👂 ספוטיפיי רוצים להבין את הרגשות שלך 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ
בימים האחרונים ספוטיפיי התחילו בפריסת “היי ספוטיפיי”, פיצ’ר ההפעלה הקולית ביישומון הסלולרי, שפיתוחו החל לפני שנה. באופן אירוני, ההשקה היתה שקטה, ולא לוותה בהצהרה רשמית, אלא רק בהודעות שמזמינות את המשתמשת להפעיל את הפיצ’ר. יתכן שהסיבה לשקט היא חשש מביקורת על סכנות הפרטיות שבפיצ’ר החדש, שמתחברת לביקורת על פטנט שאושר לאחרונה לאיפיון משתמשים לפי ניתוח קול.
עם ההדלקה הראשונית של היי ספוטיפיי, המשתמשת מקבלת הפניה לתנאי השימוש, שלפיהם “כאשר את משתמשת בפיצ’רים קוליים, קלט הקול שלך ומידע נוסף יישלח לספוטיפיי. זה כולל הקלטות אודיו ותמלילים של מה שאמרת, ומידע קשור נוסף כמו התוכן שספוטיפיי הציגה לך [בתגובה לבקשה הקולית; ע”ק]. […] ספוטיפיי משתמשים במידע הזה לזהות מה אמרת, להבין אותך טוב יותר ולעזור לנו לספק תגובה או לבצע פעולה. ספוטיפיי עשויים גם להשתמש ב- ולשתף את המידע הזה בדרכים אחרות, שמתוארות במדיניות הפרטיות שלנו. למשל, להשתמש במידע שלך לשפר פונקציונליות קולית בספוטיפיי, לפתח פיצ’רים קוליים חדשים, ולעזור לנו לספק לך פרסום רלוונטי יותר. זה כולל גם שיתוף מידע, מפעם לפעם, עם ספרי השירות שלנו, כמו ספקי שירותי אחסון ענן, כדי לסייע לספק פונקציונליות קולית עבור ספוטיפיי”. אולי בעקבות הביקורת, אתמול פרסמו ספוטיפיי פוסט שמרחיב באנגלית לא-עורכדינית איך הפיצ’ר עובד.
הפטנט, שספוטיפיי הגישו ב-2008 ואושר ב-12.1 השנה, מאפשר להם לזהות את גילם, מגדרם, מבטאם, מצבם הרגשי וסביבתם הפיזית של המשתמשים לפי ניתוח “אינטונציה, לחץ, קצב וכדומה של יחידות דיבור” מדגימות קוליות של המשתמשים ושל סביבתם, בנוסף למידע כמו שירים קודמים שהמשתמשים שמעו בספוטיפיי וטעמם המוזיקלי של חבריהם. הפטנט יכול לאפשר לספוטיפיי להתאים את המוזיקה לדמוגרפיה ומצב הרוח של המשתמשת, וגם לטרגט לה פרסומות שמנצלות מצבים רגשיים רגישים למניפולציות, כמו דכאון או אופוריה. מאיפה ישיגו ספוטיפיי דגימות קוליות של המשתמשים וסביבתם? בין השאר, מפיצ’ר הקריוקי שהשיקו בספטמבר ומפיצ’ר “היי ספוטיפיי” החדש.
ב-2/4 פרסם הארגון האקטיביסטי אקסס נאו מכתב פתוח למנכ”ל ספוטיפיי, דניאל אק, שבו ביקשו ממנו להימנע משימוש לרעה בפטנט לדברים כמו מניפולציה רגשית, אפלייה מגדרית (“בלתי אפשרי להסיק מגדר בלי להפלות נגד טראנס וא-בינאריים”), הפרת פרטיות (ניטור מתמיד של המשתמשים ועיבוד מידע רגיש) והפקרת מידע, שעלול להגיע לידיים של ממשלות והאקרים.
“בזמן שאתם מאזינים לספוטיפיי, זה רוצה להאזין לכם”, מזהיר ארגון Fight for the Future, שהרים עצומה נגד מה שהוא מכנה “מעקב רגשי” (emotional surveillance). הארגון מקדם את העצומה באמצעות קליפ חדש לסינגל Surveillance Capitalism מהאלבום Spotify is Surveillance של אוון גריר מהנהלת הארגון.
ספוטיפיי מסרו בתגובה לפיצ’פורק: “ספוטיפיי הגישו בקשות פטנטים על מאות המצאות, ואנחנו מגישים בקשות חדשות באופן שוטף. חלק מהפטנטים הללו נכנסים למוצרים עתידיים, בעוד אחרים לא. [….] אין לנו חדשות לחלוק בשלב זה”.
אם אתן רוצות להמשיך להפיק את הפודקאסט שלכן גם בימי הריחוק החברתי, אם אתם רוצים לנצל את הזמן הפנוי להתחיל את הפודקאסט שדחיתם עד עכשיו – דברו איתנו באימייל (Go@podcasti.co) או בטלפון (053-7337419), או בקרו באתר לפרטים נוספים Podcasti.co
הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי תודות: הדר בן יהודה
תגובות
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.