🤙 סירי, למה את לא מחייכת? 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ

הקליקו לארכיון האחראי על האינטרנט

רוב העוזרים הדיגיטליים נבנו כעוזרות דיגיטליות, עם קולות נשיים. הן תוכנתו להגיב בסלחנות להטרדות מיניות. למה זה, והאם יש סיכוי לשנות את המצב?

דיברנו על כך עם נטע לברן, מנהלת מוצר ובעלת בלוג בתחום הבריאות הדיגיטלית, שבו כתבה על הנושא. לברן אמרה:

רוב הצוותים שעובדים על בינה מלאכותית מורכבים מגברים לבנים. מצאו שקולות של נשים יותר נעימים, ושקל יותר לבקש דברים כך. זה יוצר השפעה. אחת מהבעיות היא שהעוזרות הדיגיטליות הן לא נשים חזקות במיוחד. יש טענות לפיהן חמישה אחוזים מהבקשות מהן בעלות קונוטציה מינית. עד לפני שנה, רוב התגובות שלהן היו צחקוקים, או שהיו אומרות שהן לא מבינות. כשכינו אותן ‘שרמוטה’, סירי היתה אומרת שהייתה מסמיקה לו יכלה. עכשיו יש מיזם שמנסה לקדם שוויון בתחומי הבינה המלאכותית, שכולל סדנאות שמלמדות כיצד ללמד את העוזרות הדיגיטליות לענות בצורה יותר פמיניסטיות.


הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ 📸 תמונת פודקאסט: נשים בלבוש מינימלי על עט משרדי באתר עליבאבא 🎵 אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי 😇 תודה להדר בן יהודה על העזרה באיסוף הידיעות 🔧 הופק על ידי Podcasti.co – מפיקים פודקאסטים מעולים, בשיתוף אורבן פלייס


"האינטרנט: 50 השנים הראשונות", הרצאה של עידו קינן בטוקהאוס

תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.