דברים שיאיר לפיד שכח לציין בביוגרפיה באתר המפלגה החדשה שלו
“מדוע נעלמה קריירת הדוגמנות מהביוגרפיה של יאיר לפיד באתר מפלגתו החדשה?”, תוהה אפרת שפושניק. חיטוט בביוגרפיה מעלה נעלמים נוספים:
• עבודתו כפרזנטור של בנק הפועלים במקביל לעבודתו העיתונאית (רמז מטרים להתמודדותו הפוליטית במקביל לעבודתו העיתונאית?)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NJkMs69dOzE[/youtube]
• תחביב האגרוף המפואר, שהוא לא מפסיק לאכול עליו את הראש.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Kf5t7wETNvU[/youtube]
• ספרו הראשון, “הראש הכפול”, ושני הספרים הנוספים שבהם כיכב הבלש ג’וש שירמן (ספרים אחרים של לפיד כן מוזכרים בביוגרפיה).
• הסדרה הקומית (אבל נדמה לי שלא במתכוון) שיצר, “חדר מלחמה“.
• כתיבת המנון התל אביביות השינקינאית, “גרה בשינקין”.
• הופעת האורח המעולה (ללא סרקזם, צפו בזה) בסרט “כבלים” (הלשינה: גלית נעמן).
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=v5skbvhcN8M[/youtube]
עוד נקודות ציון משמעותיות שחסרות בביוגרפיה? ספרו לי בתגובות או בת”ד 404.
תגובות
10 תגובות לפוסט “דברים שיאיר לפיד שכח לציין בביוגרפיה באתר המפלגה החדשה שלו”
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150764437538025&set=a.92908203024.79538.613103024&type=1&theater
כל פסטיבל הלפיד הזה די מטריד. בוא נתבונן בשני פוליטיקאים שאין לי כוונה להצביע אליהם, מופז ולפיד.
הראשון הוא האופורנוטיסט הכי גדול בפוליטיקה הישראלית, שנכשל בכל דבר שעשה, ולא אמר שום דבר בעל חשיבות מאז שזכה בראשון המפלגה הגדולה בכנסת.
השני מנהל כבר כמה חודשים דו שיח (מאוד חלקי ולא מספק, אבל דו שיח) עם הציבור, מציג רעיונות לא לחלוטין שחוקים (רעיון הבגרויות שלו היה נוראי, תוכנית הגיוס שלו, לעומת זאת, מאזנת היטב בין הצורך לשוויון לפרקטיקה).
ומי משניהם זוכה לקיתונות של בוז? לא רק ביקורת מוצדקת על הרעיונות שלו, אלא גם חיטוט בספרים שמאחוריו בזמן שהוא מציג אותם, או איזכור כל פרט שולי בביוגרפיה הדי עשירה שלו (קמפיין לבנק זה משמעותי, אגרוף בפרצוף קצת פחות).
המסקנה – תשתוק, אל תפנה לציבור, אל תנסה בכלל לנהל דיאלוג – את העובדה שהבערת את האינתיפאדה השניה כרמטכ”ל ישכחו הרבה יותר מהר משיר מטומטם שכתבת.
עודד קרמר מוסר: “הנה פרטים שמבקרי טלוויזיה זקנים זוכרים:
מילא חדר מלחמה שהייתה דרמה בינונית מינוס, ללפיד יש שני כתמים אמיתיים:
1. שבט כהן – הוא כתב עם אבא טומי שהיא, ואני אומר את זה באחריות – הסידרה הגרועה ביותר בהיסטוריה של ערוץ 1
2. הוא כתב את ״החופש האחרון״ הסדרה הראשונה של צעירי תל אביב (עם אורלי וינרמן, ניר פרידמן ודן תורג׳מן)”.
[…] אחד בדרך אחרת, בלוגרים כמו יואב לרמן, יהונתן קלינגר, עידו קינן, שרון גפן, גל מור, יובל דרור, רוני גלבפיש, שלום […]
הוא כתב גם את “שיר אהובת הספן” ששרה ריטה, שיר שמטרתו העיקרית היא להבהיר שיאיר לפיד קרא ספר של ז’ורז’ אמאדו.
@נמרוד
קודם כל זאת פשוט הדגמה טובה של עדיף להיות טיפש ולשתוק מאשר לדבר ולהוכיח את זה.
דבר שני, לצפות מבלוג בנושאי תקשורת, עיתונות ואינטרנט להביע עמדה כלפי מישהו שהנוכחות שלו שם (כרגע) שואפת לאפס היא לא ממש הגיונית. יש מספיק מקומות שכן מדברים, הזעם הקדוש לא כל כך במקום.
@הצוהל – הבעיה היא שאת מי שחי תחת חשיפה תקשורתית כל כך מסיבית במשך כל כך הרבה זמן, תמיד אפשר יהיה לנגח. גם הביוגרפיה המדוברת היא מפורטת ופתוחה הרבה יותר מזו של מרבית הפוליטיקאים (כולל נקודות כמו גירושים או כל מיני עיסוקים שוליים שלא מתאימים לפוליטיקאי). נכון שהביוגרפיה הזו נועדה להוציא אותו כהשילוב המושלם של חברמן ואיש אשכולות, אבל היא עדיין יותר ממה שנקבל מרוב המועמדים.
לא כל כך אכפת לי שמוציאים את האויר מהבלון שנקרא “יאיר לפיד”, אבל כן מפריע לי שמעבירים מסר של “תשתוק ותהיה יפה” לפוליטיקאים הישראלים (או, במקרה של מופז, תשתוק ותהיה מזרחי). עכשיו, כשלפיד מתחיל אשכרה להציג סוג של מצע, כדאי להתמודד איתו ולא עם קריירת האיגרוף שלו.
שוב, אני חושב שחיצי הביקורת שלך מכוונים למקום הלא נכון. בלוג בנושא תקשורת ואינטרנט לא יהיה לו מה להגיד על מועמד פוליטי שאין לו נוכחות שם. זה לא עניין של “תשתוק ותהיה יפה”, כי יתכן מאוד שחוסר הנוכחות שלו יפגע בו. זה שלא צוחקים על שאול מופז בחדר 404 (כרגע, אולי) לא אומר שיש התעלמות רבתי ממנו בתקשורת או באינטרנט.
מה גם שלדעתי כל העניין של לצחוק או להעביר ביקורת על יאיר לפיד הוא אחר. לפי ראיתי, לפיד בא אלינו, הצעירים, אומת האינטרנט, בגישה של “אם אני אדבר איתם בגובה העיניים (כביכול), בפייסבוק כולי, אולי הם ישכחו לי שאני פופוליסט, אחוס”ל עשיר שמדבר כאילו הוא מעמד ביניים”. אנחנו לא שוכחים.
@הצוהל – אתה צודק פחות או יותר בכל מה שאתה אומר. לפיד הרויח בצדק הרבה מהביקורת והלעג כלפיו.
מה שמפריע לי (ואולי לא הצגתי את זה נכון) זה ש”אומת הרשת” (וזה חורג הרבה מחוץ לאתר הזה) מעדיפה לעסוק בטפל של יאיר לפיד מאשר בעיקר של שאר המועמדים (מלבד, אולי, נתניהו). זו תופעה צפויה כאשר יש מועמד שמיצר יותר תוכן פארודי מכל המועמדים האחרים גם יחד, אבל זה יוצר מיצג שעל פיו לפיד הוא הגרוע שבכל האופציות העומדות בפני הבוחר, בעוד כמה מהאנשים שהוא מתמודד מולם אחראים לשפע של דם מיותר ויש להם עשרות שנות נסיון באופורטונוטיזם, פופוליזם, קומבינות וחוסר מעש.
אני מבין ומקבל את מה שאתה אומר, אבל אתה צריך להבדיל בין המועמדים האחרים לבין לפיד. אם אתה לוקח את ראשי המפלגות הגדולות כמועמדים נגדיים לו, כולם פוליטיקאים מבוססים יחסית, לכולם לפחות שתי קדנציות בכנסת, כולם בראש מפלגות עם אג’נדה קיימת וידועה פחות או יותר.
לפיד הוא לא פוליטיקאי מבוסס, הציבור לא יודע מה דעותיו ומה האג’נדה של מפלגתו שבהקמה. במקום למנף את העניין שיש סביבו לכוח פוליטי, הוא עושה טעויות מביכות כנראה בנסיון להוציא את עצמו כאובמה הישראלי.
העובדה שהוא עושה את הטעויות במדיום האינטרנטי ודעותיו מהעשרים שני האחרונות כתובות בעיתון, כל זה רק מעצים את העניין.
ואפרופו שאול מופז, כשהוא מפשל באינטרנט, גם הוא מקבל פה על הראש: http://room404.net/?p=13294
העובדה שלא רצה עליו שם בדיחה כרגע זה בגלל שהוא פרלמנטר זניח ופוליטיקאי אפור. זה כבר חומר לשימוש מתנגדייו הפוליטיים בבחירות הקרבות.