📧המחנה הציוני מכריז מלחמה (מצומצמת) על הסמספאם

חוק הספאם המקורי וגם שיפורו הותירו בחוץ את הספאם הפוליטי, ולא במקרה: הח”כים לא רצו לכרות את המטרד עליו הם יושבים בעתות פריימריז ובחירות. למרות שהזירה הפוליטית עברה להתנהל בפייסבוק ובטוויטר, הסמספאמים (ספאם בסמס) עדיין משמשים את הפוליטיקאים, כפי שמדגימים רבים מהמועמדים בבחירות המוניציפליות הנוכחיות, וגם בקודמות.

ספאם על ספאם ממפלגת העבודה
ספאם על ספאם ממפלגת העבודה מ-2012

אחת הבעיות היא שח”כים נוטלים את רשימת חברי המפלגה ומספימים אותה, כל אחד לפי צרכיו; מוספם שירצה להפסיק לקבל סמסים יצטרך לפנות לכל אחד ואחד מהפוליטיקאים המספימים בנפרד, ויוסר רק מהרשימות של אלו שיצייתו לבקשה. כבר ב-2012 הציעה רשות הפרטיות, שאז נקראה רמו”ט, פתרון לבעיית הספאם המפלגתי, שוועדת הבחירות של מפלגת העבודה טענה שהיא אימצה, אך לא נראו לכך סימנים בעולם המציאותי:

פתרון אפשרי אחד הינו של הפצת מסרי המתמודדים באופן מרוכז באמצעות מערכת הדיוור של הנהלת המפלגה לחבריה, ללא צורך בהוצאת רשימת החברים או קובץ כתובות המייל אל מחוץ לארגון. [אם אין אפשרות כזו], על המפלגה להפיץ לכל החברים שמסרו לה כתובת דוא”ל, הודעה על הכוונה למסרן למועמדים, תוך מתן אפשרות למי שאינו מעוניין בכך להודיע על סירובו

במפלגת העבודה/המחנה הציוני הכריזו עכשיו על מלחמה בסמספאמים. ח”כ מיכל בירן, שכבר באפריל שנה שעברה התחילה להיאבק בספאם המפלגתי, דיווחה אמשו:

עד עכשיו, כמו שהרגשתם, חברי הכנסת במפלגת העבודה יכלו לשלוח הודעות לכל חברי המפלגה ללא הגבלה. חלקכם שמחתם ופרגנתם, וחלקכם החזרתם הודעות נזעמות, העדינים שבכם הסתפקו במילה הסר. אבל היה קשה ביותר באמת לדאוג להסרת השם שלכם מתוך הודעות התפוצה האלו, ושמעתי לצערי לא פעם על אנשים שההודעות האלו הפכו מבחינתם לכזה מטרד, עד שהם שקלו לבטל את חברותם במפלגה. החלטתי לקדם את יוזמת הספאם המפלגתית – יוזמה שתאפשר למי שירצה להסיר את עצמו בקלות מהודעות התפוצה של חברי הכנסת ויוכל לדאוג בעצמו למינון שמתאים לו, ממי הוא מקבל ועל מה. חשוב לנו מאוד כחברי כנסת לעדכן אתכם באופן ישיר על פעילויות או יוזמות שלנו, אבל חשוב יותר לכבד את הרצון של כל אחד מכם לקבל את מה שמעניין אותו ולא לתת את התחושה שהקול שלכם לא נשמע.

היא צירפה ציטוט מכתבה של מורן אזולאי, שלפיה יו”ר המפלגה, אבי גבאי, הכריז על השינויים הצפויים בספאמים מהמפלגה:

מה שבעייתי ביוזמה המבורכת הזאת:

  1. מנגנון ה-opt-out, שמתיר להספים כל אחד ומחייב בקשת הסרה כדי להפסיק, במקום מנגנון opt-in, שבו רק מי שנרשם לקבל הודעות יקבל אותן;
  2. חוסר אפשרות הסרה מהספאמים של כל המחנה הציוני בהודעה בודדת
  3. השליטה של המפלגה על ההודעות פוגעת באוטונומיה של הח”כים, שתפקידם כנבחרי ציבור גובר על תפקידם כחברי מפלגה
  4. היעדר חקיקה שתחיל את חוק הספאם על ספאמרים פוליטיים, ותייתר יוזמות וולונטריות כאלו

עד שהסעיף האחרון יתממש, או שבית משפט יקבע תקדים שלפיו ספאם פוליטי מהווה עבירה על חוק הספאם הקיים, אנחנו צפויים להצפות סמסים דומות ל, וחמורות מ, זו של הליכוד בראשות בנימין מהבחירות הקודמות, שעליה דיווח בזמנו עמית סגל [🔇],

ביום הבחירות, בשעה 11 בבוקר, גילו בליכוד שהם בפיגור אחר המחנה הציוני. זה היה הסימן להתחיל בהפצצה. ביום הבחירות לבדו נשלחו חמישה מיליון מסרונים ועוד מיליון טלפונים מוקלטים לבוחרי
הימין. זה עלה שמונה מיליון שקל יותר מהמתוכנן, אבל היה שווה לליכוד כל גרוש.

ביממה האחרונה כל המסרונים וכל הסטטוסים עסקו בנושא אחד בלבד: לא הרצוג ולא בנט – רק הערבים והחשש מכוחה של הרשימה המשותפת. ב-16:00 שלח הליכוד מסרון לפיו בוז’י הצהיר שימנה שר ערבי.
[…]
המסרונים עושים את העבודה ומעלים דרמטית את אחוזי ההצבעה – באילת, אשדוד, אשקלון וטבריה – עיר אחרי עיר. הדיווחים שהגיעו למטה הליכוד העידו שהערבים מצביעים בעצלתיים, אבל הסמסים זעקו ההיפך.

“אחוזי הצבעה גבוהים פי שלושה במגזר הערבי”, נכתב במסרון אחד. “תושבי באר שבע הערבים מצביעים בהמוניהם, אל תתנו להם למנות את שרי הממשלה הבאה”, נכתב במסרון אחר. “הפרשן אהוד יערי עכשיו בחדשות 2: ארגון החמאס קורא לערבים בארץ לצאת ולהצביע”, נכתב במסרון נוסף.

תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.