אנגלית קשה שפה
בעקבות הנאום של עמיר פרץ באנגלית מגומגמת בפתיחת מרכז רבין, פרסמו היום (24 שעות, ידיעות אחרונות) ראיון עם המורים שלו לאנגלית ולרוסית. כותרת המשנה התלהמה על כך שאנחנו משלמים על השיעורים – כאילו היכולת של ח”כ לתקשר בשפות זרות אינה חלק חשוב בתפקידו; כאילו המבוכה של ח”כים מלפססים ומגמגמים במדינות זרות היא מבוכתם הפרטית ולא מבוכתנו; וכאילו הלגלוג על התפתלותו של פרץ הוא לגמרי נטול פטרונות/גזענות.
הסתקרנתי לדעת כמה שילמתי על שיעוריו של פרץ, ונכנסתי לעמוד תקציב קשר עם הציבור באתר הכנסת.
39067.50 שקל.
כמעט 40 אלף שקל, וזה רק בין 2001-2004 (מטבע הדברים, דוח 2005 טרם הוגש):
31/7/2001 לימוד שפות – ₪ 18,720.00
14/2/2002 לימוד שפות – ₪ 11,700.00
11/9/2003 אנגלית – ₪ 399.00
19/2/2004 לימודי שפות – ₪ 4,141.80
19/7/2004 לימודי שפות – ₪ 4,106.70
כל הערה שאעיר על כך עלולה להיכנס לקטגוריות שציינתי, ובמיוחד לזו של הפטרונות והגזענות, אבל בלתי נמנע לשאול כמה הרבה שפה אפשר ללמוד ב-40 אלף שקל.
השאלה היא למה אלו שמגיעים לתפקידים של נבחרי ציבור הם כאלו שלא יודעים אנגלית.
אין מספיק דוברי אנגלית בישראל לייצג את העם?
מילא, לו היה מדובר בח”כ אחד או שניים, אבל עניין נפוץ למדי.
אם היה מר פרץ מועמד להרבה מקומות עבודה סבירים, זו הייתה אחת מהדרישות הבסיסיות.
את רוצה פה מריטוקרטיה, בה מייצגים את העם רק אנשים משכילים? מפתה, אבל בסופו של דבר מתנגש עם הדמוקרטיה.
זה מתנגש עם הרעיון של דמוקרטיה ישירה, נכון. זה דיי תואם את הקונספט הנוכחי של דמוקרטיה ייצוגית.
אין רע בהשכלה, אבל זו לא בהכרח המשמעות של מריטוקרטיה. ניתן לבחור את הטובים ביותר גם אם אין להם השכלה רשמית, אבל האופקים שלהם רחבים דיים.
הייתי מעדיפה ראש ממשלה שהוא פחות היל-בילי משרון ויותר איש ספר, אפילו בלי תואר. כבר אמרתי לך שבשביל להתקבל לשלוחת אונ’ ג’רבי צריכים רק תעודת זהות.
אולי הגישו בשיעורים הרבה קיבוד קל.
40 אלף שקל ואלה הביצועים שלו? אולי צריך להחליף מורה?
וואו זה המון כסף…ולא רואים כל כך תוצאות, זה כסף שיכל ללכת לדברים יותר מועילים.
או שפשוט הוא ממש מטומטם
אוקיי ביררתי קצת בנושא…
מסתבר שיש טפסים לכל מיני הוצאות אבל יש דברים שאין במיוחד בשבילם טופס ואז מרכזים את הדברים הללו על טופס אחד. אז כנראה שהיה טופס שכותרתו “לימודי שפות” ואז בפירוט יש באמת לימודי שפות אבל יש תוספות של המזכירות שמתעצלות וכותבות באותו טופס עוד כמה דברים.
מי שהסביר לי את זה אמר שהעיתונאים מודעים לזה ויכולים ללכת לגזרות ולברר בדיוק את הפירוט אבל הם לא עושים את זה כי למה לעבוד יותר קשה אם אפשר להוציא אחרים בזבזנים?
אני חושבת שזכותי לדעת בדיוק כמה עלו לימודי שפות וזה לא בסדר שמאחדים כמה דברים בטופס אחד. מצד שני חוסכים בדפים וזה גם יפה…
קודם כל, לא ידעתי את זה, אז תודה שהארת את עיניי.
שנית, אם המזכירה שיקרה בטופס, אז שהח”כ שהיא עובדת אצלו יבהיר לה שזה לא מקובל עליו, כי מה שהיא כותבת מוצג לציבור ומשליך על תדמיתו.
שלישית, אם המזכירה שיקרה בטופס וההוצאה בכל זאת אושרה, אז כל הדיווחים על “תקציב קשר עם הציבור” לא שווים כלום.
זה לא שקר כי יש פירוט בטופס של כל סעיף
מאשרים לפי סעיפים ולא לפי הכותרת והסכום, נאמר לי שאם פונים לגזרות ניתן לקבל פירוט של כל הסעיפים. זה לא שקר זה פשוט לחסוך בטפסים על כל פיפס.
ניסית לחש את זה? זה יוצא בערך 300 שקלים בשבוע למשך שלוש שנים. נשמע לי בגבולות (טוב, הגבולות הרחוקים, אבל עדיין בגבולות) הסביר לשעה פלוס אצל מורה טוב, כולל החזר נסיעה. בהנחה כמובן שפרץ לא הלך לחוג בקונסוליה הבריטית.
לגבי הרמה אחרי שלוש שנים, מאחר ולא נראה לי שהוא ישב בערבים לפתור תרגילים אלא כנראה לומד רק במסגרת השיעור השבועי, האיטיות די מובנת. שלא לדבר על זה שפרץ מזרחי.