אסף לוץ נלחם בעברייני הספאם
ממה ספאמרים מתפרנסים? בין השאר, ממכירת לידים. נגיד שחברה מסויימת רוצה לגייס לקוחות. היא עושה מיקור חוץ ללִידִים (ליד: שם ופרטי יצירת קשר של מישהו שהביע עניין במוצר שהיא מוכרת), כלומר משלמת X שקלים לכל ליד. גופי מכירת הלידים מקימים עמוד נחיתה למילוי פרטים, שלא תמיד אפשר לדעת מי החברה שעבורה הוא מגייס לידים (בדוגמה המלונקקת כאן, עמוד למכירת שירות מכירת לידים, yo dawg). את כתובת העמוד הזה מפיצים בספאם. נתקלתי גם במקרה שמשרד הפרסום של החברה עשה מיקור חוץ ללידים, ולטענתו בכלל לא ידע שהם מושגים באמצעות ספאם.
בכל מקרה, מי שנכנס לעמוד הנחיתה וממלא פרטים אמיתיים מממן במו ידיו את תעשיית הספאם.
איך אפשר להילחם בזה?
1. למצוא את ספקי הלידים ולתבוע אותם לפי חוק הספאם, 1000 שקל על כל הודעה ללא הוכחת נזק. חסרונות: לוקח זמן ומאמץ, ולא מובטח שבית המשפט יפסוק לטובתכם, או יפסוק את מלוא הסכום.
2. למלא פרטים אמיתיים, לחכות לטלפון/אימייל מהחברה שמגייסת את הלקוחות כדי לגלות את זהותה, להתלונן שספקי הלידים שלה משתמשים בספאם, לתבוע אותה על ספאם ולטנף את שמה תחת כל פייסבוק רענן. חסרונות: הלינק בספאם עשוי להיות ייחודי, והקלקה עליו מגלה לספאמר שכתובת האימייל שלכם פעילה (אם כי זה לא באמת משנה, אם הכתובת במאגר שלו הוא ישלח אליה בכל מקרה), זה מצריך הפקרת פרטי ההתקשרות שלכם בידי הספאמרים, שיתכן שיעשו בהם שימושים נוספים, ותביעה, כאמור, זה לא פשוט ולא מבטיח נצחון.
3. להציף את עמוד הנחיתה בלידים מזוייפים – שם: אסף לוץ, אימייל: fake@cusimash.cha, טלפון: 00-0000000. אם אתם רעים במיוחד, תכתבו בשם “לידים בספאם זו עבירה על החוק” ותכניסו אימייל וטלפון של הספאמר. בהנחה שספק הלידים לא עובר על הלידים אחד-אחד אלא מעביר אותם בערימה, החברה המגייסת תגלה שמכרו לה לידים דפוקים ותסגור חשבון עם הספק. חסרונות: מה, תשבו ותעבדו בלהמציא לידים מזוייפים? זה מספק את יצר הנקמה לחמש דקות בערך, ואז אתם צריכים להמשיך בחייכם.
4. לבנות בוט שיציף את עמוד הנחיתה בכמות עצומה של לידים מזוייפים, שתהפוך את הדאטהבייס של הספק לפח אשפה מוחלט. חסרונות: לא שידוע לי.
אם הוספמתם ונשלחתם לעמוד נחיתה, למה שלא תפרסמו את כתובתו כאן בטוקבק? חבר שלכם אסף לוץ יודה לכם.
שחר זריאן,
אפשר לעשות את אותו הדבר בג’ימייל. הטריק הוא להוסיף סימן + שאחריו אפשר לכתוב מה שרוצים.
לדוגמה, הכתובות
address+hollim@gmail.com
address+btl@gmail.com
address+lottery@gmail.com
יגיעו כולם לכתובת האימייל address@gmail.com אבל התוספת שאחריהן תאפשר לך לדעת מי רשימת התפוצה הספציפית ששלחה את זה.
וחוץ מזה, “ליור – בית הספר המוביל ללימודי אנגלית” מטנפים לי את התיבה ושולחים ספאמים מכתובת מזויפת כך שאפילו אין לי אפשרות להסיר את עצמי.
עינת, בתור מי שמנסה להשתמש בכתובת כזו לכל מקום שאליו אני נרשם (ולא: אין לי חשבון ב-gmail, אני משתמש בשרת פרטי משלי), אני חייב רק לציין שרוב האתרים לא מקבלים את סימן ה-+ כחלק חוקי מהכתובת, מה שמכריח אותי ליצור ידנית הפניה מיוחדת בשביל אותו האתר.