בזק: כמה עולה חינם, כמה שקלים זה אפס ועוד תהיות צרכניות

הנה מכתב שקיבלתי מבזק על מבצעים שונים, שעורר אצלי צורך עז בתיקון חוק הגנת הצרכן:

מבצעים של בזק

רשת אלחוטית B-NET: […] למצטרפים או משדרגים למהירות 2.5 מגה ומעלה רשת אלחוטית ב-0 ש”ח *
[…]
* […] המבצע […] בהתחייבות להימנות על השירות במשך 24 חודשים.

0 ש”ח זה כשאני מזמין רשת אלחוטית ומקבל אותה בחינם. המבצע הזה הוא לא 0 ש”ח, כי אני מתחייב לשלם לבזק 2434.86 שקל (שהם 101.45 לחודש), שכוללים 24 חודשים אינטרנט 2.5 מגה ו-24 חודשים קו טלפון (בזק החליטה לחייב לקוחות אינטרנט להחזיק קו טלפון גם אם הם לא זקוקים לו; כשמשרד התקשורת הורה לבזק להפסיק זאת, החברה השיקה שירות של אינטרנט לבד, שמחירו, ממש במקרה, שווה בדיוק לזה של אינטרנט + קו טלפון).

אם אני לא רוצה להתחבר לטלפון ולאינטרנט של בזק, אני אשלם על הרשת האלחוטית 19.90 לחודש למשך 24 חודשים, זאת אומרת שמחירה הוא 477.60.

(אגב, בזק שלחה לי מכתב נפרד בו היא מברכת אותי על הצטרפותי לרשת הביתית. אני בתגובה בירכתי אותם, את אבותיהם ואת אבות אבותיהם על זה שהם צירפו אותי לשירות על דעתם בלי שביקשתי, ואחר כך התקשרתי ודרשתי מהם מכתב שבו הם מצהירים שמדובר בטעות שלהם ושאני לא הצטרפתי לשירות ולא חייב להם כסף).

אנטי-וירוס: […] חודש ראשון ב-1.90 ש”ח בלבד **
[…]
** מהחודש השני ואילך, עלות השירות היא 9.90 ש”ח לחודש.

מצטרפים חדשים לשירות יכולים לקבל חודש אחד ב-1.90 ואז להתנתק. אבל אם הם ממשיכים את השירות, זה לא 1.90 ש”ח, אלא הממוצע של המחיר על פני כל תקופת השירות. במתמטית זה נראה ככה:

[9.90(X-1)+1.90]/X

B-GAMES: […] שבועיים ראשונים בחינם! ***
[…]
*** לאחר מכן עלות השירות היא 19.90 ש”ח לחודש.

כנ”ל: אפשר לקבל שבועיים חינם בלי התחייבות, אבל אם מחליטים להירשם לשירות, הנוסחה היא ממוצע המחיר על פני כל תקופת השירות. במתמטית:

19.90(X-0.5)/X

והנה הצעת החוק, שתועבר לרשות להגנת הצרכן ולחבר כנסת פעלתן:

1) אסור להסתיר תנאים וסייגים בכוכבית בתחתית הפרסום. כל התנאים חייבים להופיע לצד המבצעים הרלוונטיים, באותו גודל גופן.

2) אסור לכתוב על שירות/מוצר שהוא חינם או באפס שקלים אם הוא מותנה בתשלום לשירות אחר, בהתחייבות או שהוא אינו באמת חינם. חינם זה כשמקבלים משהו בחינם, בלי שום התחייבות או תשלום אחר. למשל: אינטרנט לשבוע חינם, כשאחרי השבוע אפשר להתנתק ולא לשלם דבר.

3) עבור התחברות לשירות שניתן בחינם מותר לדרוש מהלקוח רק שם, אמצעי יצירת קשר כמו טלפון או אימייל ואמצעי זיהוי חד-ערכי כמו תעודת זהות. הלקוח לא יחוייב לספק אמצעי תשלום כמו מספר כרטיס אשראי, זאת כדי שהחברה לא תשכח לנתקו מהשירות החינמי בתום תקופת החינם, ותתחיל בטעות לחייבו בתשלום על השירות. הדרך היחידה להמשיך את השירות אחרי תום תקופת החינם היא לקבל אישור מפורש מהלקוח.

4) אסור להציג מחיר מיוחד לפרק זמן מסויים, כשבשאר התקופה שבהתחייבות המחיר שונה. המחיר שיוצג יהיה המחיר הממוצע לכל התקופה. כלומר, אין דבר כזה “חודש ראשון בחינם ושלושה חודשים ב-20 שקל לחודש”, אלא “ארבעה חודשים ב-15 שקל לחודש”.

5) חברות שמגייסות לקוחות דרך אתר האינטרנט שלהן חייבות להציג באתר את מחירי כל השירותים לכל סוגי הלקוחות (חדשים וּותיקים) בצורה בולטת ונגישה מכל עמוד מבצע. בניגוד למצב היום, שאין מחיר אלא רק מספר טלפון של מוקד המכירות וטופס להשארת פרטים ליצירת קשר.

תגובות

7 תגובות לפוסט “בזק: כמה עולה חינם, כמה שקלים זה אפס ועוד תהיות צרכניות”

  1. מיכאל on 18 בפברואר, 2009 10:43

    שלא לדבר על העובדה שהם מציינים מחירים ללא מע”מ, מה שאולי רלוונטי לעצמאים, אבל משתמשים ביתיים יאלצו לשלם עוד יותר. כתבתי על זה כאן פעם:
    http://www.tofes630.com/blog/?p=70

  2. דרור on 18 בפברואר, 2009 11:43

    משעשע, הם שולחים מכתב שבו כתוב שאפשר לקבל את החשבון במייל כדי לחסוך בנייר.
    באותה רוח, לאחר שהצטרפתי לשירות ההודעות במייל אמריקן אקספרס שלחו לי מכתב להודות לי שאני חוסך בנייר, לצד ההודעה על העץ שהם שתלו על שמי כאות הוקרה.

  3. עוד יובל on 18 בפברואר, 2009 13:39

    הנה, אתה רואה, בזק דואגים להמשיך לספק לך חומרים לפוסטים חדשים. בסוף הם גם יממנו את הבלוג והוא יהפוך ל”חדר 144″ וזהו.

  4. ailaG on 18 בפברואר, 2009 13:43

    קצת התקטננות, אם הם כתבו חודש ראשון חינם (למשל) אז זה לא שהם הבטיחו חינם ואז גבו..
    ובקשר לקו הטלפון, ממה שאני יודעת ADSL עובד על תשתית טלפוניה, אז בשבילו בזק בכל זאת צריכה לתחזק קו טלפון. מצד שני, בשביל אינטרנט דרך הוט צריך לתחזק תשתית כבלים גם אם אין לך טלויזיה אז צריך לראות אם גם אצלם יש מחיר מופרז אם מזמינים רק תשתית כבלים..

    אבל כן, אתה צודק. מעולם לא אהבתי את בזק ואני נוטרת להם טינה עוד מימי ה”זמן הגלישה הממוצע הוא 20 דקות אז מי שגולש יותר מזה ישלם יותר” וחשבונות האינטרנט התלת-ספרתיים של אותה תקופה. למה אני מזכירה את זה? אותה מנטליות, לדעתי, נשארה – של מחשבה על הלקוח בתור ארנק שאם רק יציעו לו דברים נוצצים הוא ישלם. לא בתור מי שמחליפים איתו שירות תמורת תשלום הוגן. ככה זה בעסקים, אצל בזק (לדעתי) יותר.

  5. אסף שגיא on 22 בפברואר, 2009 03:29

    מכעיס ביותר.
    ואתה נשאר עם בזק כי…?

  6. לא מבין on 18 במרץ, 2009 00:06

    הרי כתוב לך במפורש שמדובר בחודש ראשון ב-X שקלים. זה מובן מאליו ששאר החודשים הם לא באותו הסכום… מה לא ברור בזה?
    וגם הרשת הביתית היא הטבה ללקוחות, שום חברה לא תגיד לך בוא תיקח נתב מתנה בלי להתחייב ולהיות לקוח שלה..

  7. צפריר כהן on 31 במאי, 2009 11:31

    הצעת חוק חדשה: לחייב את האנשים לקרוא את ההצעות ששולחים להם משווקים מרושעים עד הסוף, כולל כל האותיות הקטנות.

    לדעתי מדובר על עינוי אכזרי הרבה יותר. אבל לפחות ימנע את הצורך בהצעת החוק שלך.

    (4) שלך פוגע בהצעות מסוג Try before you buy.

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.