איך להכין ארוחות בנטו? ספר חדש במימון-קהל ילמד אתכם // סמול טוק

במקום סנדוויצ’ים וג’אנק פוד, ניבה קרן אור מכינה לילדיה מנות בנטו מאוזנות לבית הספר. עכשיו היא מגייסת כסף להוציא על זה ספר

את חושבת מחוץ לקופסה?
“אני חושבת הרבה בתוך הקופסה. במשך 3.5 שנים אני מכינה את כל האוכל של הילדים לבית הספר בתוך קופסאות בנטו, שזה קופסאות אוכל בסגנון יפני, שמתבטא גם בצורה האסתטית – האוכל מוגש חתוך קטן, אוכלים ביד או בצ’ופסטיקס, חמישה צבעים; ולעתים קרובות גם בתכולה, יש איזון תזונתי מסויים – 3/6 פחמימה כלשהי, אורז, אטריות, תירס, אפילו לחם, 2/6 ירקות, ביפן ישימו מבושלים ואני שמה בעכיקר חיים, ו-⅙ חלבון – מביצה, למשל טמאגו (חביתה מגולגלת), בשר כלשהו או סויה ונגזרותיה, כמו טופו. אבל אני לא אגדיר את עצמי כמכינה אוכל יפני בלבד, לפעמים אני מכינה להם אוכל מערבי או ים-תיכוני. כשהם היו יותר קטנים הייתי עושה להם המון קישוטים. היום הם כבר גדולים ולא רוצים ציורים”.

עמוד מספר הבנטו "בתוך הקופסה"

למה בנטו?
“הילדים שלי ממש חובבי יפן. זה הגיע דרכם, הדבר הזה. היה לי ילד קטן, מתן, היה בן 10 אז, והוא נורא התלונן על הארוחות, רצה לאכול ג’אנק פוד, ואני רציתי שהוא יאכל בריא. עשינו פשרה, הוא ביקש שאני אכין בנטו, הראה לי באינטרנט והתחלתי להכין. בהתחלה הם היו מכוערים נורא, והתמקצעתי עם השנים. נפלתי בהרבה בורות וניסיתי המון דברים, וזיקקתי לעצמי דרך עבודה שהיא מהירה. בהתחלה עבדתי על כל קופסה שעה. זה לא נורמלי לעבוד ככה. סיגלתי לעצמי כל מיני שיטות וקיצורי דרך. בספר אני מלמדת את כל הטריקים האלה”.

ספרי לי על הספר.
“יש לי שני בנים שהם ציירים מוכשרים. מתן מתמחה בלצייר בסגנון מנגה. בתחילת החופש הגדול אני מאוד רציתי לראות מה אפשר לעשות שיהיה משמעותי, הצעתי להם שנעשה את הפרויקט הזה ביחד, כדי למצות את הכישורים שלהם ואת הרעיונות שלי כדי להפיץ את כל הנושא של הבנטו ברחבי הארץ. אני מנהלת בלוג בנטו כבר שלוש שנים, וכל יום בשנת הליומדים אני מעלה תמונה של הבנטואים שאני מכינה. האמת שהרבה הורים נדבקו בזה, הרבה אנשים אמרו לי, וגם אני אמרתי, שצריך לרכז את כל הידע שהצטבר אצלי. לספר קוראים ‘בתוך הקופסה’, השם היחיד שהילדים שלי אמרו שהוא לא טפשי מדי”.

אתם מגייסים כסף למימונו.
“התחלנו גיוס במימונה פחות או יותר כשהתחילה המלחמה. כשהמלחמה נגמרה היינו על 8000 שקל, ובזמן האחרון זה התחיל לרוץ. עד עכשיו גייסנו 18 אלף, אנחנו רוצים לגייס 40 אלף. לשמחתנו התגייס לעזרתנו בחור נחמד שלא הכרנו, רז שרבליס, מדריך טיולים ביפן, שגייס את החברה הגאוגרפית והם יעשו בשבוע הבא במוזיאון ישראל ערב הרצאות על יפן, וההכנסות ייכנסו ישר לתוך הפרויקט. יש כבר כמה חברות גדולות לייבוא מוצרים מהמזרח, שמאז שהדבר הזה התחיל לתפוס תאוצה, הביעו עניין לתמוך בפרוייקט הזה”.

הייתם כבר ביפן?
“לצערי לא, אפילו לא בחו”ל. אנחנו לא במצב הכלכלי המאים לנסיעה ליפן. אבל אני מקווה שזה יגיע, אנחנו מאוד אופטימיים בקשר לעתיד. יפן הוא יעד מאוד חלומי מבחינתנו. יש לי הרבה חברות ביפן, במהלך השנים התחברתי גם ליפניות שדוברות אנגלית וגם לישראיות שגרות ביפן ונשואות ליפנים”.

ניבה קרן אור ובנטו שהכינה. צילום: חגית אברהם

ניבה קרן אור ובנטו שהכינה. צילום: חגית אברהם

אילו תגובות מקבלים הילדים בבית הספר?
“כששואלים את עמית, הוא אומר, ‘אנחנו לומדים בבית ספר דמוקרטי, יש אנשים יותר מוזרים מאיתנו’. הבן הצעיר, מתן, אני יודעת שהקופסאות שלו היו אטרקציה, במיוחד כשהן היו מצויירות. אנחנו מעודדים ייחודיות בבית הזה”.


התפרסם בגירסה שונה במדור “סמול טוק” ב”מוסף הארץ”, 12.9.2014


תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.