המונה ציפי
קוראים יקרים, אתם חופרים. וזה אחלה, כי אנחנו מתקרבים לתשובה.
אז למי דומה ציפי לבני בקמפיין החדש של קדימה? לילד הבוכה בעיבוד דודו גבע? לאריאל שרון מקמפיין קדימה 2006? לרנה זלווגר בשבתה כברידג’יט ג’ונס?
לא ולא! כותב לי אביתר סריזדה:
מצאתי מאיפה אדלר העתיק!
אם כבר אנו עוסקים בקמפיין של לבני, הבנתי מאיפה הוא מוכר לי: אדלר העתיק לא פחות ולא יותר מליאונרדו דה וינצ’י…
שים לב למבט המפורסם של המונה ליזה ולמבט של ציפי – התחכום המבריק כך שציפי תעקוב אחריך לאן שלא תלך… (ממש “האח הגדול” אבל בגירסת הריאליטי של ישראל)
ציטוט מויקיפדיה לגבי היצירה של המונה ליזה:
על סוד הקסם של התמונה נכתב הרבה, אך התחושה היא שהסוד לא פוענח עד הסוף. בין היתר הועלה, כי דמותה של ליזה שבמרכז הציור עוטה חיוך מסתורי או ספק-חיוך, הנובע מכך שלאונרדו השתמש בטכניקת הספומאטו (אפוף עשן, באיטלקית) בזוויות עיניה ופיה של הדמות המצוירת. הדבר מקנה תחושה כי הדמות מחייכת או עומדת לחייך. חיוכה המתעתע של ליזה עמד במוקד תיאורים רבים שהציגו אותה כ”עלמה נטולת רחמים” או “פאם פאטאל” בנוסח הרומנטי של המאה ה-19.
האמת, שאני מעדיף לדמיין את לבני כ”עלמה נטולת רחמים” (במובן “קשוחה”) מאשר פאם פאטאל (במובן סקסיסטי) :)
אני מקווה שבזה סגרנו את הנושא ואפשר לחזור לשגרת איתור שגיאות הכתיב המבורכת.
עוד לא גילית לנו מה הסתתר בתוך הפוסט המוגן.
למיתולוגיה ובעיקר למיתולגיזציה (לא בטוח שיש מילה כזו) יש חלק חשוב בערך ובעיקר בשיווק של יצירת אומנות וזה נכון גם לגבי המיתוסים מסביב למונה ליזה שאחד מהם הוא שבכלל מדובר בגבר- לא יודעת מה זה אומר על השיווק של לבני.
ועדיין, אני חוזרת על התהיה שלי מהפוסט הישן של דורה, מישהו מוכן לשאול את מי שעיצב את זה מה הוא עשה ועל מה הוא חשב? זה לא מוריד בכלום את הערך של הפרשנויות שעלו פה אבל זה מעניין לא פחות. לא כי היא אישה אלא כי עשו כאן משהו חריג.
גם אחרי בהמון מאמץ, זה לא דומה.
זה ממש לא כמו המונה ליזה. ציפי לבני לא מסתכלת על מי שמסתכל עליה, אלא מעט ימינה ממנו. כלומר, זה מה שרואה מי שעומד מולה. למעשה מבחינתה היא דווקא פוזלת שמאלה.
ציפי לבני פוזלת שמאלה! סקופ!!
“ציפי לבני. מה זה השטויות האלה.”
אולי לכולם?
הציפי הזאת…
חייבים לקרוא את זה:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1409023