קטנוניסט: נמצא האחראי על האינטרנט • וורן באפט בגאוסיטיז • הדואר מפצה
• שלום, חבר
• בראשית היה גאוסיטיז
• הסמס לא הגיע? קבל בול במתנה
• הכמיהה לאופליין
• אל תגידו “התייקר”, הגידו “התעדכן”
• רזי, מצאנו אותו!
• האם אתה חננה בננה?
שלום, חבר
פייסבוק עשה זילות של המושג “חבר” כשהחיל אותו על כל טמבל שצירפנו לפרופיל שלנו. אבל כשניסיתי להתחבר פייסבוקית עם היזם ג’ף פולבר, קפצה הודעת שגיאה שהבהירה לי כי “לג’ף כבר יש יותר מדי חברים”.
(ואולי זה לא פולבר?)
בראשית היה גאוסיטיז
יש הרבה אתרים שנראים היום כאילו נבנו 1996. אבל רק אחד מהם, www.berkshirehathaway.com (שאגב, לא עובד בלי www), הוא האתר הרשמי של חברת ההשקעות של וורן באפט, האיש העשיר בעולם (תודה ליואב בורנשטיין).
הסמס לא הגיע? קבל בול במתנה
תמורת 2.45 שקלים, חברת דואר ישראל תעדכן אתכם בסמס כשהדואר הרשום ששלחתם הגיע ליעדו. הקורא דן מלמד השתמש בשירות וקביל סמס שמודיע שהמכתב הגיע ליעדו ב-30 במרץ; אלא שהסמס עצמו הגיע באיחור של חודשיים, ב-25 במאי. עוד לא הספקנו להרים טלפון לדואר, ומלמד קיבל סמס נוסף, עם התנצלות ופיצוי: בולים ב-2.80 שקלים בהצגת המסרון בכל סניף דואר. ככה מטפלים בלקוחות.
הכמיהה לאופליין
לא תמיד פרישת אינטרנט אלחוטי רחבה היא ברכה. רועי צ’יקי ארד ניסה לכתוב טקסט ספרותי וגילה שהחיבור מפריע לו. בבלוגו הוא מדווח: “כדי לכתוב אני חייב להתאמץ ולהגיע למתחמים בלי ויי-פיי, איזורים מבודדים וכושלים, מוקפי שדות בוּר או קירות עבים. אם פעם תרתי אחר מקומות עם נקודות חמות, היום אני מחפש בנרות נקודות קרות, כלומר נטולות אינטרנט אלחוטי שהורס כל אפשרות של כתיבה פרוזאית רציפה”.
אל תגידו “התייקר”, הגידו “התעדכן”
נדמה ששר התקשורת אריאל אטיאס מנסה ליהנות מכל העולמות: גם לא לריב עם בזק, גם לצאת אביר הצרכנים. בסוף החודש שעבר הוציא משרדו הודעה על שינויים בתעריפי בזק. תעריפי השיחות, מחיר התקנת קו ומחיר פניה ל-144 ירדו. התשלום החודשי הקבוע על קו טלפון – שבניגוד לשיחות או ל-144 הוא קשיח ואי אפשר למעט בו, ובניגוד להתקנת קו הוא לא חד-פעמי – דווקא עלה. אבל לא תמצאו את המילה הזאת בהודעה של משרד התקשורת: כל התעריפים האחרים ירדו, ודמי התשלום החודשי הקבוע לא עלו, אלא “עודכנו”.
מכבסת המילים המרגיזה הזאת מצטרפת לביזיון ה-Naked ADSL, בו משרד התקשורת אישר לבזק להוסיף תשלום חודשי למחיר תשתית האינטרנט, שעוקף את החלטת המשרד לחייבה למכור אינטרנט בלי קו טלפון. תגובת המשרד אז היתה שהוא “יבחן את האופן שבו ישווק וייקלט בשוק [ה]שירות”. כלומר, אם הצרכנים יאכלו את הקומבינה של בזק, אטיאס לא מתכוון ללכלך את הידיים.
רזי, מצאנו אותו!
לפני הרבה שנים ביקש העיתונאי רזי ברקאי לראיין את האחראי על האינטרנט, והפך לבדיחה של האינטרנט. עכשיו איתר הקורא שי מגל את האחראי על האינטרנט במנוע החיפוש של מיקרוסופט ישראל.
האם אתה חננה בננה?
בחנו את עצמכם: מה האסוציאציה שלכם למילה “שורות”, סמים או קוד? ו”פלאש” זה לצילום או לגרפיקה וקטורית? השאלון שבבלוג Bitz Blitz יבהיר לכם אם אתם גיקים או מתחזים.
(הטור פורסם במקור בכלכליסט ב-4/6/2008, ומובא כאן בגרסה ערוכה מעט)
תגובות
11 תגובות לפוסט “קטנוניסט: נמצא האחראי על האינטרנט • וורן באפט בגאוסיטיז • הדואר מפצה”
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.
מכונת התרגום האוטומטי של מיקרוסופט ישראל אף פעם לא מאכזבת.
האהוב עלי, מוויסטה:
“מתקין תוכנת מנהל התקנים של התקן (לחץ כאן לקבלת מצב)”
אתה יכול לבקש מדן ללכת לסניף ולנסות “לפדות” את הקופון? אם הוא מצליח מצאנו שיטה לקבל אינסוף בולים בחינם (או לפחות 2.80 כפול מספר סניפי הדואר בישראל אם לא רוצים להתפס)
בינתיים הדואר בשביתה, אז שימתין בסבלנות
מסכן צ’יקי, גם צריך לחכות כל לילה עד שהשמש תעלה כדי שהוא יוכל לראות במקום ללחוץ על המתג של האור.
האם צ’יקי נוהג גם ללכת למקומות ללא קליטה סלולרית במקום לכבות את הפלאפון?
ווהו, אני מפורסם וכאלה! תודות רבות לך :)
מן הראוי לציין שבדיוק פרסמתי פוסט נוסף, בסגנון דומה (משחקי מילים לגיקים, וכל זה), ממש כאן:
http://bits.blogli.co.il/archives/397
וורן באפט בסטטוס שהוא יכול לבקש מביל גייטס שיבנה לו אתר, אבל עדיף שלא – כי אז יבכו שזה לא תואם לפיירפוקס.
אותו הדבר קרה לי בדיוק (עם הדואר), ואני שמח לבשר שהצגתי את הסמס המדובר וקיבלתי את ההנחה. הפקידה לא ידעה במה מדובר, וקראה למנהל שזכר שקיבל מזכר בנושא. המזכר אותר, ובו הנחיות כיצד להכניס את מס’ הסלולרי שלי למחשב – וההנחה אושרה.
זה עובד. רק שהיו לי שני משלוחים כאלו שההודעה על הגעתם לא נמסרה לי, וקיבלתי רק הנחה אחת בינתים.
חננה בננה זו הגרסה הישראלית של האנה מונטנה? (או שאולי מדובר בטעם לבחירה בגלידה מונטנה?)
לפולבר יש מספר פרופילים, כל אחד מגיע ל-5000 חברים שזה המקסימים בפייסבוק. אני אישית לא מבין את הפואנטה, אבל זה רק אני.
תרגומון, את תת-הכותרת הזאת נתן עורך המדור, יוני שדמי. היא מצחיקה אותי לאללה, אבל אני לא מבין אותה, אז אני אשאל אותו בהזדמנות.