האם לאורן זריף באמת יש כוחות על?
מאמר שלי ב”העין השביעית”: אורן זריף מודיע כי הוא מסרב לחברת הפקה, אורן זריף מודיע על דרישותיו מיצחק תשובה, אורן זריף מודיע כי יוריד גשם. התקשורת מודיעה כי תפרסם כל דבר הבל מבית מדרשו של אורן זריף. כאן אפשר להגיב על המאמר.
4 בפברואר, 2009 | בנושאים 404, עיתונות ותקשורת
ראשית, אני מחזיק באמונה המלאה שזריף הוא שרלטן מהסוג השפל ביותר. זה שאורב לחלשים ולמסכנים, ומשחרר אותם בעיקר מכספם.
למעשה, אני מאמין בשרלטנות שלו, הרבה מעבר לאמונה שלי בכל ישות עליונה או כוחות על וכדומה. בראייתי, חובת ההוכחה לאמינותו מוטלת עליו, לא עלי.
קראתי את מה שכתוב בבלוג ואני אומר, מה יש לנו להפסיד?
1. חודש בלי תחזית זה בסדר. להפך, אני חושב שחודש בלי דני רופ זה סוג של ברכה.
בכל מקרה התחזית תהיה (בחורף) – מזג אוויר נעים, גשם פה ושם, ולעיתין רחוקות שלג במקומות הגבוהים. בקיץ יהיה חם.
2. במידה וזריף יעמוד בהבטחתו, אני מוכן לראות בכך הוכחה להיותו אמין, ולתהות אילו עוד דברים הוא יכול להציל. נאמר, מערכת החינוך, המשטרה, ההתדרדרות של הכריכים בארומה ועוד.
3. במידה וזריף יכשל (והוא יכשל), תוכח שרלטנותו. במצב זה, בנוסף לשמחה לאיד שלי, זריף מתחייב בבלוג:
“לממן מכספי החברה האישית שלי התפלת מים למשך 5 שנים וכל הפסד התשדירים של תחזיות מזג האוויר (כולל הפרסומות).”
מבחינתי, אין מה להפסיד, מלבד עוד קצת חשיפה חינם למר זריף. חשיפה שהוא מקבל בין כה וכה. לפחות יהיה קצת מעניין בטבריה.
אני קורא לגורמים הממונים, לפעול למימוש תוכניתו של זריף בהקדם האפשרי, תוך שמירה על שיקפות מלאה של תכני החוזים שיחתמו עם השרלטן, במידה ויש לו ביצים לחתום (ואין לו).
תגידו, הקוד הרוחני הזה שהוא מדבר עליו – זה קוד פתוח?
אני קורא כאן על אורן זריף יותר מאשר בכל מקום אחר. נראה כאילו אתה החלטת לפרסם כל דבר הבל מבית מדרשו של אורן זריף יותר מפעם אחת.
תמשיך ככה, זה מצחיק.
קצת עצוב להודות בזה אבל לכל מיני אנשים עם כוחות כמו אורן זריף או הרב עובדיה יוסף יש השפעה על אירועים פוליטיים וכלכליים ולפעמים לאנשים כמו תשובה או בן אליעזר באמת אכפת מה יש להם להגיד. אם מישהו מהם עשה משהו בהתייעצות עם כוחות כאלו הציבור צריך לדעת את זה. אם אני לא טועה גם לשרון הייתה סוג של מתקשרת כזו שהוא התייעץ איתה.
השאלה החשובה היא מה הטון של הכתבות האל ופה אני מסכימה שהיה ראוי לבדוק מה בדיוק המשמעות של ההתבטאויות האלו של זריף ולבקש תגובה ולא לפרסם כאילו זה מדובר בידורי. אבל זו כבר בעיה אחרת לגמרי וזו לא הפעם הראשונה שכתבה פוליטית/כלכלית נראית ככה, בלי שום קשר לאורן זריף.
ניבה, אני חושבת שפספסת את הנקודה. התקשורת מדווחת על השטויות של זריף בנימת “איזה מטורף האיש הזה, מבקש כסף מתשובה, הא הא”. אבל זריף לא ביקש כסף מתשובה — הוא שלח את המכתב הזה למערכות העיתונים, כשמטרתו היחידה לקבל איזכורים בתקשורת. וזה עובד. שנים על גבי שנים. באיזשהו שלב, את מצפה שהתקשורת תתגבר על ה”הא הא”, תקלוט שמשתמשים בה ותעבור הלאה.
ולעידוק: אתה שולט.
דורה, זה לא שפספסתי את הנקודה, אני מסכימה שיש בעייה באופן הסיקור של זריף ולפעמים גם בעצם הסיקור שלו, והביקורת על זה היא לגמרי במקום. אני רק חושבת שהעניין של לסקר או לא הוא יותר מורכב מהשחור- לבן של כן או לא לפרסם ובאיזה אופן. לפעמים מאוד חשוב מה אורן זריף/עובדיה יוסף/ הרבנים ההזויים מההתנחלויות אמרו וצריך לפרסם את זה בתוך הקשר מתאים וביקורתי.
דרור צודק בכל הסעיפים.
יש לו כוחות על, עובדה, קראתי את הפוסט שלו ומיד נרטבתי (אחרי שהשתנתי על עצמי מרוב צחוק).
פעם קראתי את הבלוג של זריף, ויצאו לי כל הגזים מהקולה שבוע אחרי זה.
זה לא בלוג של זריף זה פלוף של זריף.
תשובה לאדר. פעם קראתי בלוג של זריף ויצאו לי כל הגזים מאחורה.חחח
אורן זריף מודיע שיוריד גשם אולי הוא ביכלל חוני המעגל.