אפל מבקשת מ-FBI לגלות לה איך פורצים לאייפון • מתיחת 1 באפריל של גוגל השתבשה • האם מהתמונות המרגשות עם בתה המתה חשודה ברצח » האחראי על האינטרנט
אפל סירבה לעזור ל-FBI; מבקשת ממנו עזרה
הסתיים המאבק העקרוני והמסוקר בין FBI לאפל, כשאפל הצליחה לנצח ולהפסיד בו בו-זמנית.
FBI מחזיקה באייפון ששייך למחבל מאירוע הירי בסן ברנדינו. הסוכנות ביקשה להריץ אינספור סיסמאות אפשריות כדי למצוא את הסיסמה הנכונה, שתפתח בפניה את האייפון. הסוכנות חששה שבטלפון מופעל אחד ממנגנוני ההגנה מפני פריצה כזאת – האחד, השהיה אחרי כל סיסמה שגויה, מה שהיה מעכב את מאמצי הפריצה, והשני, מחיקת כל תכני המכשיר אחרי 10 נסיונות הזנה של סיסמאות שגויות.
FBI ביקשה מאפל שתיצור גירסת מערכת הפעלה לאייפון, שתעקוף את המנגנונים הללו. אפל סירבה, בטענה שמערכת הפעלה כזו עלולה לשמש לפריצת מכשירים נוספים, ולפגוע בפרטיות המשתמשים החפים מפשע.
FBI ביקשה מבית משפט לצוות על אפל לציית, אולם בסוף החודש שעבר הודיעה כי הצליחה לפרוץ את הטלפון. הסוכנות לא מסרה פרטים על הפריצה, אולם ב”ידיעות אחרונות” דווח כי הסוכנות נעזרה לשם כך בחברה הישראלית סלברייט, שסירבה להגיב על הפרסום.
כעת התהפכו היוצרות, כשאפל מבקשת מ-FBI לספר לה כיצד נפרץ האייפון. הנימוק: פירצה כזאת עלולה לסכן את פרטיות המשתמשים הלגיטימיים, ואפל צריכה לחסום אותה. אפל מצאה את עצמה בנעליים של FBI, כשהיא מחפשת נימוקים חוקיים לאלץ את FBI לחשוף בפניה את הפירצה.
הלוס אנג’לס טיימס מספר שההחלטה אם הממשל ישתף חברות טכנולוגיה בפירצות אבטחה שהוא יודע עליהן נקבעת בנוהל סודי של הבית הלבן, שנקרא Vulnerabilities Equities Process. במסגרת הנוהל, נציגי ממשל צריכים לשקול את חשיבות המידע שאפשר להשיג באמצעות הפירצה, אם יש לממשל דרכים חלופיות להשיג את המידע שלא באמצעות הפירצה, ואם גורמים זדוניים עלולים לגלות את הפירצה ולהשתמש בה לרעה.
איזה קטע, בתי מתה
ג’יני דיטי, שבתה בת השנתיים מתה בדצמבר אשתקד, פנתה בינואר לצלם סאני ג’ו, שיוצר תמונות מחווה משפחתיות למתים, שבהן הוא משלב בתמונות של בני המשפחה החיים תמונות של המת כשהוא מעוצב כרוח רפאים – חצי שקוף, עם הילה וכיוצא בזה. בתמונות מצולמת דיטי בבית הקברות לצד “רוח הרפאים” של בתה, אוחזת בידה, מקריאה לה ספר ומסתכלת איתה על קברה של הבת.
ג’ו ריחם על האם הצעירה, שסיפרה לו שבתה נחנקה בעת שאכלה בננה, ולא גבה ממנה תשלום על העבודה. בחודש שעבר נחרד לגלות שדיטי ובן זוגה, מייסי גרייס, עומדים לדין בחשד להזנחה פושעת ולרצח מדרגה שלישית. התינוקת הגיעה בדצמבר לבית חולים עם חבלות שתואמות להתעללות, ומתה תוך ימים ספורים, לדברי המשטרה.
גולשים ברשת ביקרו את ג’ו על התמונות, אולם הוא, כאמור, לא ידע שמדובר בחשד לרצח כשיצר אותן. “אני מצטער שקושרתי לסיטואציה כל כך מרושעת ומבחילה”, אמר לפוקס ניוז, “היא נראתה כמו אם באבל”.
גוגל, תגיד לי למה
לגוגל יש מסורת ארוכה של מתיחות ב-1 באפריל, שהמוצלחת בהן לדעתי היא השקת תיבת ג’ימייל בנפח גיגה אחת בתאריך זה, כדי לגרום לאנשים לפקפק אם מדובר במתיחה או במוצר אמיתי (מדובר במוצר אמיתי). אבל מתיחת ג’ימייל של החברה ב-1 באפריל הנוכחי גרמה לכעס ותסכול אצל המשתמשים.
במסגרת המתיחה, גוגל החליפה את כפתור “שליחה ואירכוב”, ששולח את הודעת התשובה שהמשתמש כתב ומארכב את כל התכתובת, בכפתור “mic drop” (הפלת מיקרופון, מטאפורה שמשתמשים בה אחרי טיעון מנצח, כמו הפלת מיקרופון בסוף באטל ראפ). לחיצה על הכפתור הוסיפה לגוף הודעת התשובה גיףהנפשה של מיניון מפיל מיקרופון, שלחה את ההודעה ושמה אותה על מיוט – כלומר מנעה מהמשתמשים לראות חיווי אם התקבלה תשובה.
איש הטכנולוגיה אנדי באיו דיווח על המרמור של אומת הרשת מהמתיחה. “אני לא מאמין כמה קצרת-רואי מתיחת 1 באפריל ‘נפילת מיקרופון’ של גוגל”, כתב באיו, ובאותיות גדולות (כלומר, צעקה) כתב: “איזו בדיחת 1 באפריל בלתי מזיקה, מה כבר יכול להשתבש”. להדגמת הנזק, העלה דוגמה לשיבוש אפשרי כזה – הודעה על סידורי הלוויה לאישה שמתה, עם המיניון מפיל המיקרופון בראשה.
WHAT A HARMLESS APRIL FOOL'S JOKE, WHAT COULD GO WRONG pic.twitter.com/Maw8a6VUSA
— Andy Baio (@waxpancake) April 1, 2016
באיו לינקק לחיפוש “mic drop” בפורום התמיכה של ג’ימייל, שבו משתמשים התלוננו על הבדיחה. אחד מהם כתב: “אז כרגע איבדתי את המשרה שלי בגלל ההתחכמות הזאת של ‘נפילת מיקרופון’. הא הא. אין שום דבר לא בסדר עם מתיחה, עד שהיא מפריעה לעסקים. נראה שאין מקום ליצור קשר עם צוות התמיכה של ג’ימייל. אז עכשיו אני רותח. אני רוצה ליצור קשר עם מישהו מהצוות שלהם בהקדם האפשרי. מי שיש לו את מספר הטלפון, נא לשתף”.
הביקורת הגיעה לגוגל, שהתנצלה, הסירה את הכפתור והחזירה את ההודעות ממיוט כדי שהמשתמשים יוכלו לקרוא אותן: “ובכן, נראה שמתחנו את עצמנו השנה. בגלל באג, פיצ’ר המייקדראפ בלי כוונה גרם ליותר כאבי ראש מאשר צחוקים. אנחנו באמת מתנצלים. הפיצ’ר כובה. אם אתם עדיין רואים אותו, טענו מחדש את עמוד הג’ימייל שלכם”. בגוגל התנצלו שהפעילו את הפיצ’ר בלי לבקש מהמשתמשים את אישורם, על כך שהכפתור היה קרוב מדי לכפתור השליחה ועל כך שבאג גרם בחלק מהמקרים לשליחת הגיףהנפשה גם כשהמשתמשים לא לחצו על כפתור המייקדראפ. החברה ציינה כי משתמשים עסקיים, חינוכיים או ממשלתיים של ג’ימייל דרך שירות Google Apps לא קיבלו את הכפתור הזה.
תגובות
תגובה אחת לפוסט “אפל מבקשת מ-FBI לגלות לה איך פורצים לאייפון • מתיחת 1 באפריל של גוגל השתבשה • האם מהתמונות המרגשות עם בתה המתה חשודה ברצח » האחראי על האינטרנט”
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.
[…] דרשה לקבל לידיה את פרטי כלי הפריצה, כדי שתוכל לחסום את […]