עבור הורים לתלמידים, הבחירות המוניציפליות הן כן יום חופש
הבחירות לכנסת הן יום חופש במשק, כדי לאפשר את קיומן בכיתות לימוד וכדי לעודד ולהקל על אנשים להצביע. הבחירות המוניציפליות לא. אבל זה לא אומר שאנשים לא נאלצים לקחת חופש, כמו שמספר לי תומר קילצ’ינסקי:
כידוע, יום שלישי הקרוב מביא איתו בחירות, את הקלפי כרגיל ימקמו בבתי ספר בין היתר בבית הספר של הבן שלי שבכיתה א’.
כדי שמערכת הבחירות לא תפריע למהלך הלימודים מצאו אצלנו בראשון לציון (לא יודע איך זה באזורים אחרים בארץ) פתרון אלגנטי – יום חופש לתלמידים.
כאמור מדובר על בית ספר יסודי והמשמעות המידית היא הפסד של יום עבודה לאחד מההורים, להבנתי יוצא שאנחנו ההורים לילדים בבתי ספר יסודיים ממנים את יום הבחירות מכיסנו.
[…]
אני לא יודע בוודאות שזה ככה בכל העיר, אבל נאמר לי שזה ככה ע”י יו”ר ועד ההורים. להבנתי לא מדובר על משהוא חדש, מה שחדש הוא שיש לי ילד בגיל (הלא) הנכון והדבר הוא באישור משרד הפנים.
אם להיות ספציפי מדובר על בית ספר יסודי מישור הנוף הנמצא בשכונה באותו שם.
קראתי באחד הטבלואידים היום שזה כך בכל הארץ, ואיזו תגובה משונה של מישהו ממשרד ממשלתי (הפנים? החינוך? אודה למי שקרא ויביא פה את השם והתפקיד המדוייקים), לפיהם הומלץ לבתי הספר מבעוד מועד לערוך ביום זה פעילויות מחוץ לבית הספר, כמו טיולים. אה, וזה לא בעייתי, כי המורים פשוט יבואו להצביע בלי בעיה אחרי יום מתיש כזה.
אני לא יודע אם הפתרון הוא יום חופש כלל משקי הוא הפתרון, אבל אני כן יודע שזה לא פתרון להפיל את זה על ההורים.
תגובות
13 תגובות לפוסט “עבור הורים לתלמידים, הבחירות המוניציפליות הן כן יום חופש”
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.
כישתחילו להסתכל על בית ספר כמקום מידה ולא על שירות שמרטפות, אולי רמת החינוך תעלה. פעם ילדים היו עובדים. דברים השתנו וילדים נשלחו לקבל חינוך. היום ילדים נשלחים כדי לא להיות נטל על ההורים. (ילד בן 8-9 יכול לדעתי להיות לבד בבית אם הוא מספיק בוגר)
ולעצם הבעיה, למה לא איזה טורניר שש-בש באולם כנסים? לא מעייף את המורים ומוציא את הילדים מהכיתות
כך זה אצל רוב החברות שלי.
אצלנו למרבה המזל זה אחרת – בבית הספר של הבת שלי העבירו את כיתות א’ ו-ב’ ללמוד באולם המרכזי. כיתות ג’-ה’ לומדות כרגיל, רק לכיתות ו’ יש יום חופשי (ואלו כבר ילדים מספיק גדולים שיום חופשי שלהם לא מחייב יום חופשי של ההורים).
אני מניחה שזה התאפשר בין היתר מכיוון שבית הספר מחולק לשני אגפים, וכך קל לשמור שמצביעים לא יסתובבו בין הכיתות. אחרת לא ברור לי איך אפשר לאבטח את בית הספר.
וכן, זה די שערורייתי.
הפתרון הוא לערוך את ההצבעה במקום שהוא לא בית הספר. יש מתנ”סים, ויש בתי כנסת, ויש מועדונים קהילתיים, ואם אין ברירה וחייבים בבית ספר[1] – אפשר בכיתת הספורט/מלאכה/מקלט, לפחות עד שעות הצהרים אז ממילא אין אחוזי הצבעה גבוהים.
[1]מישהו אמר לי שאחת הבעיות בלקיים הצבעה בבית ספר בזמן הלימודים, להבדיל מהאפשרות לעשות את זה בארה”ב, היא שאלת האבטחה והפיקוח על הגורמים שנכנסים למקום.
אני דווקא זוכרת שכשהייתי קטנה היו בחירות מוניציפליות בבית הספר שלי. אני חושבת שהייתי בכיתה ד’ או ה’ ובזמנו חשבנו שזה ממש מגניב שיש כל כך הרבה אנשים בבית הספר.
אני תלמיד בתיכון ואני דווקא שמח על ההחלטה הזו. יש גם תלמידים בי”ב וחלק בי”א שיכולים וצריכים להצביע.
יום בחירות שמח
דוד, ומה מונע מתלמידי תיכון ללכת להצביע אחרי הצהרים כמו רוב האנשים העובדים?
דבר ראשון, זה לא ככה בכל הארץ. אצלנו בראש העין לומדים כרגיל בכל הכיתות.
דבר שני, אני לא רואה שום רע ביום הורה-ילד אחד. עם כל הכבוד לאדוני הקריירה, יש לכם ילדים מתוך בחירה (בד”כ), לא יקרה שום דבר אם לא תגיעו יום אחד לעבודה בשביל להיות איתם.
כמו שראובן אמר, בית ספר זה מקום ללמידה, לא בית שמרטפות.
ראובן וכל שאר האנשים שאומרים שאם אנשים עושים ילדים זו הבעיה שלהם,
הייתי יוצא נגד החלטה לקיים את הבחירות בכל מקום שמפריעה לשגרת החיים. יש סיבה שבבחירות הכלליות נקבע יום חופש, ואין הבדל פרקטי בין הבחירות הכלליות לבחירות העירוניות.
הנחש, “יום אחד” זה לא כולל שבוע חופש בחנוכה, בחול המועד סוכות, בחול המועד פסח ובחופש הגדול ובשביתה האקראית שבאה עלינו לטובה מדי פעם, נכון? כל אלה הם ימים שרק תלמידים (והמורות שלהם, כמובן) זוכים בהם לחופש.
וכמובן שלצד זה אתה יכול להוסיף את ימי החגים עצמם, שגם בהם ילדים והורים יכולים לבלות זה לצד זה.
ואת הימים שבהם הילדה חולה ומישהו צריך להשאר איתה בבית (בנוסף לימים בהם הורים נשארים בבית כי הם עצמם חטפו שפעת).
אל תבין אותי לא נכון – אני בעד להציב גבולות לשעות העבודה ובתור ילדה גדלתי כשרוב הזמן היה הורה כלשהו בבית אחרי שעות בית הספר – אבל מכאן ועד “לא יקרה שום דבר אם לא תגיעו יום אחד לעבודה בשביל להיות איתם” יש מרחק ולא בזה מדובר (וכמובן שאף אחד לא חושב לשאול, עם כל כך הרבה ימי חופש מתוכננים ולא מתוכננים, מתי הם אמורים ללמוד משהו?)
כמה דברים,
אני רק אציין קודם שאני הוא זה ששלח לעידו את ההודעה המקורית ורציתי רק להגיב בכמה מילים לראובן והנחש ואולי בכלל להבהיר מה כל כך העייתי פה בעיני.
אין לי שום בעיה עקרונית עם זה שבית הספר נמצא בחופש, מצידי שיקחו גם שבוע חופש ואני רק אשמח לעוד הזדמנות לבלות עם הילד. אבל מה, אני לא מקבל יום חופש. כלומר מדובר פה על הפסד של יום עבודה. עכשיו אני לא יודע במה אתם עוסקים ואיפה אבל בין כל חופשות החגים, ימי המחלה של הילד והשביתות יום חופש נוסף הוא לא דבר טריווילי לכל אחד.
מעבר לזה שיוצא (וזו הטענה המרכזית שלי) שאני כאב לילד בכיתה א’ (שלא יכול להשאר בבית לבד) צריך לספוג את עלות הבחירות המוניציפליות על עצמי ושכמותי. זו לא חלוקה שווה של הנטל.
אז אין לי בעיה שיקחו אפילו שבוע חופש אבל אני לפחות מצפה שאני כהורה יהיה גם זכאי ליום חופש שלא מתוך מכסת ימי החופש שלי בדיוק כמו בבחירות הכלליות.
אין בעיה אם לא תשים לש לשיעורים עבודות בגרויות
תמיד לצעירים יש אחוזי הצבע נמוכים ואני חושב שצריך לעודד אותם להצביע
הרבה מאיתנו לא חושבים שזה חשוב ואנחנו מרוכזים בעצמנו אז עם אין לימודים אז יש לנו את הזמן להצביע ולא יהיה לנו תירוצים של זמן
דוד, אל תאיים.
אם אתה לא מצליח לפנות חצי שעה מחורבנת לטובת השפעה על המקום שאתה חי בו, אז אולי אתה לא צריך להצביע. לא לי אתה צריך לתרץ תירוצים ולא לאף אחד אחר. רק לעצמך.
אני גם חושבת שצריך לעודד הצבעה, אבל לשחד אתכם ביום חופש? פחחחחחחחח. ואחר כך אתם מתלוננים שלא לוקחים אתכם ברצינות.
העלמה צודקת לגמרי. כל אחד יכול למצוא חצי שעה להגיע לקלפי ולבחור.
ואכן, הבוקר בבית הספר של הבת שלי, עיקר הלחץ היה לדאוג שלא יסתובבו בוחרים בין הכיתות ותלמידים בין הקלפיות. המשטרה שם לא היתה מבסוטית, בלשון המעטה, וגם לא המורים וההורים. התלמידים דווקא בסדר עם הבלגן :)