מלחמת חופש הביטוי המקוון 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ 7.9.2019

הקליקו לארכיון האחראי על האינטרנט

🎧 להאזנה לפינה 🔊

חברות הטכנומידע הגדולות עומדות מול חקיקה וחקירות שמאיימות בין השאר להגביל את חופש הביטוי שלהן ושל המשתמשים. הן מואשמות במתן במה לשינאה והסתה, ובצנזורה חד-צדדית של רפובליקנים 🔊 להאזנה

1

דונלד טראמפ כבר הצהיר לא פעם על כוונה לפעול נגד החברות, בעיקר בגלל טענות לפגיעה של חברות ההייטק מעמק הסיליקון הליברלי בחופש הביטוי של הימין האמריקאי. במקרה של אמזון, הבעלים והמנכ”ל, ג’ף בזוס, מחזיק גם בעיתון הוושינגטון פוסט, סדין אדום לנשיא טראמפ. בימים אלו, משרד המשפטים האמריקאי ורשות הסחר הפדרלית (FTC) חוקרים את פייסבוק, גוגל, אפל ואמזון בנסיון לברר אם הן עוברות על חוקי ההגבלים העסקיים.

אבל גם אם טראמפ לא ימשיך איתנו לעונה הבאה של הנשיאות, החברות עומדות בפני חקירות הגבלים עסקיים ואחריות מוגברת על תכני גולשים ברמה המדינתית, כך לפי דיווח ברויטרס. מדינת ניו יורק ו-7 מדינות נוספות ו-וושינגטון הבירה, מנהלות חקירה נגד פייסבוק – לבדוק “האם המעשים שלהם מסכנים מידע של צרכנים, פוגעים באיכות הבחירה של הצרכנים או מעלים את מחיר הפרסום”, לפי התובעת הכללית של ניו יורק, לטישה ג’יימס. חקירה נוספות, בראשות טקסס, שצפוייה לכלול עד 40 מדינות נוספות, לא נקבה בשם של חברה ספציפית, אך לפי מקורות צפוייה להתמקד באלפאבית/גוגל, ובהצטלבות של פרטיות והגבלים עסקיים.

בנוסף, מספר הולך וגדל של מחוקקים רפובליקנים, אך גם דמוקרטים, פועלים להגביל את חופש הביטוי של חברות הטכנומידע לפי סעיף 230 לחוק ההגינות בתקשורת 1996. עד לחקיקת הסעיף הזה, לא היה ברור מה אחריותם המשפטית של אתרים וחברות אינטרנט לתוכן גולשים – כמו פוסטים, סרטונים, צילומים, ביקורות מוצרים, דירוג שירותים וטוקבקים. סעיף 230 קבע שהאחריות המשפטית מוטלת על מי שחיבר את התכנים, ולא על חברות הטכנומידע שמספקות להם את הבמה. הוא גם התיר לחברות לסנן תוכן כזה לפי שיקול דעתן, כלומר להסיר תכנים שהן לא מעוניינות לתת להם במה.

אחד השינויים המוצעים, על ידי חבר בית הנבחרים הדמוקרטי בטו או’רורק, המתמודד על המועמדות הדמוקרטית לנשיאות 2020, קובע כי חברות שמספקות במה לפעילויות שינאה והסתה לאלימות לא יזכו עוד לחסינות לפי סעיף 230. 
שינוי נוסף, שמציע הסנאטור הרפובליקני ג’וש האולי, הוא שהחברות יקבלו חסינות לפי סעיף 230 רק אם האלגוריתמים שלהן והסינון הידני שלהן יהיו נייטרליים פוליטית כלפי תכני הגולשים. האולי קורא לחוק שלו “חוק הפסקת התמיכה בצנזורת אינטרנט”.

2

גם הפרטיות של המשתמשים בסכנה. ICE (מחלקת אכיפת ההגירה והמכס) חוקרת הפרת תקנות ייצוא נשק בייצוא כוונות נשק מתוצרת ATN (ר”ת של American Technologies Network), כשהחברה עצמה אינה חשודה אלא סוחרים בציוד שלה. לפי דיווח של פורבס. משרד המשפטים האמריקאי הגיש השבוע לבית המשפט בקשה לצו שיורה לאפל וגוגל לספק מידע, כולל שמות מלאים ומספרי טלפון, על כל משתמשי אפליקציית Obsidian 4 של ATN. האפליקציה מאפשרית לבעלי הרובים לשדר חי, לצלם סרטונים ולכוונן את כוונות הרובה שלהם באמצעות סמארטפוני אנדרואיד ואייפון. הרשויות רוצות לדעת באילו מקומות בעולם נעשה שימוש באפליקציה, מתוך הנחה שמשתמשיה גם רכשו את הכוונות. החברה עצמה אינה חשודה בהפרת התקנות.

לאפליקציה יש 10 אלפים הורדות בחנות האפ’ של גוגל ומספר לא ידוע בחנות של אייפון. זו הפעם הראשונה הידועה שרשויות החקירה בארה”ב דורשות מידע אישי על כל המשתמשים של אפליקציה בודדת. אם בית המשפט יוציא את הצו והחברות יצייתו לו, הדבר יחשוף פרטים של אלפי משתמשים שלא קשורים לחקירה ולפשעים הנחקרים.

במקרה נוסף, רשויות האכיפה דרשו מידע על כל הטלפונים הסלולריים שהיו באזור ובזמן מסויים שבו היתה הפגנה והתקוטטות אלימה.


הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ 🎵 אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי 😇 תודה להדר בן יהודה על העזרה באיסוף הידיעות 🔧

תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.