התלמיד יאיר לפיד מראה שיפור, אבל עדיין נכשל
יאיר לפיד מתמחה בשגיאות עובדתיות מביכות. המקרה האחרון היה כשהוא כתב ב-14.4.2014, “היה פעם במאה ה 16, פילוסוף בשם זנון ששאל, ‘האם אלוהים יכול לברוא סלע, שאפילו הוא לא יוכל להרים אותו?'”.
רוגל אלפר כתב ב”הארץ”:
זנון היה בן המאה החמישית לפנה”ס, והפרדוקס הזה איננו שלו. כשכמה מגיבים העירו לו על טעויותיו, מחק לפיד את הקביעה שזנון חי במאה ה-16, אך לא טרח לציין מתי הוא כן חי. במקביל, באופן דווקאי, הוא המשיך לייחס לו את פרדוקס האבן, אף שכבר הבין שאין לו שום קשר אליו
בדף הפייסבוק “יאיר, כנראה שכן צריך להוציא תעודת בגרות“, אשר מתעד את שטויותיו של שר האוצר, נשאו תפילה פרטית משלהם: “אלוהים, קצת לא נעים לנו לפנות אליך שוב, אבל הגיע הזמן שתגיד לו שכבר דאגת שמישהו ימציא את גוגל”.
עם מותו של גבריאל גרסיה מארקס, זה היה רק עניין של זמן עד שלפיד, שאוהב להציג את עצמו כאינטלקטואל, יכתוב משהו על מרקז מארקס. רבים שיערו שהוא ייחס לסופר המנוח ציטוט שגוי. לפיד הפתיע וכנראה כן חיפש בגוגל, מצא ופרסם:
הבעיה היא שמידע שנמצא בגוגל הוא לא תמיד נכון – לפעמים הוא רק מהדהד טעות נפוצה. כפי שגילה\ יוסי גורביץ, מקור הציטוט בספר אחר של מארקס, “הגנרל במבוך”.
טיפ לתלמיד לפיד: חיפוש בתוך ספרים בגוגל.
מרקז?
מה שקורה כשכותבים בחופזה. ממש כמו יאיר לפיד :)
עדיף שיכתוב בחופזה יעשה טעויות קטנות ( מי שישמע כמה זה חשוב שם הספר המדויק ) וישאיר לאנשים קטנים לבדוק. את הזמן שיתפנה ימשיך להקדיש לפעילות הציבורית
אני מבין שגם אם יאיר לפיד יחלק כסף תודיעו לכל המדינה שהוא טועה