הביקור שלה – התוצרים של הסטודנטים שלה הכמהים לציון יהיו עבשים כמוה.
עדי שטרן רוצה לחנך למצויינות, העניין הוא שבעצם כתיבת המייל הזה הוא יוצא מאוד חובבן ומאוד לא מקצועי. בשום מוסד שמכבד את עצמו לא יכתבו קריטריונים לגבי משמעות הציונים, הרי כל סטודנט (ולא משנה כמה הוא טיפש), יודע מה המשמעות של 55 או 95, שלא לדבר על הממוצעים. אנני מבין מדוע יש צורך להטיח בפנינו את המובן מאליו, הרי אם תראה הומלס ברחוב, אתה לא תלך ותגיד לו: “הי! אתה הומלס!” כאילו שהוא לא יודע את זה.. דבר נוסף, בשביל הרבה אנשים תחרות זה לאו דווקא אלמנט מקדם אלא רק מלחיץ ומייאש, לא כולנו בנויים לחיים הקפיטליסטים, וגם אין צורך לחיות כך.
מי שחושב שבצלאלניקים הם בכיינים אז כנראה שהוא לא לומד בבצפר הזה וגם לעולם לא ילמד בו. ועוד דבר קטן לסיום: במאה הקודמת היה משטר חשוך שגם הוא הגדיר קהילות של אנשים לפי קריטריונים מסויימים, יש כאלה שטוענים שבגללו אנחנו חיים במדינה הזו, אם אתם חושבים שזהו מייל מוצדק, כנראה שהייתם צריכים לחיות בתקופה ההיא, כי אתם עיוורים למה שמונח לפניכם.
זה למה לא הלכתי לבצלאל
הגישה המסרסת והמתנשאת דוחה ומגעילה אותי
אני עם דובי וליאת.
סטודנטים רבים טרם הבינו: במוסדות להשכלה גבוהה יש (או לפחות אמורים להיות) *סטנדרטים*. גרף ציונים בקורס אמור להיות כזה של התפלגות נורמלית, לא אקספוננציאלי עולה. זה לא בית ספר, די לבכות.
ד”א יובל ודובי , מאיפה הבקיאות בלימודי העיצוב לפי הבלוגים שלכם.. אתם לא ממש מעורים בנושא …
לא מבין כלום בעיצוב, אבל מבין מספיק באקדמיה.
100 זה הציון הכי גדול שאפשר לתת, וכן, אמורים לתת אותו, 100 לא אומר שהסטודנט הוא גאון הדור ובטח לא יותר טוב מהמרצה/אלוהים.
במצב אידאלי- כיתה של מוכשרים, שעברו סלקציה קפדנית בשביל להגיע לאיפה שהם נמצאים, משקיעים את כל זמנם ומרצם ומגיעים לתוצאות יפות, צריכים לקבל ציונים יפים.
בינוניות זה 80, לא 70.
חוץ מזה שציונים נמוכים מוצאים לסטודנטים את הרוח מהמפרשים הם גם פוגעים בסיכויים שלהם להמשיך לתואר שני.
לשמקדמיה – ו-0 זה הציון הכי נמוך שאפשר לתת, אז גם אותו אמורים לתת לכל מי שלא מוצא חן בעיני? 100 הוא חריג שבחריגים, עילוי, פלא יחיד בדורו. אם לא, אז איך נדע להבדיל בין מישהו שעומד בהגדרה הזו למבין מי שהוא “סתם” מוכשר?
למה 70 זה לא בינוני? יש מאה נקודות. משום מה אנחנו מתעלמים מכל מה שמתחת ל-50 (אז למה הן שם?) – בסדר. זה משאיר אותנו עם 75 כציון ממוצע בעליל בין הקיצונים של 50 ו-100.
ציונים “נמוכים” לא פוגעים בסיכויים של אף אחד להמשיך לתואר השני. מה שפוגע בסיכויים של מישהו להמשיך לתואר השני זו אינפלציית הציונים שגורמת לכך שכולם מקבלים 80 ו-90, ולמוסדות לא נותרת רזולוציה להבחין בין הסטודנטים המוכשרים באמת לבין הבינוניים.
אני כרגע לומד בחו”ל, באוניברסיטה שבה טווח הציונים הלגיטימי דומה מאוד למה שמתואר כאן (באופן כללי השאיפה היא לממוצע של 70), ולאף אחד אין בעיה להתקבל לתואר שני, אם הוא תלמיד מוכשר.
בעיה-
בשנקר טווח הציונים דומה, אבל מי שמקבל ציון מתחת ל-70 בקורס מוקד (ויש שלושה כאלה, שזה הרבה) לא עובר שנה, וגם מי שממוצע הציונים שלו בין שלושת קורסי המוקד נמוך מ-75 לא עובר שנה.
אז 75 לא יכול להיות הציון הממוצע, כי זה אומר שחצי מהתלמידים לא יעברו שנה.
בפועל הרוב נמצאים באזור ה-85, שזה בעייתי בכל הנוגע להתקבלות לתואר שני, בארץ ובחו”ל. במקומות מסויימים באירופה טווח הציונים נע בין 80-100, ויש סטודנטים רבים שמסיימים עם ממוצע של 95. אז איך סטודנט ישראלי יכול להתחרות בהם בקבלה לתואר שני בחו”ל?
עדינה – אם הגדירו את טווח הציונים כך ש-75 יהיה הממוצע, ואז דרשו ממוצע של 75, אז כן, הם רוצים שחצי מהסטודנטים לא יעברו את שנה א’. לא יודע מה הרציונל שלהם, אבל להעלות את הציונים מלאכותית נשמע לי הפתרון הלא נכון.
לא יודע איך זה ביבשת, אבל באנגליה ציונים מעל 85 הם נדירים, וגם בצפון אמריקה. אחת הסיבות שאני מרגיש קצת לא נעים להיות דוקטורנט איפה שאני נמצא היא שאני יודע שהציונים שלי היו הרבה יותר גבוהים מהציונים שהייתי מקבל פה, פשוט בגלל אינפלציית הציונים בישראל. בכל מקרה, בתארים מתקדמים חלק משמעותי מהיחס הוא לא לציון עצמו, אלא למקום שלך בשכבה שלך, ולהמלצות ממרצים. יש גם חשיבות לשם שיוצא למקום מסויים – אם ידוע שמקום מסויים נותן ציונים בקלות, בשלב כלשהו אוניברסיטאות יתחילו להתייחס אליו בהתאם.
האם הרגשתם את המסר הנסתר המייל?
אני הוא ע. שטרן ויש לי גדול.
ובכן, את המושג שהציון הנ”ל שייך לאלוהים, הזו מושג שלקוח מתחום האקדמיה (גם אנשים מחוץ לבצלאל משתמשים בו).
אם נדמה לכם שהבעיה היא רק בניסוח, נסו להתמודד בהגשה שהמרצה שלכם צריך להתנצל על כך שהוא יוריד לכם את הציון בסמסטר הבא על אף השתפרותכם, ולהבין כמה משפיל זה שלא סומכים עלייך כשאתה מלמד כבר 25 שנה בבצלאל, ובטח כבר ראית הכל.
או עם העובדה שאם התקדמתי מאוד, יתכן והדבר יתבטא רק בנקודה אחת ולא בכמה…
מר ע.שטרן היקר, גם אם יש לך גדול, המייל הזה היה צריך לקרות בסוף סמסטר א. לפחות אז היינו מודעים שקיבלנו ציוני זנות. או בטח לפני ההגשות של סמסטר א.
בכל מקרה, הבנתי שרק בשנה א (להלן השנה שאני נמצאת בה) הדבר כ”כ קריטי. ובמילא אחכ לרוב התלמידים הציון הוא רק מספר.
בברכת, הגדל לך את הפין ובהצלחה בהגשות שנשארו (אם נשארו)
ש
ודבר נוסף לי, אכן יש משמעות חשובה למיקום שלך ביחס לכיתה ולשכבה… למה בבי”ס שלנו לא שולחים לתלמידים סקאלה כזו?
עדי, שמעתי שבשנקר כן!!!!!
הסטודנטים ה”מבוססים” (כך!) מקטגוריית 80-89 הם כנראה אלו שקנו את המקבוק פרו שעדי שטרן מצפה מהם לקנות. המינוס היחיד הוא שמנטליות העדר שמטופחת על ידי חברת אפל ככל הנראה אחראית להישגים הטובים אך הלא-יוצאי-דופן שלהם.