↙️ אלכסון עוזבים את פייסבוק 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ
כתב העת הדיגיטלי אלכסון ויתר על 27 אלף אוהדיו בפייסבוק וסגר את הדף שהחזיק ברשת החברתית לריגול אזרחי. עורך האתר, יורם מלצר, כתב על כך:
אי-אפשר לעסוק בדברים חשובים כלאחר יד, ואין דרך לחשוב על נושאים מורכבים בתוך מנגנון הדורש תגובה מיידית, שלעולם תהיה רגשית, נמהרת, חפוזה ועל פי רוב גם פזיזה. הסברה הרווחת הייתה שעבור כתב-עת כמו “אלכסון”, פייסבוק הוא במה הכרחית לחשיפת תכניו לקהל רחב. יש טעם להתעכב מעט, ואולי לעשות זאת ביתר פירוט בהזדמנות אחרת, על המושג “חשיפה”. הוא שגור מאוד במערכת החינוך, בתקשורת ובעולם השיווק, במה שהפך להיות שילוש בהחלט לא קדוש. במקרה הטוב, “חשיפה”, היא הטעמה שטחית, מהירה, מדגמית, מכוונת-כותרת, בגירוי מסוים של הסקרנות. במקרה הרע, כמו חשיפה לשמש, מדובר בצריבה של העור.
בפינה אנחנו מדברים עם מלצר על ההחלטה החריגה.
» מנכ”ל גוגל, סונדאר פיצ’אי, פרסם את את כללי החברה לגבי פיתוח בינה מלאכותית:
1. היי מועילה לחברה
2. הימנעי מליצור או לחזק הטייה בלתי הוגנת
3. היי בדוקה ובדוקה מבחינת בטיחות
4. היי אחריותית כלפי בני אדם
5. הטמיעי עקרונות עיצוב פרטיות
6. עמדי בסטנדרטים גבוהים של מצויינות מדעית
7. היי נגישה לשימושים שעומדים בעקרונות הללו
הכללים מתפרסמים זמן קצר אחרי מחאת עובדי גוגל על שת”פ עם משרד הבטחון האמריקאי בפרוייקט “מייבן” (מילה ביידיש שמשמעותה מבין, מתמצא, מומחה) לזיהוי אוטומטי של אנשים וחפצים בצילומי מזלטים, אשר משמשים בין השאר לחיסולים מהאוויר. אלפי עובדי גוגל חתמו על עצומה נגד השת”פ וכעשרה התפטרו. בעקבות הלחץ החליטה החברה להימנע מלחדש את החוזה עם סיומו ב-2019.
» בחמישי בערב עצר ה-FBI את ג’יימס וולף, לשעבר עוזר בוועדת הסנאט למודיעין, בחשד ששיקר ללשכת החקירות הפדרלית כשהכחיש שהדליף מידע מסווג לארבעה עיתונאים. ה-FBI ידעו לצטט שיחות של וולף עם עיתונאים באמצעות סיגנל, תוכנת מסרים מידיים שנחשבת לבטוחה מאוד לתקשורת סודית, בזכות תכונות כמו הצפנה מקצה לקצה, אפשרות למחוק הודעות שכבר נשלחו וטיימר להשמדה עצמית של הודעות אחרי זמן מוגדר. אם ה-FBI השיגו את הסלולרי עצמו ועברו הגנות כמו סיסמת כניסה, הם יכלו לקרוא את ההודעות בדיוק כמו וולף עצמו, אם לא מחק אותן, ובכך אין פירצת אבטחה בתוכנה. אולם למחרת פרסום כתב האישום עם אזכור ההודעות בסיגנל, יצרנית האפליקציה הוציאה עדכון תוכנה שמתקן באג במנגנון ההשמדה העצמית שגרם להודעות לא להימחק.
Day after the James Wolfe indictment citing Signal messages as evidence goes public, Signal issues an update fixing a bug where some disappearing messages weren’t deleted pic.twitter.com/WVkS4lgmOA
— Ken Klippenstein (@kenklippenstein) June 9, 2018
» המלחמה במעקב של פייסבוק ודומותיה נמשך: אחרי שפיירפוקס הוציאו במרץ את תוסף פייסבוק קונטיינר, שמאפשר לגלוש בפייסבוק בלשונית נפרדת ומבודדת כדי למנוע מחברת הריגול האזרחי לעקוב אחרי הרגלי הגלישה של המשתמשים, תוכנת חסימת הפרסומות אדבלוק פלוס הוסיפה חסימת מעקב רשתות חברתיות לכרום ופיירפוקס.
» פייסבוק סיפקה בעשור האחרון גישה עמוקה למידע על משתמשיה לכ-60 יצרניות סלולר – אפל, סמסונג, מיקרוסופט, בלקברי, אמזון, וכן היצרניות סיניות וואווי, לנובו, אופו ו-TCL. הממשל האמריקאי טען שמכשירי וואווי עלולים לשמש לריגול אחר משתמשים אמריקאיים. בנוסף, סיפקה פייסבוק גישה למידע על משתמשיה למספר חברות, כשחלקן קיבלו גישה גם למידע על החברבוקים של המשתמשים, ובו מספרי טלפון ומדד בשם “friend link” שמתאר את רמת הקירבה בין משתמשים שונים. זאת, הרבה אחרי שהבטיחה ב-2015 שתמנע גישה למידע. בין החברות נמצאות רויאל בנק אוב קנדה וניסאן מוטור.
תגובות
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.