עצה למי שמחליפים כתובת אימייל

כשאתם מחליפים כתובת אימייל, כלומר סוגרים את הישנה ועוברים לחדשה, אתם שולחים לנמעניכם הודעה על כך.

רצוי לשלוח את ההודעה הזאת מהכתובת הישנה. למה? כי לא כל הנמענים שלכם יפעלו מיד לעדכן את ספר הכתובות שלהם. הזמן יעבור, וכשהם ירצו לשלוח לכם הודעה, הדרך הכי קלה תהיה לחפש בתיבת האימייל שלהם שלהם את הכתובת שלכם שהם מכירים, כלומר הכתובת הישנה והלא-פעילה. אם שלחתם את הודעת ההחלפה מהכתובת הישנה, הם ימצאו אותה. אם שלחתם את הודעת ההחלפה מהכתובת החדשה, הם לא ימצאו אותה, ויצטרכו להתחיל לחפור בתיבה כדי לאתר אותה.

תגובות

7 תגובות לפוסט “עצה למי שמחליפים כתובת אימייל”

  1. אסי on 30 ביוני, 2009 12:49

    אם אינני טועה יש גם לאאוטלוק וגם לג’ימייל ברירת מחדל של הוספה אוטומטית לספר כתובות לכל אימייל נכנס. בהנחה שמגדירים באימייל החדש הופעה של שם השולח המלא, אז הטיפ הזה דווקא יבלבל, כי אתה מניח גם שאנשים פשוט גוללים באינבוקס עד שהם מוצאים את השם שלך כדי למצוא מה האימייל שלך.

  2. משה משה on 30 ביוני, 2009 13:09

    עוד שתי אפשרויות, עם או בלי קשר לשליחת מייל:
    – auto-reply מהישן שאומר שהכתובת הוחלפה.
    – פילטר שישלח הכל מהישן לחדש.

  3. דרומי on 30 ביוני, 2009 13:19

    מצד שני, אם הם לא יקבלו מייל מהכתובת החדשה, סביר שהם יעשו ריפליי לכתובת הישנה (אם הם לא זוכרים שהחלפתם), ולכן עדיף לשלוח מהחדשה.

  4. יואב on 30 ביוני, 2009 13:27

    דרומי, אין בעיה, ניתן לשלוח מייל מהכתובת הישנה, ולהגדיר בתוכנת הדואר “return address” לכתובת החדשה

  5. תומר on 30 ביוני, 2009 13:53

    ואם אפשר, בבקשה אל תמחקו את הכתובת הישנה, ותמשיכו לקבל ממנה דואר. אם לצורך העניין החלטתם לעבור מהוטמייל לג’ימייל (באמת הגיע הזמן!) תוכלו לסמן העברה אוטומטית של כל דואר שיגיע לתיבה שלכם בהוטמייל, או למשוך (באמצעות POP3) את ההודעות לחשבון הראשי שלכם.

  6. הכחשאי on 30 ביוני, 2009 14:13

    מממ… לשלוח רק מהכתובת החדשה…. כך אפשר לשמור את הכתובת ישר (למשל בג’ימייל). חיפוש עושים לפי שם הכותב ולא לפי הכתובת הישנה, ואז המייל יימצא בכל מקרה.

  7. חגית on 1 ביולי, 2009 10:30

    אני מעדיפה שישלחו מהכתובת החדשה.
    ואותו הדבר נכון גם לגבי סמסים שמודיעים על מספר חדש. אין הגיון לשלוח מהמספר הישן – כי אז אני צריכה לעשות את העבודה של סגירה ההודעה, הקלדת המספר, שמירה. לעומת זאת, אם שולחים מהמספר החדש (וזוכרים לציין ממי ההודעה), אפשר מיד לשמור אותו בלחיצה אחת.

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.