בעצם, אתה מוכר לי מדבקה ב-50 שקל
קיבלתי היום הודעה לעיתונות על שירות חדש בשם “בומרנג”, או “המרכז הישראלי לרישום אופניים”, או “המרכז הישראלי הממוחשב לרישום אופניים”, או “IBR”, שהייתם מצפים שיהיה לו מותג יותר חד-משמעי לאור העובדה שמאחוריו עומד היחצן אבי גנאור.
בהודעה, שכדי להקל על עיתונאי הקופי-פייסט נכתבה כידיעה חדשותית מנוסחת רע (תחשבו אייטם צבע בעמודי החדשות של ידיעות אחרונות), מסביר שמדובר בשירות שיסייע להשיב אופניים גנובים לבעליהם. תמורת 49 שקלים לשלוש שנים יירשם מספר השלדה של האופניים שלכם במאגר אינטרנטי, ואתם תקבלו מדבקה “בלתי ניתנת להסרה” (אצטון ניסית? ולהביור?) שתשמש כמספר רישוי.
“אם וכאשר יגנבו האופניים וימצאו ע”י המשטרה או על ידי אזרחים טובים”, מסבירה ההודעה, “ניתן יהיה להיכנס לאתר www.boomerangit.co.il ולהשאיר הודעה או להתקשר למספר הטלפון שעל גבי המדבקה ולמסור את מספרה כך שמפעילי האתר יוכלו לאתר את בעלי האופניים הגנובים ולהודיע להם על מציאתם”.
במילים אחרות, אם אני אשים את מספר הטלפון או האימייל שלי על מדבקה ואדביק על האופניים, או אחרוט אותם על השלדה כדי להקשות על ההסרה, קיבלתי כמעט אותו דבר. כמעט, כי אני לא צריך לתת לבומרנג 50 שקל.
ועכשיו גנאור יגיע לבלוג שלי ויכתוב טוקבקים אובייקטיביים בשמות בדויים שיפארו את השירות המצחיק שהוא מוכר.
ברגע שראיתי שהקישור לאתר האמריקאי אינו מופיע בכחול, הבנתי שמשהו כאן מסריח – באתר האמריקאי (שהוא, אגב, בינ”ל) מציעים הרבה מאוד אמצעי הגנה על זהות ורכוש, אפילו יש שם דברים מעניינים. הם גם מוכרים 6 מדבקות זיהוי שאותן אפשר להדביק על *כל דבר* ולא רק על אופניים, במחיר צנוע של 15$. אז תקנו את זה אצלם, כי ממילא אף ישראלי לא יחזיר לכם את האופניים/סלולרי/קייק שגנבו לכם.
גם האתר מאוד לא מקצועי, מכוער ומבולגן. בקיצור – שלא יעבדו עליכם…
מה זאת אומרת “אם וכאשר יגנבו האופניים וימצאו”? איך הם בדיוק ימצאו?
לא צריך לומר “אם וכאשר”, מספיק לומר “אם”.