קריקטורות של עיתונים
פוסט של אורן פרסיקו, העין השביעית
אפריטיף
“בתקיפה הראשונה עולים פירות יער פראיים, אדומים ושחורים, ואלה מוליכים בניחותא לפטל אדום ושחור, בתמיכה של רמזים לתבלינים ולקליפת הדרים, ובגימור הארוך עולה גם רמז לעור אוכפים. עם התפתחותו בבקבוק חפשו בו גם רמזים לרוטב שמנת מפולפל קלות” (דניאל רוגוב כותב על יין רקנאטי, שיראז, 2010. מדור “צוואר הבקבוק“, מוסף “גלריה”, “הארץ”, הבוקר).
“זה ייתן לך הנגאובר עשיר בניחוח עץ אלון” (דברי סומלייה לסועד, בקריקטורה של זכארי קנין מה”ניו-יורקר”. מוסף “גלריה”, “הארץ”, הבוקר).
כך יכולים קוראי מוסף “גלריה” לפתוח את היום עם ניפוח עצמי והומור עצמי בזה אחר זה. אומרים שזה טוב למערכת העיכול.
בדרך למטה
“מה תזמרי לנו?”, שאלו אתמול ארבעה שוטרים את הזמרת מרגלית צנעני בקריקטורה מאת גיא מורד שהתפרסמה ב”ידיעות אחרונות”. “המשטרה תציע למרגול לזמר”, קוראת הכותרת בראש הכפולה הפותחת של “מעריב” הבוקר. אבי אשכנזי מדווח כי המשטרה מנהלת עם הזמרת מגעים במטרה להפוך אותה לעדת מדינה.
מה אפשר ללמוד מכך שהתחכמות שהופיעה אתמול בקריקטורה מתפרסמת הבוקר בכותרת הידיעה החדשותית הפותחת של אחד העיתונים? שאין הבדל מהותי בין פינת ההומור לעמודי החדשות. שהמטרה של הידיעות החדשותיות בטבלואידים אינה להעביר מידע בלבד, אלא גם לבדר את הקורא. זו לא חדשה מרעישה, אבל מצער לגלות בכל פעם מחדש עד לאיזה שפל מידרדרים עמודי החדשות של הטבלואידים. מי שתוהה על עתידם מוזמן לעלעל בכותרות השנונות של מוספי הספורט.
________________________
אורן פרסיקו הוא כתב אתר ביקורת התקשורת "העין השביעית", שם התפרסם הטקסט במקור ב-18.8.2011 כחלק מסקירת העיתונות היומית
תגובות
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.