עשה זאת בעצמך – 2 גיגהבייט
נפח של 2 ג’יגה בחודש, הכלול בחבילת הבסיס, הוא נפח מספק מאד ללמעלה מ- 40% מהלקוחות העושים שימוש בסיסי באינטרנט. נפח זה מספיק ל:
· 9.5 שעות גלישה יומיות באתרי אינטרנט כמו YNET או וואלה.
· קבלה של 133 מיילים בנפח של ½ מגה בכל יום.
· הורדה של 666 שירים בחודש, מאתרים חוקיים בתשלום.
· כשעה וחצי של משחקי אונליין מידי יום.
· צפייה חודשית בלמעלה מ- 16 שעות של שידורי וידאו באינטרנט.
ניתן כמובן ליצור קומבינציות שונות של שימוש מכל המרכיבים שצויינו.
(מתוך הודעה לעיתונות של 013 ברק על המעבר לחיוב חבילות באינטרנט לפי נפח הגלישה)
לא היינו עד עכשיו המדינה היחידה בעולם שבה לא משלמים ע”פ נפח גלישה?
איפה עוד משלמים לפי נפח גלישה? לא בארה”ב. לפחות לא בחבילות שהיו לי. השאלה המעניינת היא אם בשביל לגלוש תשע וחצי שעות באתרי החדשות צריך יותר ממסך אחד.
באופן עקרוני אני בעד תשלום לפי נפח. אני חושב שזה מודל הגיוני הרבה יותר – ולו רק מהסיבה הפשוטה שהספקיות עצמן משלמות לפי נפח. המשמעות של חבילה ללא הגבלה לכולם היא שהמשתמשים הקלים מסבסדים את הכבדים. זה כל כך פשוט.
אבל (וזה “אבל” גדול [*])…
בתשלום לפי נפח, תהיה למשתמשים לגיטימציה אמיתית לחסום פרסומות באתרים. למה שאשלם עבור הורדת פרסומות פלאש/תמונות ענקיות באתרים הגדולים (כמו ynet ו-NRG)? אני מוכן לשלם רק עבור תוכן שאני באמת צורך. אני מוכן לקבל פרסומות טקסט, משום שהן לוקחות *הרבה* פחות נפח (וכבונוס, ידידותיות יותר לעין).
בקיצור, עד שלא יימצא פתרון לבעיה זו (אני תמיד יכול לחסום פרסומות; זה לא פתרון, משום שהוא גורם לספקי התוכן הפסדים), לא הגיוני לעבור לחבילות לפי נפח.
נועם.
[*] אני לא סובל את ארץ נהדרת. ובכל זאת, זה “אבל” גדול.
נועם לא רק זאת, דואר זבל גם יעלה לך הרבה כסף, ובארץ אין ממש חקיקה בנושא.
* הורדת שלושה סרטים לא חוקיים בקאזה, למי ששואל, זה גם שני ג’יגה.
ואנחנו עוד נטפל בזה. איך אמרה רונה, אקסית שלי, ססמאת בחירות טובה למפלגה היא “שיתוף קבצים – סמים קלים”.
100,000 גיקים לא טועים.
נועם, למה שלא תשלם על הבאנרים? כי אחרת תשלם על קריאת האתרים האלה. כלומר, אני לא מאמין שזה יקרה (ואני בטח לא מייצג בתשובה שלי את האתר שאני עובד בו או אתרים אחרים), אבל זו המשוואה הכלכלית.
isoTop, לגבי דואר הזבל, נכון שבשיטת הגבייה החדשה הספאם יהיה בעיה גדולה יותר, אבל גם היום ספאם עולה לך כסף, ברוחב פס, בגודל האינבוקס, בזמן שלוקח למחוק אותו וכו’.
אקוואנט ואקטקום ניסו לתמחר לגולשים שלהם את החבילה לפי נפח גלישה, ותראו איפה הם היום.
עם הריפרשים שעושים אתרי התוכן הגדולים לעמוד בשביל להחליף את הפרסומת (ראבק, לא יותר פשוט לרפרש רק את הפרסומות?), לא אתפלא אם להחזיק דפדפן פתוח על ynet או nrg במשך חודש שלם, ללא שום גלישה אקטיבית – תגיע למכסת שתי הג’יגות.
isoTop: אם אני לא פותח דואר זבל, אני אשלם רק על גודל ה-headers. אני לא משתמש ב-POP3. המייל של העבודה הוא exchange והפרטיים יאהו וג’ימייל.
עידו: אולי מישהו יבין סוף סוף שמודעות טקסט סטייל גוגל (או יאהו, או – חדש – מיקרוסופט) הן אפקטיביות יותר? הרבה פעמים מצאתי את עצמי מקליק על כאלה. לעומת זאת, בפעמים הבודדות שהקלקתי על איזה פרסומת פלאש ב-ynet, הגעתי לאתר (למשל, נטסל) שלא תומך בפיירפוקס.
עניין של גישה.
אין לי שום התנגדות לפרסומות. באמת שלא. ה-adblock שלי מוגדר לחסום אך ורק פרסומות פלאש – וזאת למרות שמאוד קל לחסום את כל מודעות הטקסט של גוגל.