שמו של נחקר בחשד להונאת ענק מצונזר בחלק מהתקשורת אבל מופיע בדיווחים לבורסה

וויינט, 9:52: “חשד להונאת ענק: כ-200 מיליון שקלים מכספי המדינה הוצאו במרמה” (📁)

מעריב, 10:22: “מעילה חסרת תקדים: נעצרו 19 חשודים בגניבת 200 מיליון ש”ח מקופת המדינה” (📁)

ישראל היום, 10:35: “משטרת ישראל עצרה 19 בני אדם בחשד לקבלת דבר במרמה, זיוף, קשירת קשר לפשע, הלבנת הון ועוד • החשודים עובדים בתחום כוח האדם, וביניהם חברה ציבורית • השיטה: יצירת מנגנון שיטתי של דיווחים כוזבים וניפוח עסקאות, חשבוניות פיקטיביות והמרת כספים” (📁)

וואלה, 11:04: “חשד להונאת ענק: גורמים בחברות כוח אדם הוציאו במרמה 200 מיליון שקל” (📁)

הודעת אס.אר אקורד לבורסה על החקירות והחיפושים במשרדיה, 20.6.2016. צילומסך מאתר הבורסה לניירות ערך; עיבוד: חדר 404

מה חסר? שמה של החברה, שנעדר גם מההודעה לעיתונות של המשטרה. אולי כי חקירה כזו בחברה ציבורית מהווה אירוע מהותי, שישפיע על המנייה, ולכן חובה לדווח למשקיעים? אבל הבורסה לניירות ערך כבר טיפלה בזה: מי שנכנס לאתר הבורסה מצא בקלות הודעה שהבורסה פרסמה, ובה נכתב “הנדון: “אס.אר אקורד בע”מ [/] מן החברה נמסר כי בכוונתה לפרסם דיווח בדבר אירוע מהותי. בעקבות זאת הופסק המסחר בניירות הערך של החברה”. כך שאין חשש שפרסום המידע בתקשורת יהווה עבירה על חוקי המסחר.

התקשורת כבר ידעה שהבורסה יודעת – המשטרה עצמה ציינה בהודעה לעיתונות כי “בשל העובדה כי אחד מנותני שירותי המטבע שעל פי החשד מעורב בפרשה הינו חברה ציבורית, עודכנו כנדרש גורמי הרשות לניירות ערך”.

בוויינט, שהתהדרו בפרסום ראשון, פרסמו בכתבה את ההודעה לבורסה בהשמטת שם החברה, וגם צירפו צילומסך שלה שבו טשטשו את שם החברה.

דיווח בוויינט על החקירה בחברת אס.אר אקורד ללא אזכור שם החברה, עם צילומסך מאתר הבורסה שבו טשטש וויינט את שם החברה. צילומסך מוויינט, 20.6.2016

כך שבעצם וויינט שלחו את הגולשים לחפש את שם החברה באתר הבורסה, שם הופיעה בהמשך גם ההודעה המלאה, שבה דווח על חקירת בעל השליטה והדירקטור, החיפושים במשרדי החברה ובמשרדי חברות נוספות הקשורות לבעל השליטה וכיוצא בזה.

דיווח באתר הבורסה על אירוע מהותי בחברת אס.אר אקורד, 20.6.2016. צילומסך

ייתכן שוויינט רמזו למתגלצ’ים ללכת לאתר הבורסה ולחפש שם את המידע שאסור להם לפרסם, כי המעצרים והחקירות החלו הבוקר, והחוק אוסר לפרסם שמות של חשודים ב-48 השעות הראשונות אחרי החקירה הראשונה, אלא אם הובאו בפני שופט או הוגש נגדם כתב אישום (זאת בהנחה שהאדם המדובר אכן נחקר כחשוד, כפי שמדווח בתקשורת).

כלי תקשורת שכן פרסמו את שם החברה והנחקר – הכלכלונים, אולי כי הם יותר מחוברים לדיווחי הבורסה: דה-מרקר, 10:06 (📁); גלובס, 11:47 (📁); כלכליסט , 11:48 (📁)

* הפוסט עודכן לאחרונה ב-14:18

תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.