מאות עסקי מזון נסגרו בפתאומיות בימים האחרונים
בשבוע האחרון נסגרו במפתיע מאות בתי עסק בתחום המזון, כך עולה מדיווחים שמגיעים לחדר 404. העסקים סגרו את שעריהם בין לילה בלי הודעה מוקדמת, ולקוחות שהגיעו אליהם גילו דלתות סגורות ותריסים מוגפים. רוב העסקים הם מתחום המזון המהיר, כגון פלאפליות, שווארמיות, פיצריות וטוסטיות, ומסעדות איטלקית ואסייאתיות, בתי מאפה, קונדיטוריות ובורקסיות, וכן מכונות לממכר מזון ומשקה. ממשרד הכלכלה נמסר כי השר יכנס צוות מיוחד לבדיקת ההתרחשויות מיד אחרי החג.
(צילומי המחשה; לעסקים המצולמים אין קשר לפוסט, שאין לו קשר למציאות)
26 באפריל, 2016 | בנושאים סאטירה
אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד, אבל צ’מע קטע מאנטרג מתקופתי ברבנות:
ככלל, ההשגחה שנדרשות לה מסעדות שמבקשות לפתוח בפסח היא הרבה יותר צמודה וקפדנית מההשגחה בשאר ימות השנה. רוב השנים, זה היה בסדר – משום שרוב בתי העסק היו סגורים, וניתן היה לתגבר את המסעדות הפתוחות באמצעות משגיחים של המסעדות והמפעלים הסגורים.
בשנים האחרונות, עם התפתחותם של כל מיני תחליפי לחם נסבלים, שיעור המסעדות הכשרות שפתוחות בחג עלה מ-20% בערך ל-50% בערך. כדי לפצות על הביקוש, הרבנויות נאלצות לגייס בחורי ישיבה בבין הזמנים (את אלה שמותר להעסיק), כדי שיתגברו את צוותי ההשגחה.
קוריוז נוסף: הרבה מהמסעדות הסגורות הן כאלה שבדרך כלל הן בכלל לא כשרות. הרבה מאוד חילוניים, שבימות השנה אוכלים באין מפריע במסעדות לא כשרות, כן רוצים להימנע מחמץ – והם יודעים שאת זה הם יכולים להבטיח רק במסעדות עם כשרות של הרבנות. לכן בפסח מסעדות לא כשרות נותרות פעמים רבות שוממות, וסוגרות את שעריהן.