טיסת יונייטד אקספרס 3411 נקלעה לסופת חרא ברשת
האחראי על האינטרנט בגלצ
מניית יונייטד איירליינז איבדה 3.8%, שהם 800 מיליון דולר, במסחר של שעות הבוקר המאוחרות של יום שלישי, ובסך הכל 770 מיליון בסיכומו, למחרת פרסום הסרטון שבו נראים שוטרי תעופה גוררים באלימות את דייויד דאו, נוסע בטיסת יונייטד אקספרס 3411 משיקגו, אילינוי ללואיוויל, קנטאקי, כשהוא מחוסר הכרה ופניו מכוסים דם.
@United overbook #flight3411 and decided to force random passengers off the plane. Here's how they did it: pic.twitter.com/QfefM8X2cW
— Jayse D. Anspach (@JayseDavid) April 10, 2017
זה התחיל כשיונייטד רצתה לפנות מקומות להטיס את עובדיה לאייש טיסה אחרת, והציעה 400 ואחר כך 800 דולר + אכסון למי שיפנו את כסאם, אך איש לא התנדב. לאחר מכן היא ערכה הגרלה לא-אקראית-לגמרי לבחור את הנוסעים שיוסרו מהטיסה. ד”ר דאו, רופא במקצועו, נבחר בהגרלה, אך סירב לפנות את מקומו בטענה שיש לו פגישות עם מטופלים שהוא לא יכול להחמיץ. יונייטד הזעיקה את משטרת התעופה של שיקגו, ששלחה שלושה שוטרים לפנותו. במהלך הפינוי נחבט ראשו של דאו, לא ברור אם בשוגג או בזדון משטרתי, במסעד המושב, והוא שבר את אפו, איבד שתי שיניים וסבל מזעזוע מוח.
נוסעים תיעדו את התקרית ופרסמו אותה ברשת, והסרטונים הוויראליים הפכו לגיהנום יחצני לחברת יונייטד. מנכ”ל החברה, אוסקר מוניוז, פרסם איתנצלות שבה כתב “אני מתנצל שנאלצנו להכיל-מחדש (re-accommodate) את הלקוחות הללו”. לאחר מכן שלח מכתב לעובדים שבו האשים את הנוסע דאו בכך ש”פנינו אליו מספר פעמים נוספות במטרה לקבל את שיתוף הפעולה שלו לרדת מהמטוס, ובכל פעם הוא סירב והפך יותר ויותר מפריע ותוקפני”. אחרי שההתנצלויות רק ליבו את האש, מוניוז פרסם התנצלות:
האירוע הבאמת איום שהתרחש בטיסה הזו עורר הרבה תגובות אצל כולנו: זעם, כעס, אכזבה. אני חולק את כל הרגשות האלה, ואחד מעל כולם: התנצלויותיי העמוקות ביותר על מה שקרה.
בראיון לחדשות ABC בבוקר יום רביעי אמר מוניוז ש”זה לא יכול לקרות שוב – ולעולם לא יקרה שוב – על טיסה של יונייטד איירליינז. זו ההנחה שלי וזו ההבטחה שלי”.
החברה כבר החזירה לכל נוסעי הטיסה את הכסף, מחוקקים קוראים לחקור את התקרית, חברות תעופה מתחרות לועגות ליונייטד בקמפיינים וברשתות החברתיות, וכלי תקשורת שונים החלו לחפור ולמצוא כתמים בעברו של ד”ר דאו (ולחטוף ברשתות החברתיות מגולשים ועיתונאים, שמאשימים אותם בהאשמת הקורבן).
הסיפור של ד”ר דאו הציף סיפורים רבים אחרים על יונייטד ויחסה לנוסעיה, ובהם ההחלטה של יונייטד לאסור על שתי נערות לעלות על טיסה כשהן לבושות בחותלות ודרשה מהן להחליף בגדים, ולאחר מכן עמדה מאחורי ההחלטה ואמרה שמאחר שהנערות נסעו בחינם כקרובות משפחה של עובדי החברה, הן מייצגות את החברה ולכן אסור להן ללבוש חותלות מלייקרה או ספנדקס, ג’ינסים קרועים, כפכפים ובגדים שחושפים הלבשה תחתונה; וסירוב של דיילת להגיש לנוסעת מוסלמית פחית שתייה סגורה, בטענה שהיא עלולה להשתמש בלשונית של הפחית כנשק, בזמן שלנוסע לא מוסלמי שישב לידה לא היתה בעיה לקבל פחית סגורה, תקרית שעליה התנצלה החברה. גם שתי התקריות הללו פורסמו ברשתות החברתיות בזמן אמת.
אחד הישראלים שחווה את השירות של יונייטד הוא צחי הופמן, כתב הטכנולוגיה של גלובס, שחזר בינואר מתערוכת הטכנולוגיה CES. טיסה בשני חלקים, שאמורה היתה לארוך 17 שעות, התארכה ל-48 שעות מסוייטות, 6 מהן במטוס תקוע על הקרקע בלי אוכל ועם שתייה שחולקה רק ביוזמת הנוסעים עצמם, ולאחר מכך המתנה של חמישה ימים עד שקיבל את המזוודה שלו, לא לפני שקיבל מזוודה של מישהו אחר. לבסוף הוא גם זכה לפיצוי כספי מיונייטד, שהצליחה לפשל גם שם – כשבפארסה סאטירית הפקידה את כספי הפיצוי בחשבון של אדם אחר.
והסיפור הכי מפורסם על השירות של יונייטד, לפחות עד שהיא שיסתה שוטרי תעופה ברופא, הוא זה של המוזיקאי דייב קרול. הוא טס ביונייטד עם הגיטרה שלו שנבנתה במיוחד, ועובדי יונייטד שברו אותה כשהשליכו אותה בגסות לתא המטען של המטוס, למרות שהוא הודיע מראש שהיא יקרה ורגישה וזקוקה לטיפול מיוחד. באתרו הוא מספר שיונייטד גררה את הטיפול בתלונתו במשך שמונה חודשים, עד שהחליט לעשות לה שיימינג בצורת שיר שהעלה ליוטיוב, בתקווה לזכות למיליון צפיות תוך שנה – מספר שאליו הגיע תוך ארבעה ימים.
קרול פרסם מאז שני שירים נוספים על יונייטד, והפך למומחה בנושא עם הרצאות וספר על הפרשה. כשהסרטונים של דאו מועף מהטיסה התפרסמו, קרול קיבל פניות רבות בנושא ופרסם סרטון תגובה, שבו הוא מספר שבדיוק היה בטיסה חזרה מהרצאה שנתן על שירות לקוחות.
קרול מצא דרך להפוך את חוסר היכולת השירותי של יונייטד לכסף, כפי שד”ר דאו מתכנן לעשות – הוא שכר שני עורכי דין לתבוע את עיריית שיקגו ואת יונייטד, שצפויים להפקיד מיליונים רבים של דולרים בחשבון הלא-נכון – אולי זה של צחי הופמן?
תגובות
תגובה אחת לפוסט “ טיסת יונייטד אקספרס 3411 נקלעה לסופת חרא ברשת
האחראי על האינטרנט בגלצ”
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.
[…] אותה לשאננה, ולאור ההישגים המרשימים מהעת האחרונה של המתחרה האמריקאית יונייטד, אל על ממשיכה להתאמן ולהתחרות גם בתחרויות […]