אילו קורבנות טרור מחפשים יותר?
בינה מלאכותית נ’ נשים
צ’רצ’יל מסבך אסטרונאוט
אמ;לקתי לכם, תקציר ענייני טכנולוגיה ותרבות רשת
בינה מלאכותית נגד נשים באמזון. באמזון ניסו לצוד עובדים על ידי דירוג קורות חיים שפורסמו ברשת בסולם של 5 כוכבים. הדירוג נעשה באמצעות בינה מלאכותית שפיתחו אנשי למידת המכונה של החברה ב-2014. ב-2015 גילו בחברה שהב”מ לא מעבירה קו”ח של נשים. הסיבה היא שבאמזון אימנו את הב”מ לזהות תבניות בקורות החיים שהחברה קיבלה במהלך 10 שנים, שרובן נשלחו על ידי גברים. בין השאר, התוכנה העלתה דירוג של קורות חיים שבעליהן תיארו את עצמם כ”executed” ו“captured”, מילים שמשמשות בעיקר גברים, והורידה דירוג לקורות חיים שהכילו את המילה “women’s” וכאלו של בוגרות שני קולג’ים לנשים בלבד. במקום להתגבר על ההטייה/אפלייה נגד נשים בהייטק, הב”מ שכפלה אותן. באמזון ניסו לתקן את הב”מ, אך נואשו ממנה בגלל בעיות נוספות ובתחילת השנה שעברה פיזרו את קבוצת הפיתוח.
יותר גולשים מתעניינים בנרצחת מאשר בנרצח בפיגוע בברקן. הגולשים @shim_co ויעל רשלין שמו לב שלמרות ששני הנרצחים בפיגוע השאירו מאחוריהם יתומים, בתקשורת יש התייחסות רק לילדים של קים לבנגורד-יחזקאל, ולא לאלו של זיוח’גבי. בדיון הראה @xomri שלפי גוגל טרנדז, יותר אנשים התעניינו בלבנגורד-יחזקאל מאשר בחג’בי.

בין ההסברים בתגובות: פרטי האישה נחשפו קודם, הפרטים הגרפיים של רציחתה (כשהיא כפותה), אמהות מעוררת יותר רגשות, ואפלייה על בסיס מוצא/מראה חיצוני.
“כנראה שלאבד אמא זה יוצר קטע רגשי חזק יותר אצל הזולת”
“אני מניחה שזה בעיקר בגלל ששמה פורסם ראשון והעובדה שהיא נמצאה כפותה זה גרם ליותר הלם”
“לדעתי פשוט אנחנו (גם התקשורת וגם הציבור) לא מסוגלים לעסוק בכל הקורבנות בצורה שווה”
“התקשורת קובעת על מי ידברו/יכתבו, מקווה שזה בגלל הרצון של משפחת חג’בי לפרטיות ולא בגלל ענייני מוצא, אבל..”
“צורת המוות, גילו של הילד וגילה הצעיר כנראה משחקים פה תפקיד. גם אני נפלתי בזה”
“אנחנו תמיד נזדעזע מהילד או האשה הצעירה או הזקן/ה שנהרגו”
“היופי מקנה יתרון גם במוות. יהי זכרם ברוך”; “הוא לא פוטוגני כמוה (עצוב,אבל זה המצב)”, “אנשים נמשכים לאסתטיקה. אם איתרע מזלך ונהרגת יחד עם מישהי יפה ממך, פחות יתאבלו עליך”.
ואחד סיכם בצער: “לפחות כשיישכחו אותם, עוד שבוע בערך, יישכחו אותם בצורה שווה”

טראמפ נגד הסביבה. טולי רינברג ואנדרו ברגמן, סטודנטים לתואר שני בפיזיקה יישומית בהרווארד, לקחו חופשה מהלימודים והקימו את ארגון EDGI לתיעוד שינוי ומחיקה של מידע על שינויי אקלים מאתרים פדרליים תחת ממשל טראמפ. הארגון הסביבתי סיירה קלאב הגיש לרשות להגנת הסביבה האמריקאית בקשת חופש מידע למסמכים שקשורים לשינויי אקלים, כך שהרשות מחוייבת על פי חוק לשמור על המסמכים כל עוד הבקשה בטיפול. היוזמות הללו מצטרפות למספר יוזמות נוספות בתחום, ובהן “ארכיון הווב של סוף הכהונה”, “אירוע אירכוב גרילה”, ויצירת עותק של ארכיון האינטרנט בקנדה, מחוץ לתחום השיפוט של ממשל טראמפ.
ראיון ב-PBS עם שיאלה קרגהד, הצלמת הרשמית של הבית הלבן של דונלד טראמפ.”הבנתי שלהישאר מחוץ לרשתות החברתיות זו הדרך הכי טובה להוריד פרופיל ולעשות את העבודה שלי. אנשים יעשו צחוק, את יכולה לצלם את התמונה הכי מתוקה ומישהו ימצא דרך לבקר אותך”.
מעקב חברתי. מדליף מסמכי ה-NSA אדוארד סנואודן סיפר בטוויטר בדיחה מעולה בלי מילים – הוא עוקב שם אחרי פרופיל אחד בלבד, זה של ה-NSA. בדיחה פחות מוצלחת היא זו של הבית הלבן, שלפליקר הרשמי שלו יש 125.3 אלף עוקבים, אבל הוא עוקב אחרי הפרופיל של פליקר בלבד.
אסטרונאוט חטף כי ציטט את צ’רצ’יל. האסטרונאוט האמריקאי סקוט קלי צייץ על התנהגות הרפובליקנים בארה”ב: “אחד מהמנהיגים הגדולים של העת המודרנית, סר ווינסטון צ’רצ’יל, אמר: ‘בניצחון – אצילות’. אני מניח שהימים הללו עברו”. גולשים מתחו ביקורת והזכירו לו אמירות ומעשים גזעניים של צ’רצ’יל, והוא מיהר להתנצל ולהבטיח כי “אחנך את עצמי בנוגע לזוועות ולתפיסות הגזעניות” של המנהיג הבריטי. גם על ההתנצלות הזאת הוא חטף מאנשים שהיללו את צ’רצ’יל, הזכירו שגם מנהיגים דגולים אחרים לקו בחסרונות, או אמרו שאי אפשר לשפוט אותו בסטנדרטים של ימינו.
“יום אחד נדע איך באמת נראים כוכבי הלכת של TRAPPIST-1, והציורים הללו יהפכו למיושנים כמו שמפות של כדור-הארץ השטוח הפכו למיושנות, תוצר של דמיון אנושי והמידע הטוב ביותר שהיה זמין לנו בשעתו”. קסטליה מדראנו, הפאריס ריוויו, על עברם המפואר ועתידם המעורער של ציורי גרמי השמיים של החלל החיצון.
ציטוט.
>> “טאבואים חדשים נוצרים, אפילו בזמן שישנים יותר מתפוגגים, אבל אף אדם עם חיבור לאינטרנט לא יוכל לטעון בנקל שבאופן כללי, חופש הביטוי שלנו מוגבל יותר משהיה. טאבואים מרפים חלק מהדיבור, אבל מערכת הטאבואים מנוהלת גם היא באמצעות דיבור. אם תאמר את הבל-ייאמר, אתה עשוי לעבור ביוש – ולביוש הזה עשויות להיות השלכות – אבל אתה לא תיעצר. מה שבעיקר מדכא את הדיבור הוא הפחד שידברו עליך”.
“אמ;לקתי לכם” הוא תקציר ענייני טכנולוגיה ותרבות רשת. נתקלתם בסיפורים מעניינים? ספרו לי באימייל ido@room404.net, תייגו אותי בטוויטר (@idokius) ובפייסבוק (fb/ido.kenan), טקבקו כאן וכו’.
תגובות
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.