לנבחר ציבור אסור לחסום גולשים במדיה חברתית בלי סיבה, פסק שופט פדרלי » האחראי על האינטרנט בגלצ 
משתמשי טוויטר אמריקאים הגישו החודש תביעה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק נגד הנשיא דונלד טראמפ, שחסם אותם מהפרופיל הפרטי שלו (@realDonaldTrump), כך שאינם יכולים לקרוא את ציוציו או להגיב עליהם כשהם מחוברים מהפרופילים שלהם. התביעה מבקשת לקבוע שהטוויטר של טראמפ, וכנגזרת מכך חשבונות מדיה חברתית של נבחרי ציבור, הם מקום שלציבור האמריקאי יש זכות לחופש ביטוי בו, שמוגנת בתיקון הראשון לחוקה האמריקאית.
ג’יימס קצ’ריס, שופט מחוזי בווירג’יניה, פסק ביום שלישי פסיקה תקדימית בנושא, בתביעה דומה, כך לפי דיווח של ארסטכניקה. האזרח בראיין דייויסון הגיש את התביעה נגד פיליס רנדל, יו”ר מועצת המפקחים של מחוז לודון בווירג’יניה, על שחסמה אותו לחצי יממה בפייסבוק בעקבות דברים שכתב על שחיתות במחוז.
השופט קצ’ריס פסק כי “דיכוי של פרשנות ביקורתית הנוגעת לנבחרי הציבור הוא צורה מהותית של אפליה של נקודת מבט, שמפניה מגן התיקון הראשון לחוקה”. בשל העובדה שהחסימה היתה קצרת מועד והוסר, השופט לא גזר עונש על היו”ר רנדל, אולם קבע שהיא ביצעה “חטא מכריע לפי התיקון הראשון לחוקה”, וכי “המקרה הזה מעלה שאלות חשובות על המגבלות החוקתיות שישימות לחשבונות מדיה חברתית שמנוהלים על ידי נבחרי מציבור”. החשבון של היו”ר רנדל, קבע השופט, “מתפקד כפורום לשיח לפי התיקון הראשון לחוקה האמריקאית”.
עם זאת, קבע השופט קצ’ריס כי ליו”ר רנדל – כלומר לנבחרי ציבור – מותר לסנן תגובות במדיה החברתית שלהם, כדי לשמור על המטרה שלשמה הם מקיימים את הפורום המקוון שלהם וכדי למנוע ממשתתפים מטרידים ומציפים לפגוע בחופש הביטוי של משתתפים אחרים, “ולאור השכיחות של ‘טרולים’ מקוונים, זה אינו סיכון היפותטי”.
ארסטכניקה מזכיר שאותו שופט דחה תביעה דומה של אותו תובע, על מחיקת תגובות שלו מהפייסבוק של התובע הכללי של מחוז לודון וחסימתו משם. השופט קצ’ריס קבע אז כי המחיקה אינה מהווה הפרה של התיקון הראשון לחוקה.
את פסק הדין המלא של דיוויסון נגד רנדל אפשר לקרוא כאן (פדף).
תגובות
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.