📺 מחקר ייצוג נשי בערוצים 2 ו-10 של הרשות השנייה 👩 // שוברים אמברגו

ביצה שבורה. צילום: Nick Wheeler (cc-by-nc-sa)

רוצים לקרוא על ייצוג נשים בתוכניות האקטואליה בערוצים 2 ו-10 בשלושת החודשים האחרונים? הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו הוציאה אתמול הודעה לעיתונות באמברגו לפרסום ב-8.3.2017, אבל אני לא חתמתי על שום אמברגו.

תזכורת: הנחיתו עליכם אמברגו מבלי שהסכמתם? שלחו את החומר אל ת”ד 404 ואפרסמו כאן.

נשים על שלטי חוצות בתל אביב. תמונה: עידו קינן (cc-by-sa)

נשים על שלטי חוצות בתל אביב. תמונה: עידו קינן (cc-by-sa)

From: Shlomi Laufer
Date: 2017-03-06
Subject: מחקר ייצוג נשי – לפרסום ביום האישה הבינ”ל 8.3

הנשים שוברות שיאים אבל עדיין רחוקות משוויון

הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו מוציאה את נתוני המחקר המשווה השנתי לרגל יום האישה הבינלאומי. התוצאות מעודדות ומעידות על מגמת שיפור, אבל עדיין לא משביעות רצון.

במסגרת המחקר נבדקות כל תכניות האקטואליה בערוצים 2 ו-10 במשך שלושה חודשים. בסה”כ נסקרו למעלה מ-1,500 אייטמים בהשתתפות למעלה מ-4,000 דמויות על פני למעלה מ-5,500 דקות שידור, המחולקות באופן שוויוני בין ערוצים 2 ו-10.

מהמחקר עולה כי לגברים יתרון בנראות ברוב התפקידים (מרואיין, כתב, פרשן מערכת ומומחה חיצוני), לעומת יתרון קטן לנשים בתפקידי ההנחיה. עליה נרשמה בנראות נשים בתפקידי מרואיינות, כתבות ופרשניות מערכת. בניגוד לשנה שעברה בה הייצוג הבולט לנשים היה בתפקידי הנחיה, השנה נשים נראות באופן ניכר במגוון תפקידים, באופן הדומה יותר לפיזור התפקידים בקרב גברים.

אוה מדז’יבוז’ יו”ר הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו: ‏”הפעילות היזומה ‏של הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו במסגרת הוועדה לייצוג נשי, לצד הביקורת הציבורית על מיעוט נשים בתכניות האקטואליה בשנים האחרונות לצד אכן הובילו לשינוי מורגש. בשנה ‏החולפת ראינו ביותר ויותר תכניות את המגמה הזו, אבל לצד הברכות לכל העורכות והעורכים ‏שלקחו חלק בשינוי, מהנתונים הסטטיסטיים עדיין עולה תמונת מצב לא שוויונית, כך שהתהליך ‏המבורך נמצא עדיין בראשיתו. מבחינתנו ברשות השנייה אנו שואפים להגברת נוכחות נשית ‏בתחומי הסיקור שעדיין נתפסים “גבריים” ובהם נושאי ביטחון, חוץ, פוליטיקה וביטחון פנים, בכל ‏שדרת התפקידים – כתבות, מרואיינות, פרשניות ומומחיות וגם בכל שדרת הגילאים. חלק מתפיסת העולם שלי מדברת גם על נראות מגוונת של נשים על המסך. גם עלינו, הנשים, חלה אחריות לקחת חלק פעיל בתהליך, לא להסס ‏ולהשתלב במאגרי המומחיות של המערכות השונות. אין לי ספק ברצונן של מערכות התקשורת ‏בערוצים 2 ו-10 ובתחנות הרדיו האזוריות להגדיל את הייצוג הנשי בתקשורת”.

מתוך נתוני המחקר עולה כי זמן המסך הממוצע לדמות באייטם גבוה יותר לדמויות גבריות בהשוואה לדמויות נשיות, וגבוה באופן משמעותי לפרשן מערכת בהשוואה לפרשניות מערכת. למרות הירידה בשיעור המומחיות החיצוניות, זמן המסך שהוקדש למומחיות בממוצע לאיטם, ארוך השנה יותר באופן משמעותי באופן כללי.

נתון מעניין נוסף נוגע לפיזור בין קבוצות הגיל השונות: לנשים יתרון בנראות עד גיל 45, אם כי בפערים קטנים. בגילאים מבוגרים יותר, המהווים קרוב למחצית מסך הדמויות, דומיננטיות משמעותית לגברים. עם זאת, חלה עליה בנראות נשים בכל קבוצת גיל והשנה נראו הן יותר נשים צעירות והן יותר נשים מבוגרות על המסך.

הפער הגדול ביותר נשמר עדיין בגזרת התוכן. רוב לנשים באייטמים בנושאי חינוך, צרכנות, בריאות ורווחה ולעומת זאת פער גדול לטובת גברים בנושאי משפט, משטרה, פוליטיקה, נושאים מדיניים ונושאי חוץ וביטחון.

· 67% מהמרואיינים הם גברים לעומת 33% נשים

· 64% מזמן המסך מוקדש לגברים לעומת 36% לנשים

· יותר מנחות ממנחים. 56% נשים לעומת 44% גברים

· בגזרת הכתבים: 71% גברים מול 29% נשים

· בגזרת המומחים החיצוניים: 71% גברים מול 29% נשים

· רוב נשי בתכניות הכלכלה – 56% מהדמויות

· בתכניות אקטואליה 77% מהדמויות הן של גברים לעומת 23% נשים

לנוחיות כולם נבקש לפרסם את הנתונים ב-8.3 יום האישה הבינלאומי.

תודה,


שלומי לאופר | Shlomi Laufer
לאופר:גלאון GLPR
[טלפון]
glpr.co.il

להורדה (PPTX, 1.24MB)

תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.