מחוכים, איפור ומוזיקה אלטרנטיבית מחכים לבאי הפסטיבל הגותי הראשון
גיל יעיש, מה יהיה בפסטיבל הגותי הראשון, שאתה אחד ממארגניו?
“יהיה בזאר בגדים ואקססוריז, הופעות של להקות גותיות ישראליות בינלאומיות בסגנון EBM, סינת’פופ ואלקטרו ועד סימפוניית מטאל, דיג’יים, מופע רקדניות בטן גותיות, בורלסק ואקרובטיקה, וקולנוע שיקרין סרטים אלטרנטיביים קלאסיים כמו התפוז המכני, סרטים שגדלנו עליהם. והאנשים עצמם עושים את הפסטיבל – יש את כל ההווי והחוויה של הגותיקה, הלבוש הגותי, הוויקטוריאני, אנשים שמתלבשים עם ויניל ועור”.
איך זה התחיל?
“היייתי עם חבר שלי אולג, הוא סולן של להקת Deathmade, היא מופיעה בפסטיבל, ויש להם פרויקט מדהים. זו להקת EBM ישראלית. ההופעה האחרונה שלהם היתה לפני 6 שנים ואז הם סגרו את הפרויקט כי אין קהל. אמרתי לו, חבל שלהקה כזאת טובה תלך לאיבוד. ארגנתי לו הופעה של 180 איש בדנאג’ן, ואז הוא אמר, איך מופיעים הלאה. אמרתי, בוא נרים את הכפפה ונעשה פסטיבל. אנשים חשבו שאני קצת מטורף, לא נורמלי”.
מה זה אומר להיות גותי?
“הרבה אנשים רואים גותי לבוש בשחור ומתבלבלים, קוראים לנו פריקים או מטאליסטים או רוקרים, וזה לא נכון. הרבה מהגותים צמחונים, אנשים ירוקים, בהווי הגותי לא מתביישים לדבר על אהבה ודברים חיוביים. אנחנו לא אנטי ולא רוצחי חתולים”.
איך הגעת לזה?
“אני זכיתי להיות במסיבה הגותית הראשונה בישראל ב-1997, היינו הגותיק סוסייטי הראשונה בישראל, עשינו את המסיבות הגותיות הראשונות, היו באים 40-50 איש. זה התחיל להתגלגל ולהתרחב. זה משהו שמתחיל מבפנים. אם אתה לא גותי יהיה לך קשה להבין את זה. יש הרבה תיירים, ככה אני קורא להם, אנשים שבאים לראות ולצלם, ויש אנשים שמרגישים באמת גותיים. להרגיש מיוחד, להרגיש שאתה לא מתבייש לעשות דברים – גברים לובשים מחוך ופאות ומתאפרים בשביל ההווי. גם במילים וגם בהווי הגותי יש משהו מאוד עמוק עם הרבה רגש. להיות גותי, המילה הכי חזקה זה להיות עמוק, להיכנס לדברים לעומק. מיינסטרים כמו ‘כוכב נולד’ וכאלה זה משהו שטחי שמדבר לכולם. גותי זה משהו עמוק. כדי למצוא אותו אתה צריך ללכת במסדרון בחושך ולחפש עד שאתה מוצא את נקודת האור, ואז אתה נשאר שם, פור לייף גותי. הייתי בפסטיבל בגרמניה, היו שם אנשים עם ילדים וזוגות בני שמונים שלבושים בבגדים גותיים. אין לזה גיל”.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ixbM_4rxpCk[/youtube]
כמה גותים יש בארץ?
“הקהילה הפעילה היא 400 איש, פוטנציאלית אנחנו 700 פלוס – יש את ותיקי הסצנה שזרקו את המחוכים לבוידעם והפסיקו לצאת, אבל יש בהם משהו בוער, אם יש הופעה הם יוצאים; והדור הצעיר, אני מנסה לאתר אותו. הפסטיבל יהיה בלי הגבלת גיל, זה חשוב לי כי אני רוצה ליצור דור המשך. הייתי בפסטיבל בגרמניה, היו שם אנשים עם ילדים וזוגות בני שמונים שלבושים בבגדים גותיים. אין לזה גיל”.
אילו בילויים יש לקהילה הזאת בארץ?
“כמו בכל העולם, הגותים פה מתקשרים לעולם הבדס”ם, אולי בגלל הלבוש, שהוא זהה כמעט. במסיבות בדס”ם מקפידים על קוד לבוש שמאוד מתאים לנו. אנחנו לא רוצים לבוא למסיבה שאנשים באים אליה כמו שהם מתלבשים ביום יום. לובשים עור, ויניל, מחוכים וכו’. אנחנו באים גם למסיבות דפש מוד – סינת’פופ, גל חדש, אייטיז. רוב הלהקות הגותיות גדלו על דפש מוד של האייטיז. יש גם מסיבות ייעודיות לגותים. בד”כ זה רחבה שניה במסיבה, רחבת דארק או רחבת גותי. בסילבסטר תהיה מסיבת פתיחה של סטודיו 49, ותהיה עוד רחבה גותית”.
מה אתה מקווה להשיג בפסטיבל הזה?
“הקהל קטן. המטרה של הפסטיבל היא להרחיב את הקהל. בזכות הפסטיבל גילינו אנשים שלא הכרנו. יש מישהי מרמת הגולן שקנתה שלושה כרטיסים לה ולחברים שלה, ויש בנאדם מאילת שיגיע. הפסטיבל יניע גם את המסיבות האחרות, זה משהו שמאוד חשוב לנו. כלכלית אנחנו לא יכולים להביא להקה מחו”ל, אבל ב-2014 ודאי שנביא להקה מחו”ל, אבל נצטרך להעלות את מחיר הכרטיס. הכרטיס היום עולה 80 שקלים, זה מחיר של כניסה למסיבה. אנחנו נצא מזה בהפסד”.
התפרסם במקור בגירסה שונה במדור “סמול טוק” ב”מוסף הארץ”, 28.12.2012
תגובות
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.