מבצע לט”ו באב 💍 2000₪ מתנה ממילר תכשיטים* (*בכפוף לזכייה בתביעת ספאם)

לכבוד חג מגדלי הפרחים, השוקולטיירים ויצרני התכשיטים היהודי, ט”ו באב, תכשיטי מילר העלו קמפיין מוכר, שבמסווה של המסר הסקסיסטי “נכון שהגבר שלך סתום חחחח אז אנחנו נגיד לו בשמך איזה תכשיט הוא צריך לקנות לך”, מאפשר לזוגות לקבל 2000₪ במתנה. כך תקבלו את הכסף:

1) האישה צריכה להיכנס לעמוד הנחיתה של הקמפיין ולבחור תכשיט מבין התכשיטים המוצגים בעמוד (לא משנה איזה), למלא את שמה ואת שם בן זוגה, ואת מספר הטלפון והאימייל שלו.

קמפיין שליחת הפרסומות הבלתי-קרואות של תכשיטי מילר, 8/2017

2) לסמן שהיא מסכימה למדיניות הפרטיות ולשמירת הפרטים במאגר המידע, אף שמדיניות כזו לא מופיעה בעמוד הנחיתה, ולא נאמר בו דבר על מאגר מידע.

3) לסמן כי “אני ובן זוגי מסכימים לקבל הצעות למוצרים ו/או שירותים בדוא”ל ומסרונים מחברת מילר”.

סעיפי ההסכמה במבצע תכשיטי מילר

4) ללחוץ “שלחי”. תוך זמן קצר, בן הזוג יקבל אימייל וסמס פרסומיים שיספרו לו שזוגתו מעוניינת בתכשיט שהיא בחרה בשלב 1.

הפרסומת שתכשיטי מילר ממיילים לבן הזוג

הפרסומת שתכשיטי מילר ממיילים לבן הזוג

הפרסומת שתכשיטי מילר מסמסים לבן הזוג

הפרסומת שתכשיטי מילר מסמסים לבן הזוג

5) כעת צריך בן הזוג להגיש תביעה נגד תכשיטי מילר על עבירה על “חוק הספאם” (תיקון סעיף 30 לחוק התקשורת (בזק ושידורים)), שלפיו “לא ישגר מפרסם דבר פרסומת” (שהחוק מגדיר כ”מסר המופץ באופן מסחרי, שמטרתו לעודד רכישת מוצר או שירות או לעודד הוצאת כספים בדרך אחרת”) “באמצעות […] הודעה אלקטרונית או הודעת מסר קצר, בלא קבלת הסכמה מפורשת מראש של הנמען, בכתב, לרבות בהודעה אלקטרונית או בשיחה מוקלטת”; וכן “מפרסם המשגר דבר פרסומת בהתאם להוראות סעיף זה יציין בו את הפרטים האלה באופן בולט וברור, שאין בו כדי להטעות: […] היותו דבר פרסומת; המילים ”פרסומת“ […] אם דבר הפרסומת משוגר באמצעות הודעה אלקטרונית – [יופיעו] בכותרת ההודעה; […] שמו של המפרסם, כתובתו ודרכי יצירת הקשר עמו”; וגם: “מפרסם המשגר דבר פרסומת באמצעות הודעת מסר קצר יציין בדבר הפרסומת רק את שמו ואת דרכי יצירת הקשר עמו לצורך מתן הודעת סירוב”.

מאחר שבן הזוג לא נתן הסכמה מפורשת לקבל פרסומות, ומאחר שהמילה “פרסומת” לא מופיעה בכותרת ההודעה באימייל, ומאחר שאין בסמס דרכי יצירת קשר עם תכשיטי מילר, ששלחו את ההודעה מהמחרוזת MILLER ולא ממספר טלפון אמיתי שאפשר לכתוב לו או להתקשר אליו – בן הזוג צפוי לזכות בתביעה.

חוק הספאם קובע כי “שוגר דבר פרסומת ביודעין בניגוד להוראות סעיף זה, רשאי בית המשפט לפסוק בשל הפרה זו פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 1,000 שקלים חדשים בשל כל דבר פרסומת שקיבל הנמען בניגוד להוראות סעיף זה”. כלומר, פוטנציאלית, התובע יכול לקבל 2,000₪ בסך הכל, בניכוי אגרת בית המשפט לתביעות קטנות והזמן שהשקיע בהגשת התביעה ובהגעה לבית המשפט.

כדאי למהר, משום שהמבצע בתוקף רק עד סוף היום.

IAMI. איור: Eugenia Loli (cc-by-nc)

אבנים יקרות. תמונה: Eugenia Loli (cc-by-nc)

* האותיות הקטנות: ייתכן שתכשיטי מילר יגיבו לתביעה כזאת בטענה שאם לא היתה הסכמה של בן הזוג, הרי שבת הזוג אשמה בכך, מאחר שהצהירה במפורש ש”אני ובן זוגי מסכימים לקבל הצעות למוצרים ו/או שירותים בדוא”ל ומסרונים מחברת מילר”. אבל (א) תכשיטי מילר מלכתחילה לא ביקשו את ההסכמה מבן הזוג הסוברני; (ב) הם לא ביקשו מבת הזוג לצרף מסמך שמוכיח שהיא מיופת כוח לקבל החלטה זו עבור בן זוגה; (ג) בקמפיין טוענים תכשיטי מילר ש”גברים לא באמת יודעים לבחור מתנות” ולכן מבקשים מבנות זוגם להעביר את פרטי ההתקשרות שלהם כדי ש”אנחנו כבר נרמוז לו איך לשמח אותך”. אם האישה תבקש מבן זוגה מראש את הסכמתו לקבל הודעות פרסומיות מתכשיטי מילר, הוא ישאל אותה לאיזה צורך, הסוד יתגלה וכל הקונספט של הקמפיין יקרוס; (ד) אם תכשיטי מילר יתבעו ממישהי שיפוי על תביעת ספאם שבן זוגה הגיש, וואו, זו מתנת ט”ו באב הכי טובה שאני יכול לאחל לעצמי מתכשיטי מילר, באמת שלא הייתם צריכים.

פניתי לתכשיטי מילר והם ראו את פנייתי, אך טרם מסרו תגובה.

(דרך מנהלי שיווק מצייצים)

תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.