כך תמנעו מספקי תקשורת לשדוד אתכם ב-5 צעדים פשוטים // אבישי עברי

טלפון ישן. צילום: Matthias Ripp (cc-by)

טלפון ישן. צילום: Matthias Ripp (cc-by)

בתום שיחה מתישה עם ספק תקשורת, הם ניתקו אותי סופית משירות שממנו התנתקתי סופית לפני חצי שנה. הם גם החזירו לי את הכסף שגבו ממני במרמה מאז אוגוסט 2013 כשהשירות צץ וחזר לחיים. מה המסקנה? אותן מסקנות כמו תמיד:

1. בדקו את החשבון שלכם, התאגידים האלה עושים בו כבתוך שלהם.

2. אל תדברו עם מוקדניות. תפקידן הוא להתיש ולבלבל אתכם. זאת אסטרטגיה עסקית לא טעות אנוש. הן עובדות קבלן בד”כ אז אין מה לצעוק עליהן, פשוט בקשו לדבר עם האחראי. זכרו: לאף מוקדנית אין סמכות לטפל באף בעיה שבאמת מטרידה אתכם, זאת מסננת, זה הכל. בקשו לדבר עם האחראי בנימוס אך בתקיפות (נאלצתי להשתמש ביותר תקיפות הפעם לאחר ש”ליפז” החזיקה אותי עשר דקות על הקו ואיימה עלי שאם לא אציין את הסיבה לניתוק היא לא תעביר אותי הלאה “גם אם נישאר על הקו עוד ארבע שעות” #טרוסטורי).

3. בקשו לשמוע את השיחה בה כביכול הסכמתם לתשלום/חיוב/מבצע. כל השיחות שלהם מוקלטות.

4. התעקשו. שודדים, ככלל, רוצים את הכסף שלכם ולא רוצים צרות. הם יעדיפו לשדוד אחד מאלפי הקורבנות השקטים ולא להוציא אנרגיה על קורבן שמגלה התנגדות. שוב, זאת אסטרטגיה עסקית רציונלית ומכניסה, לא שום דבר אחר. אם תבקשו, תשאלו ותתעקשו תהפכו לנשדד לא יעיל והם יעדיפו להחזיר לכם את כספכם. אל תלכו בשקט.

5. שננו את הכללים האלה. הם שווים לכם כסף.

______________________
אבישי עברי הוא עיתונאי, פובליציסט ונשמה טובה. יש לו פייסבוק וטוויטר

תגובות

תגובה אחת לפוסט “כך תמנעו מספקי תקשורת לשדוד אתכם ב-5 צעדים פשוטים // אבישי עברי”

  1. עוץליגוץלי on 25 בדצמבר, 2013 12:12

    עצה נוספת – דרשו כל הסכם בכתב (PDF לדוא”ל שלכם) לפני הסכמה. דאגו להעביר את ההסכמה (או אי ההסכמה) במייל. עדיף מייל ששומר גם על השרת שלו.

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.