האם אצליח להתאפק מלהכניס בדיחה על גולשי גלים?
קורא אנונימי מוג לב שם לב לא מזמן לשלטים האלה בחיפה:
והוא תוהה למי בדיוק דחוף לגלוש באינטרנט מחוף הים. כלומר, חוץ מלראש העיר יונה יהב, שהבוקר, לפי הקומוניקט שבצירוף מקרים הגיע אלי אתמול, “ניצל את הפעלת הרשת לשיחת ווידיאו מחוף הים של חיפה, באמצעות מחשב נישא, עם הסייף החיפאי תומר אור, המייצג את ישראל באולימפיאדת בייג’ין”.
לפי הקומוניקט, מדובר במיזם של החברה הכלכלית לחיפה וחברת B-Zone. “הרשת מכסה כיום את כל טיילת דדו בחיפה ומאפשרת לכל בעל מחשב נישא, המצויד בטכנולוגיית WiFi, להתחבר לרשת האינטרנט ולגלוש ללא תשלום וללא הגבלה. בדיקת ההיתכנות של המיזם, תבוצע בשלב הבא, שיחל בעוד כארבעה חודשים, באמצעות רישות של ציר מוריה בכרמל. ההצלחה המסחרית של המיזם בכרמל, תקבע את המשך הרחבתו לשכונות נוספות בחיפה”. איזו היתכנות בדיוק בודקים? שאינטרנט אלחוטי עובר גם באוויר מזוהם? ומה בדיוק המדד להצלחה מסחרית של חיבור חינם לאינטרנט? שאנשים משתמשים בו?
אגב, מההזמנה לאירוע ההשקה מתברר ש”פרוייקט האינטרנט האלחוטי המתקדם”, כך הם קוראים ל-WiFi, “מהווה גשר אינטרנטי חדשני לכל מקום על הגלובוס”. הא??
אני מניח שזה ממומן ע”י פרסומות. אז כן, אם אנשים ישתמשו בזה (ויקליקו על פרסומות?), אז זה יהיה כלכלי.
בכל מקום שיש WIFI ופרינג יש שיחות טלפון חינם.
האמת, נשמע מעולה. כאשר עושים הפסקת לימודים ויורדים לחתור איזה כמה קילומטרים לאורך החוף, אפשר בסוף ההפסקה לא לחזור לספרייה בקמפוס אלא להשאר על החוף ולהמשיך ללמוד.
שמישהו ישלח בדחיפות את השמיים הכחולים האלה מעל חיפה לפוטושופ דיזאסטרס!
צריך אינטרנט אלחוטי בחוף הים בדיוק כמו שצריך בבית קפה… אלו מקומות שאמורים לנוח ולדבר עם אנשים, אבל ברגע שגלישה באינטרנט מהווה חלק “מתרבות הפנאי” – זה כבר לא משנה אם אתה בשדה התעופה, במסעדה או על חוף הים…
ושרון – דיזאסטר? השמיים האלה הם הדבר הכי טוב שקרה לחיפה! ;-)
במקום אינטרנט אלחוטי בעיר התחתית בחיפה, או בהדר, כדי לעודד שם את המסחר והעסקים, אז מרשתים את חוף הים (כמה אנשים באים עם לפטופ לים, בחייאת?) ואת ציר מוריה בכרמל. כרגיל בעיר הזאת הכל הפוך, והכל מנוצל לתעמולת בחירות.
גשר אינטרנטי לכל מקום על פני הגלובוס – טוב, אם הכלכלה בורחת מחיפה, לפחות אפשר להתנחם בקשר אינטרנטי איתה..
א. כבר די הרבה זמן יש WIFI לא רק בלפטופים אלא גם ב PDA מסוגים שונים ואף בסלולרים. זו מגמה שתתגבר עד שכולם יעברו לטכנולוגיה הבאה.
ב. בדיקת היתכנות: האם כמות הציוד שנקנתה תספיק לכיסוי האיזור?
ג. כשבודקים כדאיות כלכלית, חוץ מהכנסות שיהיו או לא, צריך לבדוק גם את ההוצאות. מעלויות הפס (אולי כל מי שגר ליד החוף יפסיק לשלם לספקיות ויתחיל להוריד סרטים 24 שעות דרך האימיול? זה יחנוק את רוחב הפס, יחייב חיבור מהיר יותר שעולה יותר) ועד לעלויות התחזוק (כל כמה זמן נשברת או מפסיקה לעבוד אנטנה?)
ד. אבל גולת הכותרת היא הסיסמה “מרגישים אינטרנט באויר” זה נשמע יותר גרוע מהקרינה של הסלולרי, כי אותה מרגישים רק ליד האוזן או ליד הרמקולים של המחשב. בעצם גם ליד מסכים ישנים.
[…] הארכיב: חיפה פותחת אינטרנט אלחוטי בים 31.07.2009 / 7:07 | בנושאים […]