למנכ”ל זאפ יש 7,000 אייפונים בבית!

החיבה המוזרה של העיתונות הישראלית לדירוגים חסרי משמעות היא פלא בעיני. לפני כמה שנים החליט “מעריב” שהוא חייב לעצמו דירוג שקשור לאינטרנט, ומדי תקופה היה מפרסם את הדירוג המופרך של נטקס לפופולאריות אתרים בישראל. למה מופרך? כי נטקס מאפשרת למשתמשיה להקליד שם של אתר בעברית במקום את ה-URL שלו, ולכן הדירוג הזה משול לדירוג “האתרים שהכי קשה לזכור או לנחש את הדומיין שלהם”, ומכאן לא פלא שבאופן קבוע כיכב במקומות הראשונים אתרו של “איש התקשורת” רמי יצהר (ואני משתמש במושג הזה באופן הכי משוחרר שניתן. למעשה, הכינוי “איש תקשורת” מתאים ליצהר בדיוק כמו שהכינוי “אמין” מתאים לבנימין נתניהו), שהגולשים לא זכרו כיצד להגיע אליו (news-israel.net) ולכן הקישו את שמו (“ענין מרכזי”).

לפני כמה שנים החל מעריב בסוג אחר של דירוג, מופרך לא פחות, בשם “מה בא גוגל?”. במוסף העסקים לשבת, עת שהיו מתראיינים גורמים משני חברות, החליטו במעריב לבדוק את תוצאות הגיגול של שמותיהם בגוגל, ולפרט לאורך כרבע עמוד את ממצאיהם. כמובן, הקורא בוודאי יתרשם שנוחי דנקנר מופיע בגוגל בערך פי מיליארד מיוסי אבוטבול, המובטל משדרות, ויתרשם לא פחות מכך שקוקה קולה מופיעה פחות פעמים מפפסי, שהרי אנשי עסקים מקבלים את החלטותיהם לפי רמת הפופולאריות של אדם או חברה מסויימת בגוגל.

נראה ש”גלובס” מבקשים לייסד מדד מופרך משל עצמם, ולצורך כך גייסו את מנוע השוואת המחירים האינטרנטי זאפ:

“מכשיר סלולר נחשק”, לפי גלובס, הוא מכשיר שמספר החיפושים אודותיו בזאפ הוא הגבוה ביותר. נתעלם לרגע מהעובדה שחלק מתושבי ישראל משתמש במנוע חיפוש מוכר פחות, גוגל, כדי לאתר מידע על טלפונים נחשקים, ונתעלם לרגע מהעובדה שחיפוש אחר טלפון מסויים לא אומר שבסופו של דבר הלקוח ירכוש דווקא אותו. הבה ונתרכז במידע שמביא מנכ”ל זאפ:

ובכן, אמנם קראתם בכל מיני מקומות שבישראל מסתובבים כ-12 או 18 אלף אייפונים, אבל מסתבר שאצל זינגר המספר הזה כבר מגיע ל-25 אלף.

בהמשך הכתבה מתברר (כלומר, מתברר למי שלא מכיר את שוק התקשורת בישראל, למשל אנשים שחושבים שמכירות של סלולרים באמצעות זאפ הוא מדד שמאפיין משהו) שאת הנתונים של זאפ צריך לקחת בערבון מוגבל:

ונסיים בטבלה:

נתעלם גם מהעובדה שבזאפ בחרו לחלק את קטגוריית האייפונים והנוקיה N95 לפי גודל שטח האיחסון, אבל לא נתעלם מהעובדה שלפחות חצי מהרשימה הזו מורכבת מטלפונים שנמכרים ישירות בידי ספקיות הסלולר בישראל, בסבסוד (כלומר באמצעות החזר בחשבון הטלפון) ובתשלומים, כך שאם אני ממש חושק בהם, אני יכול לגשת לאתר חברת הסלולר ולקבל מידע על הטלפון, או, שומו שמיים, לדבר עם איש מכירות.

אז מה קיבלנו כאן: דירוג המכשירים הנחשקים בישראל, שמתייחס רק למכשירים שנמכרים בחנויות ולא ישירות בידי המפעילים (כלומר הרבה פחות מ-10% מהמכשירים בישראל), שלא לוקח בחשבון חיפושים מחוץ לזאפ, ושמניח שאם חיפשנו אחר דגם מסויים, אנחנו רוצים דווקא אותו ולא, נגיד, רוצים להשוות בין דגמים.

בשבוע הבא בגלובס: דירוג הפלאפל הטוב בישראל (כפי שבוצע בפלאפליה בפינת הרחוב בין השעות 5:30 ו-5:34 בהשתתפות עובדי הפלאפליה).

תגובות

תגובה אחת לפוסט “למנכ”ל זאפ יש 7,000 אייפונים בבית!”

  1. רועי on 27 ביוני, 2008 13:16

    אני די בטוח שיש אנשים שמחפשים כמה עולה אייפון רק כדי לצחוק על מי שקנו אייפון כמה הם שילמו על מכשיר לא ממש משתלם.

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.