ארומה גובים 5 שקלים על לחם בפסח כי זה יקר ו-3 שקלים על לחם כשר לפסח כי זה יקר [הפוסט עודכן]

דרורים אוכלים לחם של ארומה. צילום: אור הילטש (cc-by-nc)

דרורים אוכלים לחם של ארומה. צילום: אור הילטש (cc-by-nc)

לא, ארומה, לא יכול להיות שזה אמיתי.
– “בגלל שזה פסח – אם אתה רוצה לחם עם השקשוקה – זה בתוספת של חמישה שקלים.אתה יכול לקבל מצה חינם”
– “ובשאר הזמן אתם מביאים לחם עם השקשוקה?”
– “כן, אבל בגלל שעכשיו פסח – זה לא לחם שלנו, אלא לחם שאנחנו קונים”

אסף לבנון אכל בסניף ארומה תל אביב, נשמה אומללה שכמותו (“(ואם אתם שואלים מה פתאום אני אוכל במקום העולב הזה – הוא אחד היחידים שפתוחים באיזור)”), וגילה שכדי לקבל לחם בפסח הוא צריך לשלם תוספת של חמישה שקלים (תגובת ארומה תל אביב בהמשך הפוסט). בדף הפייסבוק של הרשת האחות ארומה ישראל התלונן אחד הגולשים כי גבו ממנו 3 שקלים על לחם כשר לפסח (בארומה ישראל מכחישים שגבו תשלום נוסף, ראו תגובתם בהמשך הפוסט).

לא ברור למה תוספת התשלום לא מופיעה בתפריט, כאשר המחיר הרגיל של המנה כולל לחם.
לא ברור מה מונע מארומה לאפות את הלחם בעצמם בפסח (קמח ומים אין בעיה להשיג).
לא ברור למה כמה פרוסות לחם או לחמניות מתומחרות במחיר מופקע של שלושה עד חמישה שקלים.
לא ברור למה לחם שארומה קונים עולה אקסטרה – האם גם מחסור במצרכים אחרים יגרום לגלגול מחיריהם על הלקוחות?
לא ברור למה על לחם דורשים תשלום נוסף אבל לא על המצות, שיש לשער שגם הן נרכשות מבחוץ ולא נאפות במקום.

ב-2007 סיפקו רשתות ארומה לחמניות כשרות לפסח, וגם אז גבו 3 שקלים נוספים כי ככה. או במילים שלהם: “למרות המחירים הגבוהים של חומרי הגלם לפסח, ספגה הרשת את רוב העלויות ולכן התוספת לצרכן היא מזערית”. בוויינט דווח אז:

גם הלקוח בועז סיפר כי הוא נדרש לתוספת של 3 שקלים לאחר שקנה סלט ארומה וביקש לחמניה כשרה לפסח במקום הלחם הרגיל. “בעיני דבר זה הוא ניצול ציני. ברור שעלות לחמניה לפסח היא לא 3 שקלים מעבר למחיר הלחם. ארומה בפרוש מבקשים לעשות רווח על חשבון הציבור ששומר כשרות”, אומר בועז.

כלומר: לחם כשר לפסח בתוספת תשלום, לחם רגיל חינם. השנה, כאמור, שני סוגי הלחם עולים יותר.

ב-2012 ייקרה ארומה תל אביב את מחירי הכריכים בשלושה שקלים בפסח. החברה מסרה אז כי “בשל חג הפסח מחירי הלחם מהספק יקרים יותר ולכן מחירי הכריכים הכשרים לפסח יקרים ב-3 שקלים מהמחיר הרגיל. נדגיש כי מחירי הסלטים לא השתנו ומוגשים עם מצה ללא תוספת תשלום”.

באותה שנה ייקרה ארומה ישראל את מחירי המאפים הכשרים לפסח, כי “המאפים לפסח הם מאפים אחרים לגמרי אותם הזמנו במיוחד בשביל החג. ממוצע המחירים שלהם גבוה מעט לעומת המאפים הרגילים שלנו, אך מוצר כמו בראוני נשאר באותו מחיר בדיוק. פסח הוא חג מאוד חשוב לנו. למרות שחומרי הגלם של הלחמים לחג עולים לנו יותר לא העלנו את מחירי הכריכים. גם את מחירי המשקאות, המיצים, ארוחת ילדים, והאייסים לא העלנו, המחירים זהם לשנה שעברה למרות שחלו התייקרויות, משום שהחלטנו לממן את ההוצאות של פסח בעצמנו”.

באיזה עולם בדיוק גביית תשלום נוסף עבור לחם כשר הוא “החלטנו לממן את ההוצאות של פסח בעצמנו”? והאם החסכון בסלמון הוא חלק מהנסיון לממן הוצאות אלו?

תלונה של ליאור מיץ-טובלי בדף הפייסבוק של ארומה ישראל

תלונה של ליאור מיץ-טובלי בדף הפייסבוק של ארומה ישראל

לבנון עדכן ש”לפחות אחת המגישות שהתמרמרתי בפניה החליטה לפנים משורת הדין לפנק אותי בשתי לחמניות”. בדף הפייסבוק של ארומה תל אביב, שכאמור מוכרים לחם, מתעקשים לברך ב”חג פסח כשר ושמח”.

[עדכון 22.4.2014] מארומה ישראל נמסר בתגובה:

הסניף בו ביקרת [הכוונה לסניף שבו ביקר לבנון, ע”ק] שייך לארומה בתל אביב. “ארומה תל אביב” ו – “ארומה ישראל” הן שתי חברות נפרדות. כל הסניפים בעיר תל אביב שייכים לארומה תל אביב, וכל הסניפים מחוץ לעיר תל אביב שייכים לארומה ישראל.
בכל מקרה, אצלנו הלחמניה של פסח החליפה את הלחם הרגיל וללא תוספת תשלום.
בכל המנות בהם קיבלו לחם – שקשוקה או סלטים או מרקים. מה גם שלא הגשנו מצות בסניפים, ולכן אם הזמנת שקשוקה קיבלת לחמנייה של פסח במקום הלחם וללא תוספת תשלום.

[עדכון 23.4.2014]

מ‎ארומה תל אביב נמסר:

בארומה בתל אביב הגשנו במהלך החג מצה או לחמנייה כשרה בהתאם למוצע בתפריט – ללא תוספת למחיר המנה. במידה ולקוח מעוניין בתוספת של לחם (ולא משנה איזה לחם) אנו גובים תוספת תשלום בפסח כמו שגובים תוספת שלא בפסח. לחם כשר לפסח הינו יקר יותר מהלחם הרגיל והתשלום עבורו נגבה בהתאם. המשך שבוע נעים.‎

אם לחם כשר לפסח יקר יותר מהלחם הרגיל “והתשלום עבורו נגבה בהתאם”, מדוע הוגשה לחמניה כשרה לפסח “ללא תוספת למחיר המנה”, ודווקא תוספת של לחם רגיל עלתה כסף?

תגובות

2 תגובות לפוסט “ארומה גובים 5 שקלים על לחם בפסח כי זה יקר ו-3 שקלים על לחם כשר לפסח כי זה יקר [הפוסט עודכן]”

  1. Joe on 21 באפריל, 2014 18:39

    No end to hypocrisy.

  2. אריק on 22 באפריל, 2014 00:59

    אני לא מבין מה התלונה.

    ארומה היא חברה מסחרית וזכותה לגבות מחירים כרצונה על מוצרים שהיא מייצרת או מוכרת.

    זה שיש לאנשים איזו תפיסה שהחברה צריכה להתנהג בצורה מוסרית, או לעשות משהו כי זה “הוגן” או “פייר” – זו הבעיה. החֵברה היא לא החֶברה שלך. זהו ארגון למטרות רווח שפועל בשוק חופשי ללא רגולציה. יעבור כבודו לקנות את קפהו ומאפהו במקום שונה אל מנת להשפיע על התנהגות החברה. ואם הוא אחד היחידים הפתוחים באזור – יביא כבודו אוכל מהבית. אם באמת הדבר “עולב” – אנשים אחרים יסכימו איתך והמקום ישנה את התנהגותו או שיפסיק להתקיים.

    — אריק

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.