ילדים מאיירים ספר ילדים כדי לגייס כסף להוציא את הספר בלי איורים, כדי שילדים יוכלו לאייר אותו
עמית גל, מה זה איציקידנה?
“זה התחיל מספר שכתבתי לפני עשר שנים לבני הבכור, שבמרכזו שתי דמויות, איציק, שהוא הילד החכם בעולם ודנה, שהיא הילדה החזקה בעולם. בדרך כלל הן רבים ללא הפסקה, אבל כשצריך להציל את העולם הם מאחדים כוחות והופכים לאיציקידנה. בינתיים נכתבו שלושה מעללים: פעם ראשונה הם נתקלים בוויטמונד והקרטיבים, פעם שניה ביתוש החלומות ופעם שלישית בחולד הים. כשכתבתי את הספר חשבתי להוציא אותו בהוצאה דיגיטלית מצומצמת לחברים, חיפשתי מאייר וזה נמרח. בינתיים הדפסתי אותו בלי איורים, עם מקומות ריקים כדי שאני והבן שלי נאייר אותו תוך כדי קריאה. ומאז הוא שוכב פה בבית, בכל כמה זמן אנחנו קוראים בו, בינתיים נולדו עוד ילדים וכל אחד מוסיף את האיורים שלו”.
אז הספר הולך לצאת בלי תמונות?
“כן, בלי תמונות, עם מקום לילדים לצייר וערכת עפרונות בילט-אין. לצורך הוצאת הספר אני עושה קמפיין מימון המון. לטריילר שיוביל אותו אני עורך אירוע ביום שלישי הקרוב שבו נאספים ילדים, הורים וכמה חברים ציירים, נקריא את הספר, אנשים יציירו את מה שיש להם בראש ומהציורים אני אערוך סרט אנימציה”.
איך האירוע מתחבר לתפיסה שלך לגבי החיים?
“איכשהו זה מחבר גם קוד פתוח וגם תפיסה אנתרופוסופית. אני ממש ממש חושב שלא כדאי שלילדים יוכתב מראש איך הם אמורים לראות את הדמות ואיך היא אמורה להתנהג ויזואלית בסיפור. מאוד הייתי רוצה שהם ידמיינו אותה ויתנו לה ביטוי ויזואלי”.
תהיה קהילה מקוונת שבה ילדים שיאיירו את הספר יוכלו לשתף את האיורים שלהם?
“זה גם רעיון שעלה. זה תלוי בכמה כסף נגייס, כי זה אומר לבנות אתר ולתחזק אותו”.
התפרסם במקור בגירסה שונה במדור “סמול טוק” ב”מוסף הארץ”, 3.5.2013
תגובות
תגובה אחת לפוסט “ילדים מאיירים ספר ילדים כדי לגייס כסף להוציא את הספר בלי איורים, כדי שילדים יוכלו לאייר אותו”
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.
לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא עמית אני שונא אותך כל ימיי כל ימיי