מתקפת הסייבר על ישראל: מסך עשן

היטלר פורץ לאתרים ישראליים. איור: עמיר שיבי
“ידיעות אחרונות” מכריז הבוקר, מראש עמוד השער, על “כוננות סייבר”. “בעקבות האיומים”, נכתב בכותרת המשנה, “צה”ל, השב”כ והארגונים הגדולים בישראל נערכים למתקפה של האקרים פלסטינים שצפויה היום”.
כידוע, גם “ידיעות אחרונות” הוא ארגון גדול בישראל. על כן גם הוא נדרש להיערכות לקראת המתקפה. מקריאת העיתון עולה כי תפקידו הראשי של כלי תקשורת ישראלי בהיערכות לקראת מתקפת סייבר הוא עידוד שיח ציבורי על המתקפה הצפויה (קרי: יצירת פאניקה). בחזית ההיערכות של “ידיעות אחרונות” – ההחלטה להיפטר מהתיבה “פרו” בביטוי “האקרים פרו-פלסטינים”, ולהגדיר בעמוד השער את התוקפים האלקטרוניים כ”פלסטינים”. זה טוב למורל, זה מחדד את החושים, זה מגייס את הקוראים. בסופו של דבר זה גם יעזור להם להיכנס ל”כוננות סייבר”. אז מה אם ההגדרה שגויה?
בעמ’ 8, המוקדש למתקפה הטכנולוגית הצפויה, הגדרת ההאקרים תקינה, אולם התצלום הראשי שגוי. על פני כמחצית העמוד מודפס תצלום של אדם מחזיק את ראשו בידיו בעודו מביט אל מסך מחשב כאילו חרב עליו עולמו המקוון. זהו תצלום אילוסטרציה כמובן, אולם האילוסטרציה היא למציאות שטרם התרחשה וספק אם תתממש. “מלבד פריצה לכמה אתרים קטנים, לא נרשמו הצלחות לתוקפים”, מובהר בידיעה.
“בינתיים זו נראית כמו מלחמה של ילדים קטנים”, מצוטט אור ניר, מומחה אבטחת מידע מחברת קומסק, בידיעה מאת שגיא כהן. “נראה שאין כאן חבורה מקצועית של אנשים שיודעים מה הם עושים, אבל ייתכן שמדובר במסך עשן שיאפשר היום להאקרים הכבדים להיכנס לפעולה”. בידיעה מצוטט גם רוני בכר, מנהל תחום תקיפה וסייבר באבנת אבטחת מידע.
“מתקפת הסייבר: האקרים ישראלים משיבים מלחמה”, מעודדת כותרת מתחתית שער “ישראל היום”, כאילו חיילי צה”ל הודפים את כוחות הארמיה השלישית של מצרים. “הבא לפרוץ לך – השכם לפרוץ לו“, נכתב בפתח ידיעה מאת אילן גטניו.
“ישראל היום” מדגיש בדיווחו את אכזריותם של התוקפים, שאינם מבדילים בין דם לדם. “באתרים שהופלו היה גם אתר עמותת גדולים-מהחיים, המסייעת גם לילדים חולי סרטן מוסלמים”, נכתב. “מנכ”ל העמותה ליאור שמואלי אמר אתמול: ‘חבל שהדבר קורה דווקא לאתר של ארגון ששם לעצמו לסייע לכל ילד חולה סרטן המטופל בישראל, ללא הבדלי דת, גזע, מין ולאום'”. והמהדרין היו מוסיפים: “כל זה קורה ערב ימי השואה והזיכרון“.
גם בידיעה של “ישראל היום” מצוטט רוני בכר, מנהל תחום תקיפה וסייבר באבנת אבטחת מידע. כמו כן נכלל בה ציטוט מפי אלון מנצור, מנכ”ל חברת 2Bsecure מקבוצת מטריקס, והפניה של הקוראים לשירות מיוחד שהחליטה להעניק חברת אבטחת המידע צ’קמרקס בעקבות המתקפה הצפויה (רעיון: למסד את התקיפה הסייברנטית ולהפכה לאירוע שנתי, למען חברות אבטחת המידע ויחצניהם).
בשער הארץ מביע “אור ניר מחברת קומסק” את הערכתו על המתרחש. “הארץ” הוא היחיד שמציין את המניע הרשמי לתקיפה: “ההאקרים מוחים על כך שישראל הפרה, לטענתם, את הסכם הפסקת האש של ‘עמוד ענן’ וממשיכה לתקוף ברצועת עזה”.
ציון לשבח על היותו עיתון המגיש מידע ולא פלטפורמה המקדמת אינטרסים שיווקיים מוענק בזאת ל”מעריב”. ידיעה על המתקפה הצפויה, מאת אלכס דורון ואחיקם משה דוד, מתפרסמת הבוקר בפנים העיתון. הפלת אתרו של הארגון גדולים-מהחיים מוזכרת, בלי לציין כי בין הנהנים מהעמותה גם מוסלמים. את תפקיד מומחית אבטחת המידע ממלאת קרן אלעזרי, שאינה מזוהה בידיעה עם אף חברה מסחרית. “הרושם הוא, לפי שעה, שההאקרים מגזימים מאוד בהערכת יכולותיהם”, היא אומרת ל”מעריב”.

[…] מתקפת הסייבר על ישראל: מסך עשן “ידיעות אחרונות” מכריז הבוקר, מראש עמוד השער, על “כוננות סייבר”. ”בעקבות האיומים”, נכתב בכותרת המשנה, “צה”ל, השב”כ והארגונים הגדולים בישראל נערכים למתקפה של האקרים פלסטינים שצפויה היום”. כידוע, גם “ידיעות אחרונות” הוא ארגון גדול בישראל. על כן גם הוא נדרש להיערכות לקראת המתקפה. מקריאת העיתון עולה כי תפקידו הראשי של כלי תקשורת ישראלי בהיערכות לקראת מתקפת סייבר הוא עידוד שיח ציבורי על המתקפה הצפויה (קרי: יצירת פאניקה). בחזית ההיערכות של “ידיעות אחרונות” – ההחלטה להיפטר מהתיבה “פרו” בביטוי “האקרים פרו … Read more on חדר 404 […]