👺 מפגינים מטרילים את דובר רה”מ החשוד בשחיתות 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ
🍗 ראש הממשלה חשוד בשחיתות וניגוד עניינים. המשטרה ממליצה להעמידו לדין, והוא מפטר את שר המשפטים. רבבות אזרחים מפגינים נגדו וקוראים לו להתפטר – וברשת מפנים את האש נגד דוברו הנאמן, שמהלל את המנהיג, משמיץ את המוחים ומסרב לנהל עמם דיון רציני. זה מה שקורה עכשיו בצ’כיה, והמפגינים נגד רה”מ אנדריי באביש פועלים נגד דוברו, ייז’י אובצ’צ’ק. ד”ר עינת אדר, מרצה לספרות אנגלית בצ’כיה, מספרת שהמוחים מטרילים את התגובות בדף הפייסבוק של הדובר, שעליו הכריזו כ”אתר לייפסטייל”:
הנה פוסט שלו שטוען שהמפגינים אתמול משתפים פעולה עם מזימה נגד קבוצת וישגראד, ושלוש תגובות עליו. הראשונה ממליצה על מתכון לצ’ילי קון קרנה, השניה משתפת תמונה מחופשת חורף בהרי הקרקונוש כדי לעודד אותנו בימים חמים אלו, והשלישית משבחת את האלכימאים של ימי הביניים שלמרות שהיה חסר להם ידע עדיין תיארו מולקולות בצורה די טובה.
בפוסט [אחד] ביקש מגיב עצות לגבי השאלה הבאה: הוא לכד נמייה שטרפה לו תרנגולת, והכין ממנה ציר למרק. האם זהו ציר עוף או ציר נמייה? כאשר גולש אחר התרעם שלא מתייחסים ברצינות לפוסט של הדובר, הציע לו המגיב לקנות ממנו ליטר שלם של ציר נמייה במחיר שלא ימצא בשום מקום אחר. סגנון התגובות הפך כ”כ פופולרי שהן גולשות גם לעמוד של רה”מ באביש עצמו.
🧧 האינטרנט בסין הוא מהמצונזרים בעולם, על ידי “חומת האש הסינית”, ספקי אינטרנט ממשלתיים צייתנים, חברות וארגונים כנועים ועובדי צנזורה ממשלתיים, שגם עוקבים אחרי הרגלי הגלישה של האזרחים. איך זה משפיע על הרצון של סינים לחפש מידע אסור? הוא פוגע בו, כך לפי מחקר שפורסם באמריקן אקונומיק ריוויו. החוקרים עבדו עם 1800 סטודנטים סינים, והעניקו לחלקם באופן אקראי חיבור בלתי מצונזר לאינטרנט, כדי לבחון את הגלישה שלהם במשך שנה וחצי.
מבין הסטודנטים שקיבלו חיבור לא מצונזר, רק 5% ניגשו לאתרים שמצונזרים על ידי הממשל, והמספר עלה רק לאחר שניתנו להם הנחיות ותמריצים. סטודנטים שנחשפו באופן עקבי לתקשורת זרה בלתי מצונזרת הפכו מודעים יותר לאירועים שאינם מדווחים בתקשורת הסינית, והיו פסימיים יותר לגבי עתידה הכלכלי של סין, וסקפטיים יותר לגבי הממשל הסיני. העברת מידע מצונזר הלאה לאנשים שיש להם חיבור מצונזר היתה משמעותית סטטיסטית אך נמוכה מאוד. מסקנת החוקרים היא שהצנזורה האינטרנטית הסינית עלולה להמשיך ולעבוד גם על כמות גדולה של אזרחים שמקבלים גישה לאינטרנט לא מצונזר.
🥶 המאבק נגד הריגול הביומטרי רושם עוד נצחון. סומרוויל, מסצ’וסטס היא העיר השנייה בארה”ב שאוסרת שימוש בטכנולוגיות זיהוי פנים במרחב הציבורי על ידי גופים מוניציפליים. תקנת האיסור המוחלט על מעקב פנים (Face Surveillance Full Ban Ordinance) התקבלה במועצת העיר סומרוויל ביום חמישי. קדמה לה סן פרנסיסקו, קליפורניה, שהעבירה חוק דומה לפני חודש, וצפויה להגיע אחריה אוקלנד, קליפורניה, שתצביע על חוק דומה בחודש הבא.
החוקים הללו לא מונעים מגופים פרטיים לעשות שימוש במעקב פנים, אולם בסומרוויל קיימת מאז 2017 חקיקה שמאסדרת שימוש במצלמות מעקב, ומחייבת את מפעיליהן לקבוע תנאי שימוש ופרטיות, לספק מידע על שיתוף הנתונים ולהגיש דוח שנתי על השימוש בהן.
🏳️🌈 ואצלנו בישראל, מאמר מעורר מחלוקת של פרופ’ יובל נח הררי מזהיר מפני ראקציה גלובלית נגד הקהילה הלהטבקית, שיכלול שימוש בטכנולוגיה מתקדמת נגדה:
השילוב בין טכנולוגיית המידע לבין ביוטכנולוגיה מוליד בימים אלו כלי מעקב חדשים שבקרוב יאפשרו לעקוב אחרי כל האנשים כל הזמן. לראשונה בהיסטוריה, כל משטר שירצה בכך יוכל לפקח על כל האזרחים 24 שעות ביום ולדעת לא רק מה אנחנו עושים, אלא אפילו מה אנחנו מרגישים.
[…]
השילוב בין טכנולוגיות חדשניות לאידיאולוגיות שמרניות עשוי להוליד משטרים טוטליטריים גרועים יותר מאלו שראינו אי פעם בעבר. גרועים יותר אפילו מאלו של המאה ה–20.
הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי תודה להדר בן יהודה על העזרה באיסוף הידיעות הופק על ידי Podcasti.co – מפיקים פודקאסטים מעולים, בשיתוף אורבן פלייס
תגובות
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.