🛸 השבוע במחאות רשת: ציידי חייזרים ומתנגדי ממשל מצריים 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ
אזור 51 הוא כינויו של בסיס צבאי של חיל האוויר האמריקאי בנוואדה. מאז שנות ה-50 השמועות גורסות בעקשנות שהממשל מחזיק שם חלליות חייזריות וגופות של חייזרים שהגיעו לכדור הארץ, בין השאר בגלל טיסות של המטוס הסודי U-2, שלוקהיד מרטין פיתחו בחשאי עבור ה-CIA.
רק ב-2013 אישר ה-CIA לראשונה את קיומו של הבסיס, במסגרת תשובה לבקשת חופש מידע של ג’פרי ט’ ריצ’לסון, ארכיבאי בארכיון הבטחון הלאומי באוניברסיטת ג’ורג’ וושינגטון בוושינגטון DC. איוונט פייסבוק הומוריסטי שקרא להסתער על המקום רשם יותר מ-2 מיליון מאשרי הגעה, תחת הכותרת “הסתערות על איזור 51, הם לא יכולים לעצור את כולנו”. האירוע התקיים ביום שישי.
אירוע נוסף שנערך בשישי בעקבות פרסומים מקוונים הוא שורת הפגנות במצרים נגד שלטון הנשיא עבד אל-פתח א-סיסי. מאות מצרים יצאו לרחובות קהיר וערים אחרות בשישי בערב. זו התקוממות המשמעותית הראשונה מזה שנים במדינה שב-2011 הפילה את דיקטטור שלושים השנים חוסני מובארכ במסגרת גל מחאות האביב הערבי.
ההפגנות התעוררו בעקבות שורת סרטונים מקוונים שפרסם ברשת בתחילת החודש מוחמד עלי, שחקן וקבלן צבאי לשעבר שעבד עם הממשל, ונמצא כעת בגלות עצמית בספרד. הסרטונים, שבהם האשים עלי את א-סיסי בשחיתות, רשמו בין אלפי לעשרות אלפי כניסות כל אחד.
הפגנות רחוב ללא אישור אינן חוקיות במצרים, והמפגינים הסתכנו לא רק בחירותם אלא גם בחייהם – למעלה מ-1000 נהרגו ועשרות אלפים נעצרו אחרי ההפיכה הצבאית ב-2013, שבה עלה א-סיסי לשלטון. רשויות האכיפה עצרו עשרות מהמפגינים בסופש הזה.
UPDATE: protests have now spread to all major cities in #Egypt calling for the removal of President Abdel Fattah el-Sisi. Here’s a thread on what we know so far. #ميدان_التحرير pic.twitter.com/PRGcw5XAav— Mohamed Hassan (@MHassan_1) September 20, 2019
גם חייהם של מסתערי אזור 51 היו בסכנה, לפחות לפי ציוץ של DVIDS, אגף קשר עם הציבור של משרד ההגנה האמריקאי. בציוץ הופיעה תמונה של יותר מ-200 חייל חיל האוויר האמריקאי על רקע מטוס חמקן B-2 ספיריט, והכיתוב קבע כי זה “הדבר האחרון ש#מילניאלים יראו אם הם יבצעו את #הסתערות-אזור-51 היום…”.
תוצאות ההסתערות מזכירות לנו את יחס ההמרה בין מספר המתגלצ’ים שסימנו אטנדינג באיוונטים לבין מספר המגיעים בפועל, ואת ההבדל בין משועשועממים אמריקאים לבין מתנגדי משטר מצרים. מתוך למעלה מ-2 מיליון האטנדינג הסתערו על אזור 51 רק כמה עשרות אנשים, שלושה מהם נעצרו. איש לא נהרג.
תזכורת לכל אנשי המדיה החברתית המנסים לתרגם הישגים ברשת להישגים ברחוב: לדף הפשיטה על אזור 51 היו כשני מיליון עוקבים, וככה זה נראה בשטח pic.twitter.com/DyaPRVsJMY— Noam R (@noamr) September 21, 2019
הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי תודה להדר בן יהודה על העזרה באיסוף הידיעות
תגובות
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.