הקטשופיה של היינז – מישהו חשב על זה קודם
יבואני היינז (היינץ, כפי שהם מתעקשים לכתוב בעברית) מתכננים לפתוח קטשופיה כמהלך שיווקי, מדווח מזבלה. מי חשב על זה קודם? ערן ורד, בסרטו “היחידה לחקירות חומוס“, שיצא באפריל. בסרט, החלטת הממשלה לסגור את כל החומוסיות מובילה לפריחת קטשופיות, שבהן אפשר להזמין קטשופ ולנגב עם פיתה.
ורד אומר,
אנא כתבו ליבואני קטשופ היינץ מה אתם חושבים על שימוש בלי רשות ברעיון המקורי של “הקטשופיה” אשר מופיע בסרט שלי “היחידה לחקירות חומוס”.
הסיסמה של היינץ היא “Be Original” – וכמו רוב החברות המסחריות הגדולות, גם הם לא עומדים מאחורי הסיסמה שלהם. הם ממש לא מקוריים…
לצפיה בקטע (קליק על הקישור יוביל אתכם ישירות לסצנת הקטשופיה בסרט):
http://www.youtube.com/watch?v=cJ4W6gh4WCk&feature=youtu.be&t=8m39sהם טוענים כמובן שהם “בכלל לא ראו את היחידה לחקירות חומוס”… יש לי סיבות מצויינות שלנו לדעת מדוע הם לא דוברי אמת. כן כן, לכאורה.
לאלה שחושבים על קונספירציה (אני כמובן בעד מחשבות כאלה) שיש פה “קמפיין ויראלי” “בהפוכה” מול יבואני היינץ, אין לי אלא להבטיח לכם ב- 111% שאין זה נכון בעליל ולא לכאורה! :)
הסרט “היחידה לחקירות חומוס” נעשה כולו בהתנדבות מלאה ולא הכניס שקל אחד. רק הוצאות היו :) נראה אתכם מארגנים דרגה של תת ניצב בפחות מ- 30 שקל (טוב, בסדר, זה מחיר לזוג דרגות, בחנות שאין סיבה שתפורסם, הם לא נתנו אותן בחינם אז שישכחו מחסות) :)אתם, כאמור, יותר ממוזמנים לגשת לדף של היינץ ישראל ולכתוב את דעתכם על השימוש הלא מקורי ברעיון שלי!
מקורי כמו השיער של חנוך רוזן.
מה הבעיה עם “היינץ”?
http://www.howjsay.com/index.php?word=heinz
ממציא הקטשופ היה אמריקאי (כן, ממוצא גרמני), החברה אמריקאית, ובאמריקה מבטאים את זה “היינז”.
עידו, זה לא רק איך שמתעקשים לכתוב, אלא גם איך להגיד. אני לא מכיר הרבה דוברי עברית שאומרים “היינז” ולא “היינץ”.
בנוסף על כך אני מכיר לא מעט דוברי אנגלית, חלקם מבטאים את זה ככה וחלק ככה (הרוב כ”היינץ”, ד”א).
למרות שתכלס את מי זה מעניין. קטשופ זה ממילא משהו ששמים כשהאוכל לא טעים (ואני מעדיף את של אסם), החרדל שלהם הוא לחרדל מה שהמבורגר של מק’דונלדס הוא להמבורגר ומיונז אני לא אוכל (איכס!).
אני חושב שבאמריקה מבטאים את זה ‘היינץ’. כלומר, ככה זכרתי – וגם בדקתי עכשיו בכמה פרסומות
http://www.youtube.com/watch?v=N_vssdys8lk
אם כי חייבים להודות שהיינז והיינץ נשמעים כה דומה באמריקאית עד כדי כך שקשה לשפוט במאה אחוז.
לא שאני מעריץ גדול של תאגידים שמתיימרים להמציא דברים “מגניבים”, אבל גם אמנים צריכים לפעמים להצטנע כשמדובר ברעיון סביר ותו לא:
http://www.techdirt.com/articles/20120802/06584819916/solving-potential-plagiarism-through-mutual-respect-understanding.shtml
ולמי שלא מעוניין לנווט בנבחי הקישורים של Techdirt, הנה מאמר שכותרתו
“Yes, Multiple People Come Up With The Same Joke; It’s Not ‘Stealing’ And Not Even Copying”
http://www.techdirt.com/articles/20110521/16034014377/yes-multiple-people-come-up-with-same-joke-its-not-stealing-not-even-copying.shtml
*נבכי, אפילו
[…] "הקטשופיה של היינז – מישהו חשב על זה קודם", עידו קינן, חדר 404 […]
לידיעתכם אפילו היחידה לחקירות חומוס היא לא אוריגינל. הם לקחו את הרעיון ממערכון של פלטפוס.
האם ייתכן שערן ורד האיש שצועק ברחבי העיר “העתיקו ממני העתיקו ממני” – בעצם העתיק בעצמו?
הנה מערכון קטן של פלטפוס על כך שהחומוס לא חוקי:
http://www.youtube.com/watch?v=AehfMP0dQy0
השתלחות פטאתית…תאכל׳ס אם מסתכלים על הפרסומות הקודמות של היינץ, גם שם שני החבר׳ה כביכול ״עולים״ על רעיון גדול וחדשני שכבר קיים…ככה שהם די ממשיכים עם הקו הפרסומי שלהם. אני בטוח שלא קיבלו פניות מאפל או פייסבוק על הפרת זכויות יוצרים בפרסומות הקודמות…דבר נוסף – בעולם דיגיטלי שבו הכל חשוף, פתוח וגלוי…נעשים טייק-אופים על כל רעיון. רוב המהלכים הדיגיטל והפעילויות השיווקיות לוקחות השראה ומתבססות על קונספטים שמסתובבים ברשת, בעיקר בסרטונים ויראליים משובחים שגם הם לעיתים נשענים על מערכונים של תכניות טלוויזיה ישנות כמו פלטפוס. זה כמו שאני אלך ואצעק על גגות העיר שמישהו העתיק ממני סטטוס! מה הופך את הרעיון למקורי? להוציא קטשופיה על גלגלים שתחלק אוכל בחינם בתאום עם פעילות פייסבוק זה מקורי…גם אם דיברו פעם על קטשופייה. אני בטוח שיש עוד סטלנים בארץ חוץ מערן ורד ואנשי הקריאייטיב העומדים מאחורי הקמפיין שחשבו מתישהו שיהיה מגניב להקים קטשופיה במקום חומוסיה…
אבל כמובן שפעיל חברתי שבמהותו הוא ישראלי מצוי ינצל את ההזדמנות להשחיר עוד תאגיד ולהשתלח לכל עבר נגד כל מי שהוא לא הוא.כי זה מה שהוא יודע לעשות… בקיצור, הצביעות שבהתבכיינות הזו רק עושה עוול ומוציאה שם רע לערן ורד שבסך הכל הכין סרטון מקסים ומאידך תורמת לרעש הויראלי של המהלך השיווקי.
Be original or be the greatest hypocrite
[…] (לכאורה) בלי קרדיט זו הפעם השנייה (הקודמת הייתה עם הקטשופיה של היינץ, קמפיין שנראה שגווע מאז בקול דממה […]