[עדכון] עיריית תל אביב *לא* קנסה שוב מכונית שחנתה בחניה רגילה שהפכה לחניית נכים
[אמ;לק] לפי דיווח של גולש, עיריית תל אביב קנסה רכב על חנייה בחניית נכים, שעות ספורות אחרי שסימנה את אותה חניה כחניית נכים. מקרה דומה קרה לפני שנתיים וחצי, ואז התחייבה העירייה למנוע את הישנותו. [עדכון] העירייה מוסרת שלא קנסה את הרכב [\אמ;לק]
עיריית תל אביב הפכה חניה רגילה לחניית נכים על ידי הוספת סימון על הכביש ותמרור. שעות ספורות אחר כך, הונח על המכונית פתק שנראה כמו קנס של העירייה. אם אכן מדובר בקנס, אפשר היה לומר שמדובר בטעות בתום לב – הפקח שנתן את הקנס הוא לא האיש שסימן את החניה והציב את התמרור – אלא שמדובר במקרה המתועד השני שבו העירייה עושה זאת, ולכן, שוב, אם מדובר בקנס, מדובר ברשלנות או בזדון. בפעם הקודמת, העירייה התנצלה והתחייבה במפורש: “מדובר בטעות חמורה ושלומיאליות שאינה מקובלת על עיריית תל-אביב-יפו. אנחנו מתנצלים על עוגמת הנפש ונבדוק את עצמנו לגבי העתיד כדי שדברים מסוג זה לא יישנו”. [עדכון] אחרי חמישה ימים וביוש, עיריית תל אביב מסרה תגובה, שעודכנה בתחתית הפוסט. [\עדכןן]
ביום חמישי ב-9:45 תיעד ארטיום וויחנסקי במצלמת-הרכב שלו את עובדי עיריית תל אביב מסמנים את חניית הנכים. ב-13:00 תיעד וויחנסקי עם אותה מצלמה את התמרור החדש, ואת הקנס שקיבל הרכב. “בעצם רק אז קלטתי בעצמי מה זה היה בבוקר”, סיפר לי. בעל הרכב לא היה במקום, אבל וויחנסקי עדכן בפייסבוק כי “אור [עמיתו לעבודה, ע”ק] התקשר למספר במדבקה ‘איך אני נוהג’ והשאיר את הטלפון שלי”.
המקרה הקודם קרה להילה בן ברוך בפברואר 2013. היא חנתה בצהריים במקום חניה חוקי, וכשחזרה גילתה שהמכונית שלה לא שם, ובמקומה יש מקום חניה לנכים. אחרי בירורים מתישים מול העירייה, שבמהלכם פקפקו נציגי העירייה בגירסה שלה, היא נדרשה לשלם 1000 שקל קנס ו-350 שקל דמי גרירה.
היא סיפרה אז בפייסבוק שלה:
למחרת בבוקר הלכתי אל בניין משרדים מול ביתי (ומול איפה שעכשיו קיימת חניית הנכה), על מנת לברר של מי החנייה ומתי עשו אותה. למזלי הרב, אולי רב מאוד, גיליתי כי קיימות מצלמות אבטחה לבניין. איש חברת האבטחה היה נחמד מאוד והסכים להראות לי את החומר המצולם שהעלתי לכאן.
אזרחים, תושבים וחברים יקרים – הקליקו פליי. פשוט לראות ולא להאמין. לבכות או לצחוק. בזמן שרכבי חונה בכחול לבן, מגיעים 2 עובדי עירייה ומסמנים סביבו את חניית הנכה! צ’יק צ’ק גם שינו את צבע המדרכה מכחול לבן לאפור. ככה. בפשטות. תוך 5 דקות הפכו אותי לעוברת על החוק. פשוט בריונות ובזיון שטרם נראו בעיריית תל אביב. הרי שיש שם 2 עובדים! אף אחד מהם לא שם לב שעומד שם רכב? לא יכלו להרים שנייה טלפון? להתריע? כמובן שלא. כי מה אכפת להם? הם רק באו לעבוד.
בעקבות הדיווחים בתקשורת, עיריית תל אביב מסרה בתגובה לאתר “הארץ”:
מדובר בטעות חמורה ושלומיאליות שאינה מקובלת על עיריית תל-אביב-יפו. אנחנו מתנצלים על עוגמת הנפש ונבדוק את עצמנו לגבי העתיד כדי שדברים מסוג זה לא יישנו. הקבלן שהגיע למקום סימן אותו כחניית נכים, אך בניגוד לנוהל לא עדכן את אגף הפיקוח. יודגש כי במקום הוצב 3 ימים לפני המקרה תמרור המציין כי מדובר בחניית נכים. עם הגעתה של התושבת לאגף החניה אמש בוטל הקנס באופן מיידי, והיא לא חויבה בהוצאות גרירה. באשר למענה של הנציג במוקד 106, הנושא ייבדק ויחודדו הנהלים לגבי אופן המענה והטיפול של נציגי המוקד במקרים מעין אלו.
האם הטעות החמורה והשלומאליות כן מקובלות על עיריית תל אביב, והדברים כן נשנו? אם כן, אני מציע לבעל הרכב לא להסתפק בביטול הקנס, אלא לתבוע מהעירייה פיצוי על רשלנותה, שבגללה הוא ייאלץ לבזבז את זמנו מול הביורוקרטיה של אגף החניה.
“אני לא מתכוונת לשתוק, ולא לרגע אחד, וגם לא לנוח ולא להרגע. אני אפתח בהליכים משפטיים על העוול ועוגמת הנפש, אבל יותר מכל על העבירות שלכם”, כתבה לפני שנתיים וחצי בן ברוך. אתמול היא אמרה לי: “לא נקטתי אמצעים משפטיים, אבל עכשיו שהמקרה קרה שוב אשמח לתבוע. ביררתי בזמנו עם עורך דין ויש חוק התיישנות של 5-8 שנים, משמע אני עדיין יכולה לפעול בהליכים משפטיים”.
ביקשתי אתמול את תגובת העירייה, ואפרסם אותה כשתתקבל. אם כי יכול להיות שלא תתקבל – תגובה אחרת שביקשתי מהעירייה לפני שלושה חודשים, בנושא אחר, עדיין לא נענתה.
[עדכון] תגובת עיריית תל אביב, חמישה ימים אחרי פנייתי:
בניגוד לטענותיך, בתאריך 27.8, תאריך התקנת התמרור ע”י אגף התנועה, לא הוגש דוח נגד רכב שמספרו 16-610-34 [הרכב שצולם בפנייה שהועבר אלינו].
בחינה של תצלומי הרכב ששלחת מראה שלרכב הוצמד מנשר עירוני, המודיע לבעליו על שינוי הסדרי החנייה במקום (מצורפת תמונה).
אחרי הקיפול: הטמעה של הפוסט והסרטון של הילה בן ברוך.
תגובות
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.